Bejanäs e gott!

Tog lunch med min Oo på Kockar och Kastruller idag. Sketasgod Biff Rydberg i portion á la gigantus. Lägg till en salladsbuffé som man på Volvorestaurangen får betala över fjorton kronor per hekto för, och obegränsat med chokladpudding till efterrätt. Jag är MÄTT! Dagens soppa som, liksom megasallads-buffén och chokladfrosseriet ingår i priset, var denna dag fisk- och skaldjur, och senast jag smakade på den var den helt underbart god! Jag ville verkligen smaka på den också denna gång, men så var den slut. Det kanske var lika bra.

Vi spånar på vad Oo ska handla på vägen hem, då han den fuskpellen beslutat att jobba hemma resten av dagen. Motsvarande stavningsgrejen T9 i mobilerna, har hans iPhone en medhjälpare som hyllade klyftpotatisen till mångkamparen Carolines ära. Bearnaisesåsen ville den dock inte hjälpa till med, så det blev Oos egen stavning! Jaja, huvudsaken han själv förstår vad han ska plocka ur hyllan.
Där på plats träffade vi på Andreas, en herrclubskompis till Oo, så vi tjötade lite medan de drack kaffe. Han har nu blivit sambo med sin polistjej, och hade ett helgprojekt på gång. Istället för att lägga dyra pengar på ett betongbord som han tyckte var så fräckt, skulle han gjuta ett eget! Hur svårt kunde det vara? Ska bli intressant att se huruvida han spenderar tid, svett och pengar på en bordskiva som klackelerar och orsakar kratrar i parketten, och till söndagen går ut och köper bordet, eller bara lägger pengarna direkt på det färdiga bordet, och har en trevlig helg resterande tiden.

Tyckte färgnyanserna var riktigt vackra i denna Bodum kaffepress. Bilden gör de inte riktigt rättvisa, men hela spektrat från vitt till mörkgrönt skönjas tydligt hela vägen för att avslutas i ett vitt ludd. Helena och Christoffer brukar lyxa till det ibland och bojkotta automatkaffet. Det sker inte så ofta.

Oo blir borta vääldigt länge imorgon, då matchen flyttades fram till kvällningen! Och tydligen var den i Ängelholm, och inte Helsingborg som jag trodde först. Skåne som Skåne.

Till söndagen kanske det blir trädfällning hemmavid. Det beror lite på vädret och om Tomas, Oos pappa och motorsågsinnehavare har tid. Vår lilla skogsdunge i änden av trädgården är mysig, men träden är lite väl många och skuggar lite väl mycket. Som det är nu har vi ingen sol på vår nya fina veranda till eftermiddagen, då man gärna vill sitta där och kanske käka middag, grilla eller bara vara. På sommaren alltså i varje fall, nu känns det som utesittarsäsongen är över. Det regnade fortfarande till lunchen, med små men distinkta inslag av snö!

På måndag ska Oo ta emot en snubbe från nåt företag som gör garage. Vi ska få ett kostnadsförslag för det samt uppfarten. Man får ju vara beredd med de olika alternativen: Varm- eller kallgarage? Cementerat, asfalt, plattor eller grus? Indragen elektricitet? Bygga i etapper eller satsa på allt med en gång?
Känns kul ändå att det i varje fall tagits ett initiativ och ett första steg på vägen för att faktiskt komma igång med detta. Carport är helt ok, men Oo brinner för ett garage. Jag har ju fått min bastu, luftiga kök, kamin och loft. Då kan ju Oo få sig ett garage också va? :o)
Fick en liten insikt igår, hur otroligt mycket jag älskar min Oo. Det är på en helt annan nivå än jag någonsin varit tidigare, men (värsta klyschan jag vet och ber om ursäkt) jag tror banne mig att jag älskar honom mer och mer för varje dag. Och jag fattar inte hur det kan gå till eller vara möjligt med tanke på hur galen jag var i honom från början! Risk för lööv overload eller?


Kommentarer
Postat av: Elin

Ja, det var ju lite otippat att de skulle vara på hockey heeeela dagen ju! Blir nog nån film eller nåt här så får du långtråkigt ute i tjärnen är det bara att komma hit! Ska till Alingsås en sväng efter innebandyn men e nog hemma igen vid 17-18 tiden tror jag! :)

2009-10-16 @ 15:26:49
Postat av: Linda till Elin

Tackar för inbjudan! Får se huruvida jag orkar svänga förbi eller inte. Lär vara piggelin efter sen kväll ikväll och tidig innebandy! :o)

2009-10-16 @ 15:36:18
Postat av: Stefan

Han e go våran Oo eller Johannes aka Lufsen! :o)

2009-10-16 @ 15:54:13
Postat av: Linda till Stefan

Han är ju det! :o) Johansson tror jag också någon kallar honom ! Kärt barn eller vad säger man? :o)

2009-10-16 @ 16:02:51
Postat av: Elin

Ja, det är bara att höra av sig om du orkar! Får väl se hur pigga vi är då, men gör ett försök med film tror jag :)



2009-10-16 @ 20:39:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0