Jul 2010

Fia och Maja fick också klappar som blev mycket uppskattade. De kattmyntaindränkta leksakerna fick Fia att go bananas! Tills hon fick nosen på godiset! :o)

Jag motades ur köket jämt och ständigt, och tog faktiskt en liten lur också medan de övriga fick jobba. Jag hade bara lite dåligt samvete.
Så trots att jag knappt gjorde någonting, kollapsade jag totalt när vi väl satt oss till bords och skulle avnjuta all god mat!
Lite sill och lax som nästan fick mig illamående och kroppen var helt slut. Aldrig varit med om liknande! Satt och bara hängde ett tag tills jag gav upp och lade mig i soffan. Tårarna bara rann helt okontrollerat, men det var så otroligt skönt att bara ligga där en stund, och gjorde också gott.


Så lagom till tomten skulle ankomma var jag rätt ok igen. 
Åtmindstone en i sällskapet var väldigt exalterad över Herr Röd och skuttade omkring som en guttaperkaboll!
 När tomten sedan skyndat vidare till alla andra väntande barn, fick Oo ypperlig hjälp att distribuera resterande klappar. Himmel vad klappar!

Oo fick en ny variant av Rubrick's kub av mig, där alla sidor är spegelblanka och hela kuben osymetrisk när den blandats. Den skulle vara svårare än den vanliga kuben, men han löste den förstås på några minuter! Någon som har tips på något liknande men tusen gånger svårare??




Största paketet tillföll oss, och som vi misstänkt var det en ny brevlåda! Den gamla mår ju inte såå bra om man säger så! Xo)

Och kolla alla fågelholkar! Hahaha, hur tuffa som helst, och det ska bli såå kul med alla inlyttade fåglar. Dessutom är de betydligt finare än den jag gjorde, höhö!


Oo överraskade mig totalt med sin klapp - Ett Nintendo DSi XL! Och nya "Professor Layton and the Lost Future!" Weeee!! Och shit vad mycket större displayer och skönare att hålla i! Tror nästan Oo är lite avis på sin klapp som han valde i Alingsås, en ny vinterjacka. Skitsnygg och välbehövlig, men kanske inte lika rolig med tanke på att han lagt beslag på min klapp! Bara för att han löste sin kub på nolltid...

När gästerna kommit tryggt iväg och vi ganska pömsiga satt och hängde vid bordet så gick en fas - igen! Exakt samma selektiva strömbortfall, så vi ringde Göteborg Energi som kom några timmar senare. Denna gång var det dock en säkring i det yttre elskåpet i carporten! En vanlig hederlig porslinssäkring som vi dock inte hade fler utav, men som de tillhandahöll. Nu finns det dock stor risk att vi själva får stå för utryckningsräkningen med storhelgstillägg och hela balunsen. Tjo.
Men nu blir det att shoppa lite porslinssäkringar att ha redo!  

Klev denna juldagen upp till ett veritabelt kaos i huset. Varför städar man innan gäster med barn när det ju är efteråt som det verkligen behövs? Men mer skrämmande än kladd på golv och julklappsexplosion högt och lågt, är den förbiilande känslan hos mig att det nästan var lite mysigt! Just det, ni läste rätt! Det såg nästan lite hemtrevligt ut! Gaaaaah!!

Fia har haft riktig julafton med en liten Otto som "tappar" ned julskinka och annat gott från sin stol vid bordet. Så nu har hon verkligen fått smak på grisrumpa! Och hennes exceptionella nos märker direkt när den kommer ut ut kylskåpet!

Både Nina och Anders har fastnat i "Professor Layton och Pandoras box" på min gamla DS, och turas nu om att lösa dess gåtor. :o) Nu sitter Nina och knåpar medan Anders sitter på golvet med Arons nya elektriska bilbana, övervakad av Otto. Oo sitter med mitt spel med löftet att bara lösa två gåtor till innan han ska ta itu med tilldelade arbetsuppgifter: Ge sig ut i de 13,4 minusgraderna och handla lite (ska ändå ta dagens cache) och lite annat som jag nog kan hitta på! Höhö. Känns ganska bra hittills, kanske för att jag sov något bättre denna natt.

Undrar vad vi ska hitta på till lunch och middag idag? Hm, rester och lite rester kanske?


Kommentarer
Postat av: Stefan

Åja, såg allt att du smög ut i köket efter julklappsutdelningen och smygdiskade lite! :)



Tack för en skön julafton, allt var perfekt och pojkarna är ju fantastiskt goa!!!

Blir det någon vörtbröd med skinka över offrar jug mig gärna! Ost är också gott... :O9

2010-12-25 @ 17:42:30
Postat av: Anna i gbg

En rubriks kub 5x5 kanske? (istället för klassiska 3x3) Har han lite att fundera över... ;-)



http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Professors_cube.jpg



God fortsättning!

2010-12-26 @ 13:30:22
Postat av: Linda till Stefan

Tack själv! Skinka och ost ska vara på gång! :o)

Och LITE nytta var jag ju tvungen att göra!

2010-12-26 @ 19:33:53
Postat av: Linda till Anna

Ja det kanske vore något?? Tack för tipset! Vore ju lite fräckt också att ha de olika varianterna som Rubricks tillhadahar!

Tack detsamma! :o)

2010-12-26 @ 19:36:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0