Sikken helg!

Tog denna höstbild när jag lämnade Elankontoret i fredags. Jättevacker allé längs med Heden, mitt i centrala Göteborg. Tycker det är toppen att de bibehåller dessa stora ytor för fotboll, bandy och annat mitt i stan!

När jag kom hem står Oo och väntar innanför dörren. Han räcker mig en packlista, och säger åt mig att sätta igång genast! Huset är städat, och han har också vikt tvätten och kört en maskin under de få timmar jag varit borta! Jag ska packa oömma varma kläder, badkläder, två uppsättningar vardagskläder och en finare plus necessär med det nödvändiga. Jag blir hyperstressad och nervös. Vad är detta? Till vad ska jag packa? Funkar det? Funkar det? Vart ska vi? Ska vi ens någonstans, han kanske bara luras?
Han packar Gulingen och monterar GPS:en. Så slår han på den och säger åt mig att köra dit den dirigerar! Den för mig ut till E6:an och norrut. Ska vi till Landet? Nehej. Stenungsund? Blåser förbi det också. Förbi Uddevalla mot Vänersborg och förbi också det. I Mellerud tar vi några cacher och jag börjar formulera en gissning på slutdestination. Oo får dra ur mig min gissning, för tänk om den är fel? Jag vill inte verka inbilsk, men gissar på Selma spa i Sunne, vilket är rätt! Han har bokat spahelg där uppe till söndag!

Det är lite kyligt men sol ute, och eftersom vi nu kunde komma iväg så pass tidigt, hinner vi cacha lite på vägen upp. Bland annat leder en chache oss till Erikstads kyrkoruin. Den ligger gömd alldeles bakom deras nya kyrka, dold bakom träd och utan skyltning. En otroligt fridfull och vacker plats i höstsolen, men säkert ganska läskig efter mörkrets inbrott med sina gamla skeva gravstenar i det höga gräset.

Väl framme och incheckade, svidade vi om till badrock och tofflor för att prova på deras pooler. Det var jacuzzis och större vanlig pool, samt en separat som ledde till utsidan med indelade bubbelavdelningar. Det var rätt gott att ligga där i vattnet ute i den kyliga kvällen!

Vi bokade också var sin 50-minuters helkroppsmassage och middag till nästa kväll. Till vistelsen ingick förutom trerättersmiddagen, ett kurbad på 15 minuter som vi beslöt att ta på söndagsmorgonen.

Lördagen ägnade vi åt caching, men trots strålande sol framåt dagen, var det skitkallt! Vi fick inhandla vantar till oss båda, samt mössa till Oo! Vi gick bet på en microcache i centrala Sunne. Frusterarat cirklade vi och finkammade området, hela tiden iakttagna av några öldrickande individer som nog undrade vad vi höll på med!
Fick se andra jättevackra platser längs den stora sjön Fryken, och tillsammans med cachejakt blev det en underbar dag!


Efter jättegod lunchbuffé på hotellet styrde vi till Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem, där en cache fanns i skogen intill. Roligt att ha varit där också, alltså Mårbacka! :o) Sedan styrde vi Gulingen, eller Cachmobilen som den numera också kallas, officiellt cachingfordon som den nu blivit i och med dekalen i dess bakruta, till Torsby, där vi också fann några burkar i varierande storlek.


Till kvällen blev det så mera bad och helkroppsmassage! Min massör var duktig, och fann inga större låsningar, även om jag nog tyckte att han kunnat ta i lite mera. Men efter att ha masserat en hel dag kanske man är rätt slut i armar och händer. Det var riktigt gött ändå, medan Oos stackars massör tappert försökt få honom att känna något, utan större resultat.



Rödrosig om kinderna blev han i varje fall! Vi gjorde dock missen att boka in middagen precis innan matchstarten av Sverige och Danmarks VM-kval! Men med iPhonen på bordet intill tallriken, hävdade Oo ändå att det gick bra! Maten var jättegod, men i minsta laget. Kantarelltoast till förrätt, oxfilé och avslutningsvis en smarrig äppelkaka. Den glömde jag dock bort att dokumentera förrän det var för sent...


