Trettondag

Sitter varm och nybastad med Fia i vägen framför tangentbordet. Det blev shopping idag, fast inte riktigt den typen jag kanske avsett. Det blev en ny snöförare och en liten ihopfällbar spade som jag kan ha i bilen!
Efter mitt misslyckade försök att komma upp för backarna inatt ringde jag Oo som då avr på väg till Centralstationen, trots att jag visste att inge bussar gick längre. Jag antog att han skulle ta en taxi och sedan pulsa sig hem. Jag lyckades somna efter lite om och men, och vaknade vid halv sex. Ingen Oo hemma. När jag ringde låg han i sin bil och sov! Han lämnade den ju på jobbet eftersom han skulle ut efteråt, och som tur var hade han den parkerad i ett varmgarage! Han hade slocknat så snabbt att han inte tänkt på att ringa eller messa.
Efter en sovmorgon klev jag upp till ett rejält lager pudersnö på utsidan! Pälsade på mig och gick ut och svettades med spaden. Vi behövde en snöföra! Våra snälla finska grannar lånade en av sina, så det gick lite snabbare. Snöröjaren hade varit ute vid sjutiden, så mer lite extra gas så däcken fick borra sig ned till fastare underlag, tog jag mig upp för backarna! Här skulle shoppas snöföra, och samtidigt kunde jag ju hämta Oo i stan. Men hallå! Finns det inte längre sådana där snöföror med spärr som lossar själva skoveln? En sådan som vi hade när jag var liten! Googlar jag nu så verkar det ju faktiskt finnas, men varken Bauhaus, K-rauta, Jula, Hornbach, Biltema eller Plantagen hade en sån! Ska man måsta åka upp till Norrland för att få tag på en riktig snöföra? Här är det ju bara fasta handtag utan tippmöjlighet, och det är ju helt värdelöst! Man måste lyfta/ställa upp föran för att få väck snön, hur kasst är inte det? Tjejen på Plantagen hade aldrig hört talas om en sådan modell, men ursäktade sig med att de sålde så lite snöröjarredskap. Det förstås, de har ju inga riktiga vintrar här nere! Fast å andra sidan hade de en jäkla massa snöslungor i olika storlekar, så när det väl behövs och en halv decimeter snö kommit, så ska det vara bekvämt och köras med slunga. Öh.

(Riktig snöföra!)

Väl inne i stan ringer jag Oo, men får inget svar. Står utanför garaget och ringer en bra stund i hopp om att han till slut ska vakna. Ger upp och åker därifrån medan jag låter tonerna fortsätta att gå fram, lite irriterad. Till slut svarar han, och var är han då? Jo då har han nästan kört hela vägen hem!
Muttrande för mig själv åker jag och köper en otippbar snöföra på Plantagen, äter lunch med chokladpudding på Ikea och går en sväng på Media Markt. Filmerna och skivan jag spanat in på cdon.com är dubbelt så dyra här så jag skiter i det och drar mig hemåt. Av någon anledning kallas snöförorna för snösläde. Har de alltid kallats så? Är det bara jag som säger snöföra? Har hört att en del säger snöbjörn och jag säger bara, va??
Det är precis att jag kommer upp för backarna, men jag behöver inte stanna mitt i, för hade det blivit stopp! Oo ligger och sover när jag kommer, så jag fyller vedkorgen, kör igång en tvättmaskin, tänder en brasa och slår på bastun. Monica ringer och väcker honom på mobilen när jag sitter på muggen, så jag hör honom berätta att han sovit i bilen. Kryper upp i sängen, kramas lite, skäller lite och går och bastar. Och nu sitter jag här medan Oo sover igen. Tydligen sov han inget vidare i bilen, och så var det visst lite kallt också. Kanske han ser till att hinna med sista bussen nästa gång? Fniss!


Kommentarer
Postat av: Anna

Vilket äventyr...



Jag säger snösläde. Vi har bara en snöraka. Jag gillar inte släden. :o)

2010-01-06 @ 17:26:28
Postat av: Linda till Anna

Men är inte en snösläde en sak man åker på? :o)

2010-01-07 @ 09:16:23
Postat av: Anna

Näe, en släde är en släde. Snösläde är den man skottar snö med. ;o)

2010-01-07 @ 12:15:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0