Aprilsnö

Möttes av strålande sol och snö på marken så det blev vinterjackan igen. Minus en grad och isvind så man ska inte låta sig luras av solen!
I egenskap av gräsänka hade jag redan tidigare på dagen nästan bestämt mig för en burk fiskbullar till middag. Enkelt och gott! Men så kommer min trogna deltagare Anneli som förutom mina pass också kör stenhårt med PT-Marcus, både träning och nu också kostkoll! Det är havregrynsgröt, skippad potatis och mysko te som smakar urk. Inspirerad finner jag så mig själv att gå förbi konservhyllorna och plocka grillad kyckling, sådana där större groddar, fetaost och dressing. Jepps, kycklingsallad fick det bli! Notera att jag tagit bilden innan jag använt dressingen. Och för att helgardera också de två nyttotabletterna intill. Utsvulten fick jag frossa först när klockan blivit nio, men kände mig mäkta stolt! Denna matambition kanske håller i sig till... imorgon. Sen får Anneli tillse att ge mig dåligt samvete med jämna mellanrum så jag skärper mig i ytterligare 24 timmar.

Men med tanke på att jag gått omkring med brallorna så här i två dagar kanske det inte är mer än rätt att jag går med dåligt samvete. Trots att den ständigt flög upp envisades jag att försöka knäppa den vänstra tryckknappen, men dragkedjan hölls hjälpligt på plats tack vare den högra vanliga knappen. I omklädningsrummet igår gav den dock upp och rullade iväg över golvet så där försmädligt som bara en flygande byxknapp kan göra!
Det är bara att inse, de enda byxor jag kan ha utan flygande knappar och tarmvred är tre par jeans, varav ett par är stretch. Enda alternativet är de svarta vaktbyxorna och de funkar nog inte riktigt på jobbet. Annars är det mys- och träningsbyxor (där utbudet i garderoben också decimerats!) som gäller vilket inte riktigt heller är något bra alternativ på jobbet! Så min konsultgarderob består av tre par blåjeans och svarta leggings! Något måste göras, jag kommer inte att komma i mina gamla brallor igen, men har inte hjärta att dumpa dom. Det kan ju kanske hända att det möjligtvis en dag! Ack självförnekelsens förmåga är stark ibland!
Visar nåt trevligare istället, nämligen min nya skärbräda! Jag är ju svag för de där stora massiva träbrädorna, och när jag uttryckte min avundsjuka över svägerskans tillika, fick jag veta att den gjorts av en återstod av köksbänk när deras hus byggdes. Så till Tomas födelsedagsmiddag vi hade för någon vecka sedan, kom han med present till mig, denna underbara del av bänkskiva som han fixat till och oljat! Den gamla jag köpt var mycket mindre och inte alls lika fin, så nu tronar denna i mitt kök där den fått ytterligare en oljebehandling innan jag igår invigde den! Me like!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0