Insnöad!

Oo trodde inte det skulle bli så sent, sista bussen skulle gå vid halv tolv, så jag härdade ut i soffan, kollade på "Stolthet och fördom" (underbar film), följt av "Femte elementet". När klockan passerade bussavgång, jag var riktigt trött i ögat och han inte ringt, fick jag ringa och kolla istället. Nej, han lät inte så sugen på hemgång ännu på ett tag, så jag gick och lade mig. Hinner nästan slumra in när han messar. Är jag vaken? Jag känner efter. Om ingen buss går tar han taxi, och det kostar en smärre förmögenhet ut hit till bushen. Det tar en timme fram och tillbaka till stan i detta vädret, men varför inte. Jag är snäll och Oo partajar ju inte allt för ofta. Lämnar Maja under täcket och pälsar på mig. Jag har redan tidigare under kvällen känt farhågor inför snöfallet på andra sidan fönstren, men jag måste ju i alla fall försöka. Ute är det skönt, inte så bitande kallt som det var tidigare, utan mer "vanlig" vinterkyla. Det har kommit nästan en decimeter snö och redan innan jag lämnat carporten anar jag att den första branta backen är tämligen körd. Den i princip nittiogradiga och dessutom feldoserade kurvan medför att ingen fart går att samla innan backen tar vid. Jag försöker men hamnar nästan i grannens brevlåda (än en gång). Kommer någon meter upp, rullar ned, försöker igen och kommer förbi första knycken och vidare till nästa uppförslut som är ännu brantare. Det går inget vidare, rullar ned och försöker igen, och igen, och igen. Jag kommer inte ens halvvägs, så jag ger upp. Jag är insnöad. Coolt!
Det kan kanske komma en dag/natt när man verkligen behöver komma ut, låt säga på grund av en olyckshändelse eller sjukdom, den risken kände vi till när vi flyttade hit. Men det ordnar sig! :o) Man kanske skulle köpa sig en skoter? Wee! Lite jobbigt kanske att hämta Oo i stan med en skoter, men i varje fall vid busshållplatsen nere i samhället! Det lär ju inte vara så kul för honom att promenera hela vägen hem från Gråbovägen i lågskorna, men om vägarna inte hinner plogas kommer en taxi inte ha större lycka från det hållet än jag hade från mitt! Nåja, han har alkoholen som värmer honom, jag kan ju inte göra mycket ändå. Det yviga snöfallet och friska luften fick mig dock att piggna till, så jag kanske skulle promenera ned till samhället och möta honom? Eller näe.
Men medan han ligger bakis imorgon antar jag att vägarna plogats, så jag kan åka ut och shoppa för motsvarande han gjort av med denna kväll, inklusive taxin! :o)


Kommentarer
Postat av: Stefan

Ni är ju torpare, skaffa en traktor! :o)



Oo är väl ute och skottar nu?? ;o)

2010-01-06 @ 12:11:57
Postat av: Linda till Stefan

Nu ska du inte ge Oo några idéer om traktor eller nåt! :o)

2010-01-07 @ 09:17:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0