Golvnytt

Skadekillen gör en skadeanmälan, vi gör en skadeanmälan och så fattar försäkringsbolaget ett beslut om tillvägagångssätt.
Killen har nu varit där och brutit upp en platta för att kolla och mäta fukten. Han var visst förbryllad över att plattorna rest sig, för som han sade "så ska inte stenplattor bete sig!"

Efter fattat beslut från bolaget lär tillvägagångssättet bli att teknikerna kommer dit, bryter upp fler plattor och provtrycker golvvärmen. Om det är den som läcker måste hela den sektionen brytas upp och betongen under bilas och tas bort för ny gjutning och montering av golvvärme. Om jag förstod det rätt så innefattar den sektionen en rätt stor del av vardagsrummet, men i varje fall inte hela bottenplan! Det förutsätter dock att det är just den sektionen som läcker.
Eftersom juletider nu står för dörren med alla dess ledigheter, rekommenderades avvaktan till nästa år eftersom det är flera instanser som ska till för ett sådan ingrepp. Så för att slippa väntan och istället få ett smidigare genomförande, körs antagligen bara provtryckningen innan jul för att identifiera problemet, och är felet då ovanstående så tas det nytt beslut som genomförs efter nyår. Så förstod jag sammanfattningen av Oo i alla fall.

Så vi får klara oss i jul utan golvvärme i vardagsrumsdelen, och det har redan märkts i form av 18 grader i morse. Tur att jag i mitt nuvarande tillstånd inte är lika frusen som jag brukar, men tofflor eller tjocksockar är att rekommendera, då kalla stenplattor inte är så mysigt! Den skadade delen "skärmar vi av" genom viss ommöblering, så vi får se hur vi kan arrangera det bäst inför julfirandet.
Vidare hade killen frågat om vi planerade att resa bort eller något efter nyår, beträffande planeringen av åtgärder, och det blev ju liiiite svårt att svara på! Hehe!

Det kunde ju inte ske mera olämpligt egentligen, men å andra sidan om det nu "bara" är den sektionen som påverkas, så var det ändå en av de bättre. Det är inte köket, tvättstugan, sovrum, badrum eller annan vältrafikerad yta. Tyckte iofs Oo sade något om att den sektionen sträcker sig ända till hallen, dvs hela vardagsrumsdelen och den nyfixade garderoben, men måste man välja hade det varit värre med stora badrummet eller köket.

Nu blir det i alla fall bara till att avvakta beslut från försäkringsbolaget efter vi skickat in vår skadeanmälan. Närmast till hand att gruva för nu är ultraljudet och förhoppningen att Ronja behagar ligga åt rätt håll!

Kommentarer
Postat av: Stoffe

Lagom julklapp det där.

Men men, det hade kunnat vara mycket värre gissar jag.

Man får vara glad för det "lilla" ;)

2010-12-13 @ 11:52:39
Postat av: Linda till Stoffe

Mm, uppenbarligen har vi inte varit så jättesnälla i år! XoP

2010-12-13 @ 14:42:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0