Så långt

Slutförde julklappsstickningen framför "Love actually" - underbar film! Fixade i ordning lite i gästrummet och bäddade så det är klart.

Det var inte mycket jag tog till vara från barndomshemmet, men av någon anledning har jag pepparkaksformarna kvar! I sin gamla påse letade jag fram dom ur skåpet och upplevde en smärre nostalgikänsla. Några nya har jag kompletterat med men aldrig använt, så det blev premiär.
Så enkelt egentligen, framför allt när man köper färdig deg. Det som däremot tog tid och nu lämnat mig med en riktigt ond rygg, stela höfter och extra sammandragningar var glaseringen (eller vad det nu kallas). Jag är skeptisk mot de färdiga varianterna i tub och ville återuppleva barndomens kakor med egengjord glasyr: Florsocker, lite vatten och en glutt ättiksprit. Efter ett första misslyckat försök med sprits á la smörpapper körde jag helt enklet ned allting i en tvåliterspåse istället, och så ett litet klipp i ena hörnet och spritsen var fixad!

(Redo för lite najs dekor!)

Det tog som sagt sin lilla tid! Två förpackningar pepparkaksdeg och nästan hundra dekorationer senare - ajaj, i ryggen! Men lite kul att ändå att ha gjort detta "riktiga" julbak för första gången sedan jag flyttade hemifrån!

Då jag är väldigt förtjust i pepparkakor med denna glasyr känns det nästan mödan lönt. Ett samtal med Oo senare och jag får höra att han föredrar sina pepparkakor utan! Nåja, mera till mig då!

(Fantasin sinade till slut!)

Väldigt skönt med det värmande vetebältet som jag nu sitter med! Värst är det nästan ändå när man suttit/legat ned och sedan ska "igång igen". Då är jag likt en gammal reumatisk gumma som stapplar omkring!

Oo skulle käka på Max med några från lördagsinnebandygänget, och för att ha varit ensam hela dagen är jag riktigt stolt över mitt eget födointag - blodpudding till lunch och kycklingmatlåda alldeles nyss. Det kunde ha blivit mackor, eller risgrynsgröt á la plastkorv igen (åt till frukost, men har två till i kylen), eller lussekatter med nydekorerade pepparkakor! Får väl se hur ambitionen håller i sig när mina ensamma dagar hemmavid fortsätter.
I morgon är det bankbesök inbokat. Pappersexercis ska ordnas så att både jag och Oo står som ägare till huset och inte bara Oo! Jag ska alltså bli husägare på riktigt och inte bara bidragare till låneavbetalningarna, hoho!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0