KUB ett

Måndagkväll var han energin personifierad. Tisdag från typ 19.30 såg det ut så här. Dock blev han istället pigg vid midnatt och svassade runt i huset medan jag snarkade gott. Inte alltid bra att sova på kvällen! Men Oo är den enda jag vet som kan sova med knäna uppdragna sådär. Oftast har han båda och jag fattar inte riktigt. Då kan man väl inte riktigt vara avslappnad? Borde inte benen falla åt sidorna enligt alla naturens lagar? Men Oo är kanske inte som alla andra heller :o)




Idag var det alltså dags för KUB-testets första del hos Barnmorskegruppen i stan. På vägen blev det en liten extrasväng i rondellen utanför centralstationen. Där var det inte bara en rondellhund, utan en hel flock! Söta va? :o)

Vi fick vänta nästan en halvtimme innan vi fick komma in, så framför allt Oo hann bli riktigt irriterad. Men som Oo sade sedan: "Snacka om byte av sinnesstämning!"
Barnmorskan eller vad hon nu var, verkade stressad eller pressad eller nåt, då det innan dragit över så på tiden och det var väldigt mycket folk där i väntrummen. Det verkar vara rejäl ruljans på den verksamheten! Snabbt och lätt gick det, in i ett mörkt rum, upp på britsen, kallt klet på buken och så nåt gråvitt sudd på skärmen ovanför. Jepps, det var visst något där ändå med ett pickande hjärta. 44 milimeter fick hon det till och drog slutsatsen att vi var i vecka 11+1, alltså en vecka mer än vi trott! Nu blir det riktigt tight att klara januari!
Vi blev nog ganska omtumlade båda två av ultraljudet. Blev nog mera konkret för Oo, men även för mig med, även om jag mest finner det overkligt just nu. Nästan lite läskigt, obehagligt, skrämmande. Var det verkligen min kropp som vi tittade i? Har jag det där växande inuti mig? Detta främmande? Hur kom det dit? Hur gick det till? XoP Men shit, det är ju i mig, I mig, inuti! Aaaaaah!!
Så mentalt kanske jag sprang skrikande ut genom dörren ändå, men hela mötet gick så fort att vi snubblade därifrån strax efter.
Nu ska blodprovet analyseras tills vårt andra möte om två veckor. Då görs ett mer omfattande ultraljud där vätskespalten i nackgropen mäts och sånt, och utifrån de värdena tillsammans med blodprovet och min ålder görs så en riskanalys. Jag tror att just det ultraljudet kallas för NUPP-test (NackUPPklarning), och en bred spalt kan tyda på kromosomfel. Vid somliga kromosomavvikelser produceras vissa ämnen till andra nivåer än normalt, vilket visas i blodet. Så KUB, Kombinerat Ultraljud och Biokemiskt test!

Kan säga att jag har väldigt ren bilruta nu! Jösses vilken skillnad! Rutan jag bytte ut var visst orginalrutan, så inte så konstigt att den var som den var. Fast killen som bytt tyckte ändå den var i riktigt hyggligt skick för att ha hängt med så länge. Nu ska jag inte fastna på den i varje fall vid morgondagens besiktning. Men man vet ju aldrig vad de kan finna på för något! Hoppas Gulingen klarar sig denna gång!


Kommentarer
Postat av: Stefan

Att Oo inte är som andra har du ju redan konstaterat, kanske därför vi tycker om honom så? :o)

Får väl se hur projekt "knodden" utvecklar sig, börjar bli spännande nu med ultraljud och allt!

Klappa knodden från mig!!! :o)

2010-06-16 @ 11:31:57
Postat av: Linda till Stefan

Jag är böjd att hålla med! Beträffande Oo alltså ;o)



´Klapp-Klapp´

2010-06-16 @ 13:05:21
Postat av: Oo

Varför skall man vara som alla andra?? Vad får man för det? Upp med knäna allihopa och var som mig istället!!! :)

2010-06-16 @ 13:36:26
Postat av: Linda till Oo

Vara som dig? Det räcker väl med en av dig!? DU! ;oD



2010-06-16 @ 14:21:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0