Trötta fötter

Sitter i sängen i rum 549 på Scandic Portalen i Jönköping. Vi har precis kommit tillbaka efter en mastig trerätters middag på en restaurang på andra sidan gatan. Vi orkade inte gå längre än så!

En lång lördag närmar sig sitt slut. Vi började med innebandy, och efter en kortis hem, åkte vi vidare inåt landet. Tre cacher blev det på vägen, varav en intill en tall som tros vara Sveriges största med sina nästan fyra och en halv meter i omkrets!
Utanför Ulricehamn fick vi även se en vacker ruin av Brunns kyrka, samt en gammal härlig stenbro!
 

Vi tog inte så många på vägen upp eftersom jag ville hinna till Sportjohan innan de stängde. De har inte öppet på söndagar, och stängde tre, men vi hann käka på Max innan jag inhandlade en burk värmesalva, och en av den styrka nummer två som jag fick första gången jag var hos naprapaten. Därefter checkade vi in, byta om till varmare kläder och skyndade ut för att hinna utnyttja så mycket som möjligt av dagsljuset. Det var riktigt härligt väder, och vi började med att gå längst ut på Jönköpings pir där en nanocache skulle finnas. Vår första, och den var verkligen pluttig!
 
Vi gick ut strax innan halv fyra, och var tillbaka efter halv tio. Totalt blev det 18 cacher och ömma fötter! Vi gick bet på en microcache, samt en multi. Multicacher verkar verkligen inte vara vår grej, och extra promenerande förgäves!
Jönköping är en stad jag alltid bara kört igenom på väg norr- eller söderut, men när vi nu promenerade runt upptäckte jag snabbt att stan är jättemysig! Härliga strandpromenadstråk, och liksom två centrum, en gammal och en ny, där den gamla var fin med grändlika gator och låga hus.

En cache blev en riktig utmaning för Oo, då den var fästad under en vägbro över vattnet! Han fick åla sig ut, utan möjlighet att kunna vrida sig åt något håll, och sedan backa tillbaka.
En annan gömma under en gångbro var lite intressant på det sätt, att själva cachen var instoppad i en gummiråtta! Nästan lite läskigt att omständigt krypa in därunder med pannlampan, och så få ljuset på en stor råtta mitt i synen!

Ett så kallat Travelcoin (samma princip som Travelbugs), som vi tog i Skövde, lade vi nu under en brygga.


I en liten bakgata till Jönköpings högskola, hittade vi en annan cache!


Oo har somnat, och jag är riktigt trött, så nu får det vara nog för idag! Imorgon blir det nog några fler cacher, men vädret skulle också bli sämre. Idag var det riktigt gott att vara ute, men så var vi bra klädda också. God natt!


Kommentarer
Postat av: Elin

Kul sätt att upptäcka stan på! :) Ser nog roligt ut om man kommer förbi och så sitter Johan där mitt på marken mellan husen och fixar med nån liten lapp :)

2009-11-22 @ 09:03:57
Postat av: Linda till Elin

Haha, ja det är ofta man står vid en gömma och försöker se cool ut, samtidigt som man trevar med handen efter cachen! Många ställen är ju där det är mycket folk, så det kan bli lite knepigt! :o)

2009-11-22 @ 09:09:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0