Måndagsmorgon

Det bidde bara en liten sketen jordgubbe under gårdagskvällen. Det var allt jag ides göra, men har man några stycken så är de ganska söta att ha i en skål. Sedan var det nog tur att det inte blev marängswissen som vi tänkt när Andreas och Noel var här! I brist på grädde fann jag endast glass, maränger och chokladsås som helt ok att frossa i, så öste upp en hög glass, hällde på ett gäng maränger, öppnade den nyinköpta klassiska "Ohoj"-tuben och ringlade över riktigt ordentligt. Chokladsås, mums!
Slog mig ned i soffan och tog en första sked. "Hm...det är något som inte riktigt stämmer!" Chokladsås? Nej laktritssås! Uäh, snacka om besvikelse! Men desperat som jag var slevade jag ändå i mig det mesta.
Sedan blev det slötittande på fotbollen och på Zelda som Oo till slut lyckades avsluta.
Semesterdag idag på grund av KUB-testet som väntar kvart i tio. Då får vi punga ut med 1800 spänn i utbyte mot en analys som säger oss huruvida stor risken för ett skadat foster är. Omkring 40 minuter tar själva ultraljudet där de mäter och har sig, och sannolikheten är stor att vi kanske får reda på könet, vilket vi beslutat att vi vill veta. I vilket fall så sade hon förra gången att vi får med oss en sådan där klassisk ultraljudsbild. Jag har aldrig riktigt förstått de blivande föräldrarnas obeskrivliga fashination och vilja att vifta med den vitt och brett, men nu tror jag att jag fattat grejen. Men behöver den där bilden på kylskåpet för att ständigt påminna sig om att det faktiskt är på riktigt! Eller? :o) Så det kan finnas en risk att vår egen bild hamnar där uppe också!
Om nu KUB-resultatet skulle visa på hög risk så kan vi remitteras till Östra för fostervattensprov. Systeryster tyckte vi skulle försöka få moderkaksprov istället, då det går fortare, så om det skulle bli aktuellt får jag fråga om man kan ha en sådan valmöjlighet. I de där 1800 kanske det är endast fostervattens som gäller? Nåja, jag är nog nästan så nojjig att jag även om KUB-resultatet är bra, skulle vilja ha den genetiska analysen för att känna mig ännu lugnare. Undrar om det är möjligt?

I övrigt idag funderade jag på att shoppa lite nya underkläder. Mina tioåriga trosor från Ullared (Snobbentrycket existerar inte längre) har nog gjort sitt snart, och gör varken mig (eller Oo) särskilt glad. Framför allt inte mig när nu häcken också börjat expandera! Det är bara att resignera och konstatera det oundvikliga. Så mycket som jag nu äter också får jag bara finna mig i att uppdatera trosparken. Byxorna har jag ju redan gått upp i storlek, men trosornas stretchförmåga har ju sina begränsningar. Suck.
 


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, det hamnar nog en bild på ert kylskåp med ska du se. ;o)

2010-06-28 @ 09:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0