Smått och gott

Ett typexempel på min och Oos botaniska (o)förmåga. De köttätande växterna jag inhandlade för drygt två månader sedan, visar nu det sorgliga resultatet av vår inkompetens. Oo hävdar att det är bristen på föda i form av blomflugor, medan jag lutar mer åt det ännu mera grundläggande behovet i form av vatten. 
Garderobsblommor och Hibiskusar verkar vara de som tål oss bäst...

Ikväll är det derby mellan IFK och GAIS, så jag får stressa iväg direkt efter jobbet. Kan inte ens vara på plats den tid vi egentligen börjar, så maten vi brukar få lär jag inte hinna avnjuta. Känner faktiskt sådär för att jobba ikväll. Mitt långtida snorande nådde någon form av kulmen igår, då jag faktiskt också kände mig förkyld med det sega huvudet, trycket i bihålorna och obefintliga flåset. Vi hamnade nämligen på geocachingjakt, varav en fanns i slutet på en väldigt brant klättring! Efter den turen var Linda trött!

Vi kompletterade det vi missade sist på Ikea, och när vi ändå var i Kållered, tog vi en närbelägen cache. Den blev ännu en, och ännu en, för att sluta på fem stycken! Det var ändå gött att komma ut en sväng, då vi denna helg verkligen latat oss! I lördags gjorde vi ett första försök att besöka Ikea. På vägen in fick vi impulsen att ta en cache som vi bara funderat på tidigare. Dess namn "Stay connected along the road to Hell" var mycket passande på fler sätt än det uppenbara, då vägen passerar Hells Angels huvudsäte här i Gbg. Vägen hela vägen ut till cachen var också väldigt smal och slingrande, vilket till och med gjorde undertecknad som ändå körde, lätt åksjuk. Väl framme, där en mindre promenad in i skogen fattades för att nå målet, öste regnet ned, från sidan, och det faktum att vi insåg att cachen var av storleksordningen nano ute i skogen, medförde att vi lade ned försöket att hitta den just då. 
Oo uttryckte sådan kinkighet över mängden bilar utanför Ikea, att jag inte krusade, så vi gick en sväng i Bäckebols andra affärer, käkade lunch på Sibylla och handlade på Ica Maxi. 

Så utöver dessa utflykter blev det mycket DS-spel och stickning! Mycket skönt faktiskt, och den fördelen att jag hann väldigt långt på det hemliga projektet! Det tar sig måste jag säga, och det gav mig även en del skratt i de moment som gjordes i helgen!  Några detaljer till så ska det vara klart.
Jag längtar efter att få visa upp eländet här, men tills vidare får jag nöja mig med en liten sneakpeak!
Känner som sagt inte alls för att jobba ikväll. Lär bli skitkallt, plus att jag inte känner mig hundra ännu.  Att bara hitta en parkeringsplats kommer skjuta upp min stressnivå i taket, då det tydligen är Frölundamatch också. Oo var visst i dilemma, vad skulle han se? GAIS-matchen? Frölunda? Eller nåt tredje som jag tyckte han bluddrade om. Eftersom det är borta match för GAIS har han inga "fria" biljetter, samt att GAIS:arna bojkottar IFK:s matcher eller nåt. Happ säger jag, som hade tyckt det varit lite roligt att veta att Oo också fanns i Gamla Ullevi när jag jobbar.
Tryck från läktarna lär det bli i alla fall, och jobb att göra. Av någon anledning bland Göteborgslagen, så har just IFK och GAIS ett horn i sidan på den andre. Jag som inte har fotbollen i ådrorna, förstår ju inte varför. Men inte ens Oo kunde ge mig en tillfredsställande förklaring. Antipatin är ju så utpräglad hos somliga. Många IFK:are går med en anti-GAIS logga på kläder och dylikt, och liknande finns säkert på den grönsvarta sidan också. Vad är grejen med att man inte bara kan stödja sitt eget lag, utan även lägga tid och energi på att racka ned på andras? Ungefär lika förståeligt som att somliga "supportrar" kastar saker, slåss och springer in på planen. Men nu är det som det är mellan dessa båda lag, och polisen lär ha rustat därefter. Högriskmatch enligt deras kategorier, vilket innebär att alla vi kycklinggula vakter behövs på plats. Men den här kycklingen önskar bara att att hon kunde åka hem och lägga sig i bastun!
 


Kommentarer
Postat av: Anna

Ni kanske ska införskaffa plastblommor? Det finns riktigt fina plus att de knappt behöver dammtorkas. Jag har såna på jobbet och hemma. Perfekt. :o)



ja, det är konstigt att sportintresset verkar ha kommit i skymundan för vissa supportrar...

2009-10-05 @ 09:56:36
Postat av: Linda till Anna

Haha, ja det vore något! Bara att dammsuga emellanåt! :o)

2009-10-05 @ 10:46:02
Postat av: Stefan

Jag kommer nog att vara på matchen om det är någon tröst... :o)

2009-10-05 @ 13:32:53
Postat av: Linda till Stefan

Kommer du? Nej vad kul! "Din" läktare ser jag ju rätt bra därifrån jag lär befinna mig! Du får komma i tid så du får plats närmare mitten!

2009-10-05 @ 14:09:58
Postat av: Stefan

"Min" läktare idag är bland logerna, blir bjuden :o)

2009-10-05 @ 14:29:50
Postat av: Linda till Stefan

Oooo här har man det bra minsann! ;o)

Kommer inte alls att avundas dig där jag står i snålblåsten! Xo)

2009-10-05 @ 14:51:52
Postat av: Elin

Jobbigt att jobba när man känner sig lite förkyld och sliten.. hoppas att det går bra iaf och att de håller sig lugna... eller så lugna som möjligt!



Du har blivit utmanad i min blogg! :)

2009-10-05 @ 16:01:25
Postat av: Daniel

Låter så trevligt, hurtigt å duktigt! :)

2009-10-06 @ 09:40:55
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Linda till Elin

Jaså minsann? Får ta en kik! :o)

2009-10-06 @ 09:47:10
Postat av: Linda till Daniel

Hehe, hurtbulle, det är (inte) jag det! Xo)

2009-10-06 @ 09:48:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0