Ömma fötter och värkande rygg

Vid lite bollproblem inför morgonens innebandy visade Zoran hur villig han var att spela genom att gräva fram en nedspottad boll ur soptunnan. Medan han var och sköljde av sitt fynd hittade Oo inte bara en, utan två bollar i den ryggsäck han tidigare sagt sig vara tom. :o)
Vi var bara sex totalt, men tack vare att vi gjorde sargen lite mindre blev det bättre spel.







Väl hemma med trötta kroppar blev det stekta ägg- och korvmackor, och jag föll för frestelsen och köpte konserverade persikor! En skvätt grädde och det är mumsigt!
Sedan var det dags att ta itu med göromålen vi listat upp på vår tavla! Oo var lite mera svårstartad medan jag körde igång tvättmaskinen och gick ut för att tömmas askhinken och fylla på vedlåren samt vedkorgen. Jättefint väder ute med strålande sol som värmde gott trots den rätt låga temperaturen.
Drygt fem timmar blev det för oss, och då har vi förutom mitt vedpysslande: Tömt tvättunnorna, vikt tvätt, dammsugat, skurat golv, dammtorkat, skurat köksinredningen, tvättat spegeldörrar, skurat toaletterna, sorterat grejer, plockat grejer, rensat i kylen och äntligen fått sophållaren monterad under diskbänken! :o) Dammtorkning är definitivt något vi inte är flitiga med! Vin dricker vi inte särskilt ofta, i synnerhet inte jag, vilket märks både på samlingen i vinstället och lagret med damm som flaskorna hade!
Nu är klockan inte ens åtta och vi är helt slut i både kropp och knopp. Men såå mycket jag trivs nu där jag sitter i soffan med brasan sprakande i kaminen!
Jag tror inte jag tagit några "riktiga" foton här hemma sedan det första svepet då vi inte bott här så länge. Då tog jag också precis så som det kaos och stök det var, vilket medförde att man knappt kunde se något alls på grund av alla kläder och grejer som låg överallt. Kanske jag borde gå en ny runda med kameran nu när möbleringen är rätt definitiv och vi inte hunnit stöka ner. Kom att tänka på det när jag nu lade in denna "efter-bild". Jag vågade inte ta en "före-bild"!

Oo gjorde sig för ovanlighetens skull ovän med Fia och körde en omgång med kammen på henne. Det är aldrig populärt men nödvändigt. Det morras, jalmas och till och med fräses ibland, och nackgrepp blir ofta till slut ett måste om man ska kunna kamma henne mer är fem tag över ryggen. Som tur var är hon inte långsint. Maja haltar och rör sig därför inte så mycket mer än mellan låda, mat och vatten, sitter eller ligger mest och kikar men är annars som vanligt.
Nu har Oo borstat tänderna och krupit i säng med laptop och fotboll på tv:n. Jag är också rätt trött i ögat, så jag ska avsluta, blåsa ut alla ljusen (14 st) och göra honom sällskap. Innebandy och städning och dessa barnlösa trettioplussare kapitulerar för sängen innan 20.00. Tack och lov att vi kan kapitulera i varje fall! :o)


Kommentarer
Postat av: Anna

Garv! Ja, ni var då tidiga i säng. :o) Men duktigt jobbat idag. Ni har sååå fint hus. Å snart får ni se vårt. :oD

2010-01-30 @ 22:06:43
Postat av: Linda till Anna

Tackar! :o) Ja, det ska bli såå roligt att se ert nya hem!

2010-02-01 @ 09:08:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0