Med från den cachingdagen fick vi en travelbug, med mål att få se så många länder och dess huvudstäder som möjligt. Jag lyckades dock glömma den när vi checkade ut, så nu får den ett litet extra äventyr genom att åka post hem till oss! 
Söndagen fick man vakna av Oos skönsång i örat innan frukost och kurbad. Vi tog något som visst skulle vara "uppiggande", men efter en kvart i den heta vattnet och massagestrålar, var vi båda redo för sängen igen! Vi tog det lugnt på rummet en stund innan vi packade ihop och tog farväl av Sunne. I Åmål letade vi en bra stund efter en cache som jag trodde skulle vara enkel, så jag blev ganska lättad när jag väl hittade den! Så har man varit i Åmål också! Där blev det ytterligare en travelbug och den vill till Florida!
Visst fattas något på denna kyrka i Åmål?

När vi cachade i Säffle fann vi den staden ganska fin, trots att vi gick bet på två cacher där!
Vi hade på vägen upp spanat in en speciell cache utanför Mellerud som vi nu avsåg att ta. Den hette "Hemma på vår gård", och var en stor cache just i närheten av cachens ägare. Det som var lite kuligt med den, var att man enligt dess instruktion, gärna fick titta in på kaffe när man loggade den! Lite försynt svängde vi in på deras stora gårdsplan och fann enkelt cachen. Efter vi loggat den och var på väg tillbaka till Cachmobilen, kom en av cachägarna ut och frågade om vi ville komma in på en kaffe! Så det blev en massa cachingprat med de trevliga ägarna som låg långt före oss i antal funna cacher! Sedan de började -02 har de funnit över 1300 cacher! Vi fick också veta att rekordinnehavaren fanns i Karlstad, med över 7000 funna cacher! Lite brådis som vi hade hemåt, då Oos föräldrar skulle bjuda på middag, fick vi tips om en annan av deras cacher på en rastplats vi skulle passera. Den blev snabbt loggad! :o)

I Mölndal fick vi middag och tårta, och jag fick en massa vårlökar, plus två nya böcker! Därefter var jag jättetrött, så vi stannade inte så länge.

Selma hade underbart sköna vilstolar i foajén och spaavdelningen. En sådan skulle jag inte ha något emot att ha hemma! På loftet kanske? Mmm!

Många ringde och grattade mig under dagen, bland annat farbror Olle, han som överraskade mig genom att adda mig på Facebook, 83 år gammal! Han berättade nu att han blivit inröstad i kyrkovalet i Gränna! Det är aldrig för sent för nya karriärer...! Go Olle!

Efter en spahelg borde man väl känna sig pigg och utvilad? Sitter dock med långärmad tröja, kofta och poncho och fryser, snörvlar och känner mig eländig. Känner inte för någon innebandy idag precis! Vill inte vara förkyld!

Helena har varit i Skottland i helgen, och som tack för att jag skjutsade dom till flygplatsen i torsdags, fick jag ett pussel! We-ho, det var längesedan vi pusslade!


Kommentarer
Postat av: Oo

Du får slänga upp TB bilden på dess sida, den ville ju ha bilder på sig. Sen hade värdparet utanför Mellerud inte börjat cacha förrän 05, inte 02 som du hävdar....



Puss

2009-10-12 @ 13:00:42
Postat av: Linda till Oo

Men Oo, jag kan ju inte ha koll på allt! Xo)

Hm...vilken av buggarna var det? Den med bilen som skulle till Florida? Eller den till Italien? :o)

Puss!

2009-10-12 @ 13:11:36
Postat av: Oo

Vilken TB har du kort på? När jag håller i bilen?



Puss

2009-10-12 @ 13:14:10
Postat av: Linda till Oo

Mm, den med bilen i Åmål. Som är i detta inlägg.

Puss!

2009-10-12 @ 13:30:26
Postat av: Oo

Duktigt! :) Precis! Puss!

2009-10-12 @ 13:52:35
Postat av: Stefan

Det var mycket pussande! :o)



Är det den nya sociala Linda som åker till helt främmande människor och tar en kaffepaus?? ;o)

2009-10-12 @ 13:55:49
Postat av: Linda till Stefan

Hehe!

Hallå där, tro inget! Inga krav på forsatta förbindelser där inte, plus tidsbegränsat umgänge = perfa för Linda! ;o)

2009-10-12 @ 14:37:04
Postat av: Elin

Låter som att ni haft en riktigt skön och rolig helg... Härliga bilder! Kul med cachen där det ingick kaffepaus :)

2009-10-12 @ 20:32:27
Postat av: Linda till Elin

Ja, när vi läste beskrivningen på hemsidan tyckte vi bara att vi måste kolla in den cachen! :o)

2009-10-13 @ 08:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0