Lite update

- Glömde mina fint uppskurna och i burk förpackade gurkskivor till mina mellanmålsgurkmackor!
- Kompressorn i värmepumpen måste bytas.
- Köksbelysningen har nåt fel (nähä), men nu är det definierat i alla fall.
- Kanske ingen combat idag.
- Korrigerat portugisisk och engelsk fullmakt gällande andelslägenheten i Portugal.
- Beställt person- och vigselbevis på engelska. (Gick till hälften)
- Beställt tid hos Notarius Publicus för erhållande av Apostillestämpel.
- Kontaktat advokaten på Irland gällande kontostatus och utbetalning till kollegan i Portugal.

Jag och Nina önskar lägga lägenhetsägendet på var sin vecka istället för båda veckorna tillsammans. För att fixa det ska portugisiska advokaten ha 500 euro till, per styck, dvs 1000 euro utöver de 2000 hon redan fått. Jag hoppas det finns tillräckligt kvar, och om det gör det så lär inte mycket bli över till den irländske! Skit samma så länge vi inte behöver punga ut från egna konton. Visserligen är det ju egna pengar på ett sätt eftersom det är våra arvslotter från Rose-Marie som betalar denna utdragna ägarbyteprocess, men att dividera om det är inget vi orkar försöka göra. Vad mig anbelangar är det Rose-Maries pengar som betalar, även om det egentligen rent juridiskt (i alla fall enligt våra svenska mått mätt), borde vara våra egna. Jag vill bara ha det hela ur världen!

Det verkar ju som det bara var kompressorn till värmepumpen/beredaren som var boven och måste bytas. Det kan ju i alla fall inte vara dyrare än att byta hela rasket. Byte är inbokat nästa tisdag, så tills dess går vi på dyrare vatten, dvs direktuppvärmt av enbart el och inte av delvis återvunnet vatten. Ja, något sånt om jag nu förstått Oos förklaring, som var en översättning av den han fick! :o)
Kompressorn är tydligen i varje fall bortkopplad så vi har ström överallt annars nu utan att någon jordfelsbrytare ska lösa ut! Samtidigt så kollade elkillen på tak- och fönsterlamporna i köket som vi ända sedan inflytten fått styra från elskåpet i sovrummet :o)
Vi slår ju av och på via relän i elskåpet nu. Tydligen har förra ägaren gjort något bakom dessa relän eller nåt, då det lät så mycket från elskåpet när de styrde belysningen som vanligt. Det väckte tydligen deras barn när de sov där inne...

I torsdag kollade jag bokningen till combatpasset idag. Det fanns inte ens där! Ringde hon som jobbade då, men datorn strulade så hon kom inte åt att lägga in det. Om hon inte lyckades under tiden hon var kvar, skulle hon meddela den andra som jobbade på fredagen. Eftersom det är en Expressanläggning är den bara bemannad under några timmar per vardagkväll, men när jag nu kollar igen idag, så är passet fortfarande inte där!
Bemanningen börjar 16.00, passet börjar 18.00. Om jag får tag på henne och hon lyckas lägga in det. Hur stor mening är det? Hur stor chans är det att någon ser att det kommit in att det faktiskt blir klass (som jag sade innan jag åkte på semester)? Grr!
Jag funderar dock på att ändå åka dit och om inte annat köra igenom passet själv. Med tanke på hur snurrig jag var i torsdags, kan jag behöva repetera koreografin på riktigt!

Igår var jag riktigt trött! Ett vanligt graviditetssymptom sägs ju vara extrem trötthet, vilket jag, liksom de flesta andra symptom varit väldigt förskonad ifrån. Men igår kändes tröttheten inte riktigt normal! Jag vaknade liksom aldrig ordentligt och förblev trött hela dagen. Vi drog till Bäckebol för att kolla mikro och jag segade som en sengångare genom Elgiganten och Media Markt.  Tyckte det i och för sig var ganska ok så länge jag inte behövde göra något mer än just sätta den ena foten framför den andra. Sedan blev jag våldsamt sugen på mjukglass, varpå snälle Oo gjorde raggarsväng i rondellen och krånglade sig genom shoppingtrafiken till McDonalds där jag fick behovet stillat. Medan Oo jagade cache ute i regnvåt vegetation mumsade jag glass i vår nya Saab! Den andra cachen kunde jag dock inte låta bli att följa med på, då den hette "Ghost ship" och låg dold i ett stor dunge som man bara kunde ta sig till via Göta älv eller vansklig sump/högt gräs/tistel- och brännässleområde. Cacheägaren varnade för "nån" som verkade ha bosatt sig där med sin hund och uppmanade till försiktighet!
Stärkt av glass (och cheesburgare till Oo) balanserade vi igenom snåren och in bland träden. Där ser vi en människa röra sig längs stranden, hit och dit! Vår ankomst och vårt letande efter cachen sker ju inte så ljudlöst, så figuren börjar röra sig mot oss! Jag hittar cachen snabbt, vi loggar i rekordfart och slinker därifrån. I ögonvrån ser jag figuren stå mellan träden och kika på oss. Snacka om att cachenamnet, beskrivningen och omgivningarna påverkade oss! Xo) Vi måste ha sett ganska roliga ut där vi i rekordfart hoppade från tuva till tuva tillbaka genom snåren till vår kära bil!
Några cacher senare och tillbaka hemma fick vi snabbesök av Niklas, Anna och deras tvillingpojkar. Därefter hade Linda kunnat lägga sig i soffan, men hängde ändå med på FTF-jakt. Till Sollebrunn!

Där var en jättesöt liten orginalmack från längesen, som vi tack vare nanocachen fick se. Vi hann dock inte först, utan blev tvåa...
Sedan fick Oo springa och logga två till medan jag slumrade i bilen. På vägen hem dröjde det inte länge förrän jag somnade mot Oos axel, och väl hemma igen var det inte mycket mer än tandborstning och sänggående direkt. Somnade mer eller mindre bums medan Oo höll på med att lösa mysterycacher och prova en Wherigo för första gången. Den fick honom upp ur sängen och ut till carporten, men nu vet han hur de funkar och är pigg på att prova en riktig! Får väl se när det kan bli av. Nu har han nån cache nere i Malmö han vill ta, men för att vara berättigad till att logga den, måste han ha registrerade loggningar 50 dagar i rad! Jaja, varsågod säger jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0