Tandtroll

Sista minuterna innan jag ska in och få min dom. Jag vet att en sista-minuten-borstning inte trollar bort de hål jag förväntar mig ha, men det känns i varje fall lite bättre att öppna gapet i vetskap om att man försökt minimera risken att avslöja vad man käkade till lunch! Jag vågar knappt tänka mig vad en stackars tandläkare kan hitta när han pillar omkring med den där krok-makapären!
När de började ha munskydd tänkte jag till en början naivt, att det var av omtänksamhet till den stackars patienten. För alla har väl stött på en tandläkare som böjer sig över en, och med sin andedräkt avslöjar vad dom åt till lunch?
Nu inser jag dock, att det nog är ren självbevarelsedrift ur deras synvinkel. Tänk alla gap, alla svalg de hänger över dagarna i ända? De böjer sig över och patienten avslöjar en förport till den horn- och svansförseddes hemvist!

Vi kanske kan se det där munskyddet som något vi ömsesidigt kan vara tacksamma för.

Jag kunde ju naturligtvis inte låta bli att plocka fram kameran där jag satt i stolen, och döm min förvåning, när herr tandläkare och fru(?) tandsköterska(?) ställde upp på bild! Haha vad kul! Dock var jag inte riktigt beredd på att de skulle fråga om adressen hit, så nu kan jag ju bara skriva snälla saker om dom!

Inte så svårt i och för sig, när de faktiskt var bland de trevligaste tandläkarteam jag varit hos! Ganska söt var han dessutom! Fast nu inser jag ju att detta bara kommer att låta som inställsamt fjäsk för att han inte ska köra borren allt för hårt i mina arma tänder...

Men å andra sidan kanske jag ska avvakta med det personliga omdömet, tills mitt andra besök är avklarat. Jag hade ju såklart hål, hela två stycken! Klen tröst att det är i gamla lagningar, då borren känns lika otäck ändå! Kan de inte göra om det där vinande otäcka ljudet till mysigt bubbelljud eller något? Jag ryser bara jag tänker på det, och hur det kommer att kännas! Aargh! Jag har ju aldrig druckit eller varit berusad. Kanske det är läge för det nu?

Jag fick börja besöket med att ta lite röntgenbilder. Sedan det vanliga krafsandet och petandet med metallkroken.
"-Tvåfyra i sjuåttan...(krafskrafs). Inga niotreor (krafs). Subdominal fyrafemma..." (Undertecknad betonar minne som en guldfisk, så återgivningen kan avvika från orginalet)

Sedan petade han i tandköttet innan jag fick min dom att borsta bättre längst in, samt använda tandtråd och gärna fluorskölj. Två hål, strukturförändingar i tandköttet och bakläxa på borstandet. Annars såg det jättefint ut! Mm, är allt det jättefint?

850 spänn fattigare för 30 minuter, och en framtida utgift för att reparera skadorna om två månader. Jag tror ändå att jag skulle kräva dubbelt så mycket för att gräva runt i någon annans mun än min mans!

Väl hemma hade Oo slagit på stort, och fixat spagetti med burksås! Då ingen dag är en "Dolmio dag" enligt oss, så valde vi en Barilla istället, när vi fantasilösa och desperata stod där i affären i söndags.

Trots att det liknade något som Fia kunnat prestera på mattan, så smakade det rätt ok. Hunger är bästa kryddan!

Sedan hoppade vi i Gulingen och drog på innebandy. Första träningen vi kör på måndagar, och då denna tidpunkt är så mycket trevligare än lördag 08.00, var vi betydligt fler denna gång! Det blir lite skillnad på tempot när man har två-tre avbytare istället för ingen alls!
Dessutom blev det fler som kunde titta till lille Noel! Ola kombinerade vila och gurgel alldeles utmärkt, så Elin fick springa av sig lite!
Nu fruktar vi att det blir än tuffare att få tag på folk till lördagarna, då måndagsalternativet finns. Det är ganska förståeligt, då alla inte har tid att träna två gånger i veckan, och om man måste välja ett, vad tar man?

Imorgon ska jag introducera Combaten på anläggningen i Sisjön. Salen är sprillans ny, gruppträningen har premiär där idag. Jag undrar i mitt stilla sinne, vilket intresse det kan finnas där ute för gruppträning. Sportlife sprutar ju ut anläggningar nu, och med närliggande Mölndal, Frölunda och Kållered, känns gruppträning också i Sisjön som en utmaning. Bokningssystemet håller på att bytas ut, så Kållered är inte tillgänglig alls, men morgondagen ser ut att kunna ställas i pga för få bokade. Får köra gärnet i Kållered på torsdag istället. Deltagarna verkade ju gilla att få någon låt utbytt, så jag tänkte göra det igen. Det är ju sista passet jag kör innan vi släpper det nya.

Kanske ska passa på att kolla in nya salen i Sisjön, och träna på nya koreografin imorgon om passet nu ställs in!

Just det. Skulle ju lämna in Gulingen för lite omvårdnad, men kom på när jag nästan var framme, att jag inte hade låsmuttern till fälgarna! Skit också! Jag brukar ju alltid ha den tillgänglig i bilen, men denna gång hamnade den visst bland vinterdäckens bultar i förrådet! Hur bra är det om jag skulle bli stående med punka en dag?

Fick ny möjlighet att lämna bilen på torsdag. Måtte jag komma ihåg att leta reda på låsmuttern tills dess!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0