Down under

Oo fick inviga sina nya vadarbyxor igår när vi gav oss ut på cachingjakt under jord! Göteborg är väldränerat och få är nog medvetna om alla tunnlar och avloppsrör som kryssar sig fram under oss, så var också vi. Nu har vi i alla fall fått en liten inblick i vart överskottsvattnet tar vägen, hur det leds och flyter fram under oss! Det ska vara geocachingen för att visa oss det!
Först ut var en stor dagvattenstunnel (heter det så? För avlopp är det ju faktiskt inte!) intill Astra Zeneca i Åbro. Vattenstånden är låga nu så det passade bra att göra ett försök. Knappt hade jag hunnit kliva i det grumliga vattnet förrän farbror Ågren klappade mig på axeln och undrade var tusan jag höll på med. Min bottenfobi som slumrat en hel vinter långt från sjöar och hav vaknade upp när stenar och skräp knappt skönjades på den slemmiga bottnen i våra pannlampor! Med krampaktigt tag om Oos hand fick jag emellanåt tvinga bort tankar på att mitt smala ljus skulle falla på ett vitt upplöst ansikte eller mörka rörelser i vattnet. Fantasin är det inga problem med!
   
Motorvägen dånade över oss och efter en bit öppnades tunneln för ett rejält gallerförsett luftintag(?) där gamla sönderfallna och rostiga fällstolar på avsatsen intill bara gav ett än mer läskigt intryck av omgivningarna. Ändock blev det en liten andningspaus i ljuset innan vi fortsatta vidare in i mörkret.
Inga döingar eller vattenmonster, men något fiskliknande hittade våra pannlampor på vägen! Också ett ställe att bo på! Naturligtvis hittades cachen i andra änden, men om jag trodde att man kunde gå ut den vägen och ta markvägen tillbaka så trodde jag fel!




(Bara att gå tillbaka samma väg!)




Oo tyckte det var vansinnigt kul medan jag nog skulle kalla det skräckblandad förtjusning. Visst var det kul men också lite läskigt! När vi ändå var så fint igång och hade utrustningen med oss drog vi till nästa cache med tema "down under", denna gång i Kållered alldeles intill "min" Sportlifeanläggning! Kanske man fick några undrande blickar där man stod och drog på sig vadarutrusningen på parkeringen och förstulet slank ned i diket med pannlamporna redo. Vadå? Aldrig sett geocachare förut? :o)
Nu var det mera tunnelrör med oroväckande lite utrymme, men vattnet var klarare och bottnen mera fast. Efter en dubbelvikt början kunde vi sedan bitvis gå mer eller mindre raklånga. Eller ja huvudet höll man gärna spontant nedböjt ändå, för nu vet vi var spindlarna bor!!

Stora svarta med alldeles för många ben, vaktande sina äggsäckar hängde de där ovanför våra huvuden, överallt!! 
Cacheägaren och tidigare loggar hade förvarnat om att cachen var låångt in och då jag var så stenhårt fokuserad på att låta mitt lilla ljus lysa upp bottnen framför mina fötter och undvika spindlarna i taket, hade jag totalt missat cachen som hängde i en brunnsuppgång ovanför oss. Tryggt att ha Oo med sig!



(I did it!)

Väl ute och dryga 35 minuter senare var det välsignat skönt att räta på ryggen och komma ut i friska luften! Svettiga och trötta blev det direkt hem, duscha och stupa i säng!

Nu är Oo på väg till Malmö där han blir över natten. Det var nåt möte i Danmark också, så jag får sova ensam vilket jag inte gillar! Lär vara behjälpt av ett utmattande combat-pass ikväll i alla fall.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0