Barcelooooona!

Jepp! I slutet av november, torsdag till söndag, åker vi till Barcelona för fyra dagar! Företaget där Oo jobbar har sitt huvudkontor där nere, så vi har bjudits ned dit, flyg och boende betalt och klart! Snacka om att jag blir bortskämd! Oo kommer att tillbringa fredagen på företaget där nere, så jag får sysselsätta mig själv en dag. Nemas problemas! Vi kommer att bo på ett hotell i de gotiska kvarteren, inte långt från La Rambla, berömt promenadstråk och affärsgata. Shit, jag har det så bra att det är pinsamt!


(Hotell Rialto, here we come!)


Om jag fick välja ett språk att lära mig, skulle jag välja spanska. De två åren på gymnasiet lämnade mig en tvåa och dåligt språksjälvförtroende, och jag kommer inte ihåg mycket mera än att räkna till tio, och att katt heter cato. Sedan har jag en förmåga att röra ihop mina ynkliga spanska ord med de ännu sämre franska (betyg två där med).
"-Hola! (spanska va?) Ca va?" (franska!)
"-Oui, ca va bien, y tu?" (definitivt franska)
"-Me illamo Linda" (felstavad spanska va?)

När jag ska försöka erinra mig spanskan, ploppar franskan från högstadiet upp. Borde inte det man läste sist ligga överst liksom? Jag gillar franskan, men vill ändå lära mig spanskan. Den känns mera användbar, framför allt om vi en dag skulle få möjlighet att åka till USA igen. Under bokmässan var jag frestad att hugga en sådan där interaktiv spanskakurs i en monter. Men när skulle jag tillämpa de kunskaperna? Engelskan underhåller jag ju dagligen i jobbet och media, men spanska? I nuläget skulle jag ju ha mer behållning av malaysiska eller indiska. Jag tycker det är fashinerande med språk och önskar att jag kunde fler än bara engelska. Grammatiken har dock en förmåga att effektivt slå ihjäl mina pluggambitioner. Jag klarar ju knappt den svenska!
Men hur kul vore det inte att nu åka till Barcelona, och faktiskt kunna spanska! "Matrix" och pinne in i hjärnan, var är du?!


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, spanska och franska måste vara lätt att blanda ihop.



Jag "lärde" Emma lite spanska när vi var till kanarieöarna i julas. Så hon charmade alla servitörer med sina tre år, blonda lockar och perfekta uttal: Hola, que tal? Muy bien gracias, y tu? Adios!



...barn får ju liksom till det där läspandet riktigt bra. ;o)



Men oj så roligt att få åka till Barcelona. Jag gillar stan skarpt. Otroligt mycket fint att se på. Och en massa shopping kan du göra. Staden är ett mecka för skor och väskor har jag för mig. :o) Ta med en rejäl plånbok och ett par sköna skor för du lär promenera mycket. :o)

2009-10-14 @ 15:47:33
Postat av: Linda till Anna

Aha, var det SÅ det var på spanska! :o) Kan nästan höra Emma med sin lilla röst! XoD

Åh, skor!? Väskorna kan vara, men joggingskooor!? :o)

2009-10-14 @ 16:35:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0