Home sweet home


Det är en klar och kall dag, folk inne i Göteborg burrar ned hakan innanför tjocka kragar och halsdukar, kör ned händerna djupt i fickorna och skyndar fram med korta steg. Det är vinter, med litet tunt snölager som gör folk lite osäkra på fötterna och får bilarna att sladdstarta vid rödljusen. Ju närmare jag kommer Olofstorp och hemma, desto mer snö blir det i landskapet omkring mig. Jag är strax utanför stan och på den snötäckta golfbanan glider en skidåkare fram! När jag klättrar upp för backarna och rundar krönet får jag solen mot mig som silar ned genom de snötyngda träden. När jag parkerar och kliver ur bilen kan jag inte låta bli att ägna mig själv några ego-tankar och blir sentimenalt blöthjärtad över insikten att Här bor jag! I detta underbara hus i detta underbara landskap! Det är så vitt, så vackert, så sentimentalt att jag inser hur sliskigt det låter. Men jag kan bara inte låta bli, jag menar, hallå jag bor där. Jag! Vem hade kunnat tro det? Allra minst jag! Okej, jag ska ge mig nu.

Det blev misusoppa och sushi på ett nytt ställe alldeles i änden på Avenyn, där Paddanbåtarna avgår när det är betydligt varmare än idag. Det är en rätt dyr lunch, men för detta får jag två högar med sjögräsliknande trådar och en skiva rödbeta i wazabin som bonus. Laxbitarna är de minsta jag någonsin träffat på, men de är betydligt lättare att hantera och smakar bra. Jag blir vansinnigt mätt, trots att jag låter bli sjögräset och rödbetan.


(Avenyn. Bältesspännarparken till vänster, Storan till höger och en stor fet lyktstolpe mitt i)

Varför kallas den egentligen för "Bältesspänanrparken"? Heter den verkligen det?
Deisy Design är en pluttliten garnaffär nästan högst upp på Avenyn, och de har inte det Frejagarn som jag är ute efter. Inte ens något liknande tjockt orange garn som jag är ute efter, så det får vara. Hittade trevliga böcker istället, för vem kan motstå när man står där i bokhandeln och ser alla spännande böcker!?  Fyra för tre och en ny författare jag tänkte prova på! Jag har lite väl många olästa böcker nu, så jag får kanske behärska mig på inköpsfronten ett tag och faktiskt ta mig tid att läsa också. Tänkte ta med någon till Sälen, även om det kanske är osocialt att sitta med näsan i en bok. SATS hade ingen sal förresten. Ringde och kollade, men det var visst bara styrkelokal de hade. Synd.
Experium som var under uppbyggnad förra året är ju nyöppnat nu, så jag får inte glömma badkläderna! Kanske jag kan ta en sväng under motionssimningen, men å andra sidan lär man kanske vara nog slut i kroppen av allt skidåkande. :o)


Kommentarer
Postat av: Stefan

Inte säker men har för mig att det finns en staty i parken som heter Bältesspännaren, därav namnet.. kan minnas fel..

2010-01-08 @ 15:02:31
Postat av: Johan

Ja, Stefan har rätt! "Parken har fått namn efter Johan Peter Molins skulptur Bältespännarna som placerades på sin nuvarande plats 1914"

2010-01-08 @ 15:08:04
Postat av: Linda till Stefan och Oo!

Där ser man, tackar! Och jag som trodde det hade någon kul anspelning på stöddiga karlakarlar som gick där och visade upp sig varma sommardagar! Xo)

2010-01-08 @ 15:43:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0