Midsommar 2010

Det blev en sväng över Hisingen för att komma norrut. När vi åkte över Angeredsbron skådade vi en fullproppad E6:a som rörde sig med snigelfart. Okej att det brukade vara hysteriskt med alla som ska ut till öarna (Tjörn och Orust), men detta var ju löjligt! Vi beslöt att ta en innerväg istället, och hörde sedan att en större olycka blockerat motorvägen ända uppe i Kode. Så det blev lite nya vägar för mig samt en cache innan vi nådde bilkön strax innan vår infart i Jörlanda.
Andreas och Elin anslöt senare, och allt eftersom droppade fler släkt och vänner till Oos föräldrar in.



Dagen började med fint väder, men framåt kvällen mulnade det på och blåste ganska kyligt. Det blev god mat, mycket mat, jordgubbar förstås, promenad till vattnet och så "Brainstorm" tills klockan passerat midnatt.
Morgonen efter vaknade vi till strålande sol och värme, till och med före småbarnsföräldrarna (hur gör man för att få en unge som sover tills klockan passerat åtta?), och beslöt att promenera ned till vattnet och fiska lite! Härligt att stå där ute på i morgonsolen, även om det inte riktigt var lika varmt där ute i det öppna landskapet.


Det blev inte mycket mer på krokarna än av det vegetabiliska slaget, och väl tillbaka blev det frukost med de andra uppstigna. Därefter blev det en sväng med båten så jag och Oo passade på att klättra upp på Ramsö och logga en cache! :o)
Det var första gången Noel åkte båt och undrade lite om han kanske skulle finna det lite otäckt. Nehejminsann! Han "styrde" båten för glatta livet, och kunde inte bry sig mindre om den lite oroliga sjön och höga farten! :o) Åh vad härligt med snabb båt på öppet vatten!


Därefter blev det slötid i solen, grillmiddag och mera slötid i solen! Oo grävde fram sin gamla motorcykel som vi ska ta hem. Den kan passa bra till att ha ner till badsjön till exempel. Gammal och nedrostad är den, men fungerar finfint! Jag fick prova på och lyckades efter många trevande försök att köra den hyggligt runt tomten på ettans växel. Phu vad slut i armarna jag var efteråt!
Pysslade lite med pappas gamla draglådor som var bland de få ting jag tog tillvara därifrån, samt lade mig i en  hängmatta för första gången sedan jag var barn.
När jag satt där i solen och skrubbade färskpotatis fick jag en riktig sommarkänsla! Oos föräldrar har en underbar plats där i Jörlanda, och under tiden vi var där  nu så fanns ingen tillstymmelse till bromsar, knott eller mygg! ska det vara!
Brunbrända och trötta är vi så hemma igen. Oo ligger och kollar på VM-fotboll och jag ska kliva in i duschen och skölja bort saltstänken. Det har varit en riktigt härlig midsommar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0