Stackars Guling!

Sitter i telefonkö till Polisen medan jag köar mig ned mot Tingstads-tunneln. Eftersom jag ska bli gräsänka i helgen då Oo ska ha sin whiskeyklubb med övernattning, gjorde jag ett snabbesök hos garnbutiken på Hisingen. Jag kommer ut och går mot Gulingen som är ovanligt ren efter regnet igår och reagerar på att nummerskylten är väldigt svart. Är den igengrodd? Lite närmare och jag upptäcker att den är borta! Jag förmodar att den ramlat av, sätter mig och kör iväg. Ringer Polisen efter lite konsultation med Oo som kopplar mig till stationen på Stampgatan där jag kan hämta tillfälliga ersättningsskyltar. När jag efter telefonkön kommer fram säger hon att jag måste förlustanmäla plåten hos växeln, som precis kopplade bort mig! Jag kopplas tillbaka, köar och lämnar en luddig förlustanmälan. Gata? Ööh, en på Hisingen? När såg jag att jag hade plåten senast? Ööh, i morse kanske? Efter jobbet för då stod ju ingen bil framför mig...eller gjorde det? Är den bakre plåten också borta? Ööh, det kollade jag inte!
Nåväl, det registrerades iaf och jag puttrar vidare genom tunneln och in i centrum. Parkerar, går mot ingången, vänder tillbaka och kollar Gulingens rumpa. Plåten bak är också borta! Okej, jag har inte tappat den, någon har norpat dom, bestulit Gulingen! Meddelar detta när jag kommer in och får telefonköa igen för att komplettera förlustanmälan, eftersom det var så nyligen den första anmälan skrevs in kan jag inte komplettera den eftersom den inte hunnit in i systemet ännu! Jag får ringa igen imorgon.
Den trevliga damen handskriver ut två tillfälliga orangea plastskyltar åt mig och jag åker hemåt. Jag får rådet att inte sätta dom i mina nu tomma hållare eftersom de kostar 80 spänn styck, samt omaket om de också skulle försvinna. Den framme på min instrumentpanel glider fram och tillbaka när jag svänger längs de smältvattendränkta vägarna hem. Jag känner mig som en skurk i min nummerplåtslösa Guling!
Om två-tre arbetsdagar kan jag hämta ut mina nya plåtar. Det ska kosta 60 spänn, men jag vet inte om det är per plåt eller för båda.

Men jag har i varje fall nya nystan för både nyckelpige- och kattmössa! :o)


Kommentarer
Postat av: Stefan

Hmmm... skall man tolka det som att skyltarna var det enda värdefulla att stjäla? ;)

2010-02-27 @ 16:08:52
Postat av: Linda till Stefan

Ssch! Gulingen blir ledsen!

2010-02-27 @ 16:28:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0