Mitt i veckan

Mm, sov riktigt gott inatt faktiskt med bara ett kisseri och fåtalet bök med katterna i sängen. Även Fia har börjat ligga uppe vid huvudet eller i armvecket nu vilket är väldigt mysigt. Nackdelen med henne är bara att hon har en förmåga att trampa väldigt ihärdigt när hon kommer till en och "peta" på en med tassen (med klor) för att få uppmärksamhet. Att hon slickar en på nästan eller hakan har också en förmåga att väcka mig! :o)

Oo var ute på långpromenad med Andreas igår och kom hem ganska sent, så jag lade mig i bastun och spelade lite Wii tills han kom hem med sushi! Skön kväll med andra ord.

Har insett att det där symptomet med höjd kroppstemperatur kanske äntligen nått mig, för jag fryser ju faktiskt inte så mycket nu längre! Kom på mig själv att inte ha dubbelt långärmat på jobbet, eller tjocktröja hemma. :o)
Annars kan jag inte påvisa fler symptom än de jag tidigare nämnt, kisseri och ökad aptit. Humöret flukuerar, men inte så illa tycker jag som man hört att det kan vara.
När jag nu är så lyckosam att inte drabbas (ännu) av några större fysiska besvär, så får jag grotta ned mig i de enda jag har, främst då kisseriet! Det är titt som tätt och småskvättar varenda gång. Okej, det är ju snabbt gjort, men tydligen är det vanligt att man får ökad blodmängd i öh, underlivet så att vissa, eh delar blir lite svullna. Detta har den trevliga bieffekten att pisset tar alla möjliga vägar! Så förutom att papperskonsumtionen ökat på grund av alla flitiga besök, det behövs extra för att torka sig överallt! Minns att det nämndes i den där "Handboken för gravida" eller vad den nu hette som jag fått låna av Elin, och nu kan jag bara hålla med om det skrattretande eländet.
Jag är ju rätt stel i ryggen i vanliga fall, och när den på morgonen är så ond och extra stel är det ju knappt jag kan nå när jag är på muggen. Undrar hur det blir när man blivit ännu större! Blir jag sittande på toan då ropandes på Oo: "-Fääärdig!" ? Eller så får man börja köra som det rekommenderas efter förlossningen och man har sönderfläkt underliv: Duschen. Jippi.
Vem är det som säger att det inte är ett offer att föda barn? Man skaffar ju barnet för sin egen skull, för att få ett barn. Inte för att få vara gravid, eller hur? Då kan man väl säga att man offrar sin kropp för att få ett barn? Man läser trådar och hör om de mest hemska vedermödor som gravida genomlider, och sedan andra som klankar ned på dom för att de gnäller över något de faktiskt själva försatt sig i och valt. Ja det är väl sant, men det gör väl inte mindre ont för det? Och de har valt att skaffa barn, det är det de vill. Graviditeten är bara ett "nödvändigt ont" som långt ifrån alla ser eller upplever som det "välsignade tillstånd" icke insatta bluddrar om. Kanske jag resonerar helt fel, skaffar man barn så följer ju graviditeten med på köpet liksom och då får man bara gilla läget och inte klaga. Då kan de lika väl adoptera, men jag håller inte med. Man kan väl önska ett barn hur mycket man vill, men hata graviditeten? Det är ju legitimt att klaga på allting annat i våra liv och i samhället så som jobb, partners, semestermål och höga elräkningar, men lika mycket som vi själva kan påverka vår vardag med att byta jobb, klaga på varan och få pengarna tillbaka eller byta hotell på resan, lika lite kan kvinnan påverka de fysiska besvär hon kan drabbas av medan hon väntar på det efterlängtade. Varför anses det inte lika ok att klaga på det som på sitt jobb? Nej, stoiskt ska hon bita ihop och istället bara vara glad och tacksam för det fantastiska som sker, för det handlar ju om ett barn! Nej säger jag, det handlar om en graviditet!
Sen att det må vara hänt att det är ett offer kvinnan gärna gör för att få sitt barn, för det håller nog de flesta med om. Men sedan får man inte glömma eller förringa de som dock genomlider sådana hemska graviditeter och förlossningar att de faktiskt inte vill skaffa fler barn. De anser helt enkelt att det inte är värt det och det säger väl kanske en del om hur jävligt det kan vara om man har otur, plus att jag blir välsignat glad över hur lätt jag haft det hittills.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0