Schmör!

Oo bluddrade imorse något om att han inte hade någon fräsh mjölk hemma, och att han därför skulle jobba hemma idag! Bara jag som inte riktigt hänger med i det resonemanget? Avundsjuk är jag i alla fall, men tacksam för att vi har carport när jag brummar förbi stelfrusna bilar med igenfrusna vindrutor där morgontrötta ägare står och skrapar. Pipistrello, Mix Megapols trafikrapportör skäller på alla gamnackar där föraren kikar fram genom ett litet fläkthål medan de kör.

Jag fick en lugn och varm kväll igår, med både bastu och brasa i kaminen. Fick lite stickat och virkat innan Oo kom hem efter en tur till Stenungsund med Stefan.
På vägen hem från jobbet stannade jag till vid Ica och insåg vid kassan, att mina stackars inköp i botten av korgen, hade kunnat kopieras från den tid då jag var singel. En burk fiskbullar, liten burk färdig köttsoppa, en färdigskivad limpa och en liten bit ost. Limpan och osten brukade få slängas knappt halvvägs igenom på grund av diverse mögelkulturer som hunnit slå rot innan jag fått i mig mera. Vid de tillfällena brukade jag svära över det begränsade utbudet för stackars singelmänniskor.

Väl hemma ser jag fram emot varm köttsoppa att doppa mina ostmackor i, men upptäcker (och kommer ihåg) att smöret är slut. Skit. Måste ju ha smör! Tar Gulingen ut till närlivset, och väl hemma igen upptäcker jag nackdelen med små lokala närbutiker. Jag tycker det är toppen med dessa små lanthandlare som kämpar mot de stora kedjorna som fångar upp majoriteten i stadens utkanter. Vi behöver dessa små butiker när vi är sugna på chips, står redo att slänga på fläskfilén på grillen och saknar kol, eller står utan smör när ostmackorna hägrar! Priserna är högre och omsättningen låg, så man riskerar smör som passerar bäst-före två dagar senare, men det kan jag bjuda på! Hade de inte funnits alls, hade jag fått åka till Gunnilse för att få mina ostmackor!

Får se om det blir något combatpass idag i Sisjön. Klent med bokningar, så det kanske blir ett privatpass igen :o)


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja visst är det trist när man inser att datumet är dagens eller morgondagens när man packar upp sina varor? Efter det står man och spanar längre bak i hyllan (liksom pensionärerna) efter mat med bättre datum på... :o)

2009-10-14 @ 09:52:20
Postat av: Linda till Anna

Hahaha! Jag brukar också göra det! Och rotar runt bland köttfärsen och brödet efter senaste datumet! Xo)

2009-10-14 @ 10:49:46
Postat av: Stefan

Pensionärer, hmpf! Förståndigt folk heter det! :o)



Tack för att Oo fick komma ut och leka igår, han gjorde alla glada och nöjda!!!

2009-10-14 @ 11:05:46
Postat av: Linda till Stefan

Hihi, precis!



Så lite så, jag tror han tyckte det var ganska kul själv. Fast nu dreglar han ju bara över en sådan där inspelningsbar box, att han också vill ha! Xo)

2009-10-14 @ 11:41:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0