11:e september

När WTC anfölls stod jag vid Sävarån norr om Umeå och fiskade. Thomas ringde och berättade att ett plan flugit in i ett av tornen. Jag minns den skepsis jag kände, och hur kall jag blev när det sjönk in. Jag packade ihop min grejer, och slog på radion så fort jag kom till bilen. En tjej läste upp det senaste, och hon tappade luften! "-...får inte luft..." hördes hon säga bortvänd från micken.
Hemma på Himlastigen fick jag på tv:n se det andra planet flyga in i det andra tornet. Jag stannade i soffan resten av kvällen och somnade där.
Är det fler som minns vad de gjorde när de fick nyheten? Hur reagerade de? Större katastrofer har inträffat, men just detta blev något som fastnade i mitt minne. Kanske just för att det var så spektakulärt.

Idag är det fredag, och jag är ledig ikväll. Känns faktiskt väldigt skönt! Imorgon bitti är det innebandy, och till kvällen bröllopsfest för Helena och Josef ute på Nya Varvet.

Efter lite sushimiddag på vårt vanliga ställe i Mölndal, hann jag och Oo träffas en liten stund innan vi åkte vidare till våra respektive träningar. Eftersom han varit ner till Malmö hade han använd firmabilen. För enkelheten att parkera inne i trånga Masthugget, frågade han om vi inte kunde byta bil (snäll ursäkt va?), då min anläggning ligger utanför stan med generös parkering. Så jag fick köra sexväxlad monsterbil till och från träningen! Shit vad högt man satt! Och det var nästan lite pinsamt! Kul men pinsamt att mullra fram högt över alla andra! "Kolla, här kommer jag i en stor fet BMW!" Och den var ju inte riktigt lika smidig att parkera som Gulingen!
Men det jag gillade var att den var så pigg! Jag erkänner att jag gillar att gasa och köra fort...ibland. Men jag gillar nästan ännu mer, när det händer lite då man trycker på gasen! Wrooom! :o)
Visst hade det kanske varit lite kul att ha en sådan här bil, men å andra sidan får jag antagligen fyra nya däck till Gulingen för samma kostnad som ett till Monstret! För att inte tala om försäkring, service, skatt osv! Nej, det finns andra billigare och pigga (och mer diskreta) bilar om det nu ska vara så!

Combatpasset gick bra, Gainomax sponsrade med sådana där drycker, och så hade Ylva poppat popcorn. Jag tror klassen var full, för väldans vad folk det var! Kul om de som nu provade på, blir kvar! Då vi båda körde en del gamla låtar som den andre inte kunde, körde den andra med bland deltagarna, så det gick finfint. Ösigt värre!

Väl hemma tog vi båda en lååång bastu, på grund av att vi tjötade så mycket att vi glömde bort tiden! Men det var gött att bara ligga där och slappna av, och känna svetten rinna!

Just det, under vår snabba träff innan träningen fick vi  beundra några luftballonger som gled fram över den blå himlen! Jag tycker de är så mysiga att titta på! Men jag vet inte om jag skulle våga ge mig upp i en! Tänk om den störtar? Och så stå där i den lilla korgen så högt upp? Läskigt!

Kunde inte låta bli att ta ännu en bild på Angeredsbron i morse. Jag tycker det är så läckert med dimma, och denna låg bara precis över älven! Vi körde alltså precis över molnet! Det såg så himla fräckt ut när man efter att ha passerat igenom, såg hur hela älven doldes bakom det kompakta vita molnet, ända från Kungälv till stan!


Jag håller på att föra över bloggen till ett worddokument, för att därifrån spara ned till pdf-format. Detta för att kunna få den tryckt i "bokform"! Fick en uppskattad kostnad av vulkan.se som var förvånansvärt låg! Dock hade jag inte det totala sidantalet klart för mig då när jag skickade min förfrågan. Nu är jag snart klar, och är på sidan 721!

Jag får nog dela upp den i år...

Men det skulle vara så fräckt om jag nu kunde se till att få den tryckt! När jag nu hållit på med min överföring till word, så har några tankar återkommit:
"Snacka om kassa rubriker!" (Men hallå, det blir faktiskt lite torka till slut)
"Shit, vad mycket jag skrivit!" (Hur mycket oväsentligheter kan jag kväka ur mig egentligen?)
"Vad är det här? Har jag skrivit det?" (Snacka om att det blir kul läsning att backa bak i tiden!)

Med tanke på hur mycket det faktiskt blivit på den ändå relativt korta tid jag bloggat, skulle det kännas som en gigantisk personlig katastrof, om det gick förlorat. Tänk om blogg.se helt plötsligt skulle stänga ned? Jag vill ju ha kvar bloggen precis som den är, med bilder och allting. Dagboksskrivandet i all ära som jag haft förut, men med bilder blir den så mycket rikare och roligare! Hur roligt är det inte att läsa sina gamla anteckningar? Ibland undrar man om det är en helt annat person som skrivit! Det gör den tid jag lägger ned på att ta bilder, lägga in bilder och skriva, så mycket värt det!


Kommentarer
Postat av: Oo

Inne och läser!!! :) Puss

2009-09-11 @ 12:06:41
Postat av: Oo

Slutar 13.00 idag!!!!!!! Känn på den!!!

2009-09-11 @ 12:09:50
Postat av: Linda till Oo

Men Oo!



Fubbis!



Puss!

2009-09-11 @ 12:23:46
Postat av: Oo

Men Ooa mig inte!!!

2009-09-11 @ 12:28:13
Postat av: Linda till Oo

Men Oo!!

2009-09-11 @ 12:59:05
Postat av: Stefan

Somliga får jobba dubbelt med gympa och sånt medan andra bara jobbar halvdag...

Livet är inte rättvist.. ;o)

2009-09-11 @ 14:59:00
Postat av: Linda till Stefan

"Gympa" va?!

Men håller med...livet är hårt och orättvist! Det är synd om mig!

2009-09-11 @ 16:00:41
Postat av: Elin

Tur att Linda kan jobba ordentligt nu när Oo jobbar halva dagar, och bara kör runt i sin fräsiga bil ;)



11 september... kom precis hem från jobbet när örsta flyget flög in i tornet.... satt nog framför tvn större delen av dan sen....

2009-09-12 @ 07:11:27
Postat av: Anna

11 septemeber. Jag satt på skolan och hade arbetslagsmöte. Studievägledaren kom in som hastigast och berättade. Senare på kvällen hade vi föräldramöte och strax innan satt vi som klistrade vid tvn i klassrummet.



Kul att du planerar att göra bloggen till bok. Hade du tänkt ha med kommentarerna också?

2009-09-12 @ 09:12:33
Postat av: Linda till Anna

Jag funderade på det, men har för närvarande slopat det. Det hade varit roligt att ha med dom också, men vet inte riktigt hur de skulle läggas in. Framför allt är det kanske jobbet som krävs för att göra det! :oP

2009-09-14 @ 09:55:21
Postat av: Anna

Mmm, jag förstår problemet. :o)

2009-09-14 @ 17:47:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0