Lite över ett

Det bränner otäckt på vänser skinka. Misstänker att jag hukat över en brännässla när jag röjde bland buskarna på utsidan. Det blåser friska vindar och regnet hänger i luften, men jag har fått gräsmattan klippt vilket känns väldigt skönt. Det behövdes! Vågar dock inte tänka på hur många grodor jag massakrerat i det höga fuktiga gräset, men några hann jag rädda undan i varje fall. Paddorna är så pass stora att jag oftast(hoppas jag iaf) ser dom där de försöker hoppa undan. De buskliknande ogräset som invaderar oss så fort vi vänder ryggen till, hade hunnit få till centimetertjocka stammar medan vi var borta. Snipp, snipp med sekatören tillsammans med ett gäng otäcka brännässlor. Har fått handla också i samband med att jag skjutsade Oo till pojkarnas mötesplats i morse. Undrar vad de hittar på denna gång, men säkert vet jag att han inte kommer att vara särskilt pigg imorgon!
Observera våra nya inslag här hemma bakom mig! Det är två katter som jag köpte i Tourette-sur-Loup! Det blev inte särskilt mycket shopping, men de grejer det blev ska jag försöka dokumentera under helgen. De är så typiskt jag!
Katterna är otroligt sällskapssjuka och svansar kring mig vart jag än går! Inatt var båda helt hysteriska och väckte mig titt som tätt med sitt trampande, kämpande med att komma in under täcket och höga pirrande.
Handlade igår för att göra köttfärsbiffar men missade att utgångsdatumet var just den dagen. Det är nog ingen större fara, men är ju lite nojjig när det gäller vissa livsmedel. Dessutom kom jag på något ännu godare att göra, vilket jag handlade för idag: Gulashsoppa! Mmmm!
Sedan slank det ned lite jordgubbar också som det ska frossas på ikväll medan Oo får fylla på sin sociala bubbla och känna sig som en grabb bland grabbarna igen.
Har förresten pepprat ytterdörren, bokstavligt talat med både den vita och den svarta varianten. Är tveksam om det fungerar som anti-kattsprejmedel, men man kan ju prova. Så fort jag haft dörren öppen har det inte dröjt länge förrän den svart-vite står i dess öppning och den gråspräcklige är också i faggorna. Så fort man visar sig försvinner de som spjut, men man kan ju inte hålla koll hela tiden, och öppet kommer man ju att vilja ha när det bli varmare väder.
Får se vad man kan finna på för att hålla dom borta. Våra tjejer är ju gamla och steriliserade, så varför de svansar häromkring och sprejar överallt förstår jag inte riktigt. Kanske just därför...Maja och Fia anses så obetydliga att de vill hävda deras hus till sitt revir. Hm.
Nej, tvätt ska tvättas och soppa tillagas! Pausen över för denna gång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0