Finally!

Min laptop ska tydligen vara klar och på väg från Tyskland nu! Så om jag har tur är jag snart tillbaka i soffan där hemma med den i knäet! De kom ju och hämtade den där i mellandagarna med en sagd hanteringstid på cirka två veckor. Oo har sedan Sälen varit på mig och undrat var den tagit vägen, så i måndags ringde jag och frågade. Då var den en reservdel som de väntade på, vilket kunde ta allt från en dag till tre veckor!
"-Okej" sade jag snällt och avslutade samtalet. Oo gick i taket och tyckte det var värdelöst skit av dom när jag lagt dyra pengar på deras produkt, och så ska det ta så lång tid att få den fixad. Hade det varit han som ringt hade kundtjänstinnan fått veta att hon levde så trumhinnan bågnade! Själv är jag nästan urskuldande och överdrivet förstående. "Jamen, hon kan ju inte rå för det, och inte de i Tyskland heller om det är en del som de inte har...? Och jag har ju ändå den stationära så jag klarar mig ju..." Oo bara fnös och jag slokade med min spagettimjuka ryggrad. Han har ju rätt. Hade jag inte haft den stationära hade jag nog kunnat plocka fram den förorättade rösten, men när jag nu de facto hade ett fungerande alternativ så... Men nu är den på väg i varje fall, så mitt snälla lilla samtal kanske räckte ändå, alternativt att reservdelen tajmades perfekt.

Det lite kuliga är att vi knappt suttit i soffan något sedan min laptop skickades. Oo håller mig sällskap i arbetsrummet och sitter vid sin stationära, trots att han hade kunnat fortsätta sitta i soffan med sin laptop. Jag är så (Oo)beroende!! :o)
Igår låg jag dock i soffan efter bastun och läste ut Hannah Nyalas "Ett sista livstecken", snabbläst bok med lagom mycket spänning. Sakta men säkert betar jag av mina olästa böcker, men ska försöka ta itu med Camillas förfrågan också gällande Nyckelpigemössa!
Sökning på internet gav otillfredsställande resultat, då de inte alls såg ut som hon önskade. Den var antingen bara röd med påsydda svarta prickar och spröt uppe på, alternativt svart top som huvud. Har konfererat lite med virk- och stickexperten Helena och kommit fram till att det är de separata svarta delarna som är utmaningen. Eftersom prickar och svart mittlinje medför att det blir långa partier där det svarta garnet måste "hänga fritt" inuti mössan, kommer mössan att bli full av lösa garnsträckningar (från ena pricken till den andra), vilket försvårar passformen. Det rekommenderas att inte hoppa över mer än fem maskor, och mycket mer än så blir det om det inte ska se ut som nyckelpigan fått pricksjuka! :o) Men svårigheten med att lösa detta på ett "sticka eller virka i ett stycke"-sätt kan vara en anledning till att jag hittade så få alternativ på nätet. 
Nej, alternativet vi kom fram till var att sticka en vanlig röd mössa enligt samma princip som jordgubbsmössorna, men låta nederkanten som rullar upp sig vara svart. Sedan får man virka de svarta partierna, prickar, mittlinje, "ansikte" och ögon, och sy på i efterhand. Det kan bli rätt bra tror jag, och jag är både nyfiken och sugen på att prova! Måste skaffa mer garn bara, då de röda börjar vara på upphällningen, och svart saknar jag. Eller det beror på...ska hon ha en tjock eller tunn mössa Camilla? :o)

Såg förresten en massa andra roliga mössor när jag klickade mig runt, jag menar kolla denna. Hur fräck är inte den!? Hahahaha, ananas!

Fullbokat till morgondagens combat, två bokade på dagens. Snacka om att ställa om sin instruktörsstil! :o)
Får se om de hågade två är sugna på att köra, eller om de inte dyker upp alls. Två eller 45 deltagare, jag blir lika laddad (och nervös) oavsett! :o)


 


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej! Men vad snabb du var att söka på nyckelpige-mössor. Vad snäll du är! =) Den högra av de bilderna du lagt ut i inlägget är ju jättesöt, man ser ju precis att det är en nyckelpiga.Den är väl inte superkomplicerat heller om jag har förstått det rätt för då blir det svart först och sen rött, eller??! Tjockleken på jordgubbemössan är perfekt och omkretsen på huvudet är 48cm. Skulle verkligen bli super super glad om du kan/orkar/vill sticka en.

Ha det gott!

/Camilla

2010-01-27 @ 20:54:03
Postat av: Anonym

Ok, jag har för mig att det var tjockt garn i jordgubbsmössan ni fick. Den till höger innebär att halva mössan blir svart (nyckelpigans undersida), såvida vi inte hittar på en ny art och låter den vara röd med prickar hela vägen runt! :o)

2010-01-28 @ 11:49:24
Postat av: Camilla

Jag är bara så tacksam om du vill lägga ner tid på en nyckelpige-mössa så jag har fullt förtroende för att hur du än väljer att göra så blir den jättefin och kommer sitta som en smäck! =)

2010-01-28 @ 13:26:29
Postat av: Linda till Camilla

Ujuj, du känner mig och mina ambitioner! ;o)

2010-01-28 @ 13:48:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0