Mera lyx!

Av de två bonuscheckar vi fick av Ulf, har vi sedan Skövde en kvar. Eftersom de går ut i årsskiftet har vi inte många helger kvar att använda upp den sista på, så nu är Jönköping bokad för mera caching! Kallt lär det bli där vid Vätterns kant, men kul ändå att se staden som jag annars bara kört igenom. Att kunna åka iväg så här med kort varsel och bo på hotell är en lyx som inte är alla förunnade, och dessutom så ofta som vi gjort på sistone! Vi har rest och flängt hit och dit i både Sverige och världen, och inte precis bott på vandrarhem eller campingar. Bortskämda så det förslår!
Jag tror inte Uffe riktigt förstår vilken gåva han gav oss, men jag är honom evigt tacksam. En del kanske inte anser en natt i Skövde eller Jönköping som särskilt märkvärdigt, men för min del hade det lika väl kunnat vara i centrala Göteborg. Man får krypa ned i så mjuka lakan (som man alltid undrar hur de burit sig åt för att få så mjuka), kliva upp till frukostbuffé, packa ihop och lämna rummet som man vill. Jag trivs hemma, inga tvivel om det, men det är ändå något speciellt för mig att få bo på hotell. Det känns, tja lyxigt. Hade jag varit resande säljare och bott på hotell hela veckorna, hade det kanske varit en annan sak, men just för att det nu inte är så, så uppskattar jag de tillfällen jag nu får desto mera.


(Cacher i centrala Jönköping)

Kom helt omotiverat att tänka på mitt naprapatbesök (också lyx) i fredags. Väntrummet är väldigt litet med två toaletter i anslutning, varav en av dom är för personalen. Medan jag sitter där och läser, passerar en av de naprapater jag haft tidigare och stänger in sig på sin toalett. Sedan följer ett skval som mångdubblas i det lilla utrymmet och fortplantar sig glasklart i det utrymme där jag sitter. Därefter spolar han och kommer ut utan minsta tillstymmelse vare sig tids- eller ljudmässigt till handfatsanvändning. Nej, direkt tillbaka och redo att lägga händerna på nästa kund!

Det må vara hur "manligt" (?) eller naturligt som helst, men att pissa så det skvalar när det är så uppenbart att andra kan höra, tycker jag kan jämföras med att fisa eller rapa högt och utdraget i andras närvaro. Hur svårt är det att sitta ner, eller rikta strålen längs kanten? Det stänker ju upp mot ringen i vilket fall, men man slipper kanske höra det åtminstone. Och även om man bara håller och skakar/kramar ur sista dropparna, så tvättar man händerna ändå! Alla vet väl hur alla öppningar som sprutar vätska faktiskt ser ut när man kollar närmare? Det fina tunna stänket som knappt känns eller syns, men likväl är där och flyktigt flyger omkring och lägger sig på allt i öppningens närhet? Och så får man sedan de händerna knådande i nacken, nej usch!
Nu tvärtemot vad det skrivna nu kanske ger sken av, så anser jag mig själv inte vara överdrivet känslig eller äckelmagad, men detta tycker jag handlar om ren och skär grundläggande hygien och förmåga till hänsynstagande och gott uppförande.  Motståndare kan tycka att man väl får göra som man vill, och om jag störs så är det mitt problem. Visst. Låt oss fisa högt, rapa högre, peta näsan och käka kråkorna, tugga med öppen mun och klia oss i skrevet tillsammans. Det är ju bara naturligt, eller hur?


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, tvätta händerna är ett måste efter toalettbesök! Visst, är man ute i skogen är det svårt. Men på en toalett finns rinnande vatten OCH tvål.



Men jag har insett ett problem. Hur gör du efter att ha suttit på toaletten? Drar du på dig byxorna och sedan spolar eller tvättar du händerna och spolar efteråt - hur rena är händerna då? Eller om man har varit duktig och spolat, tvättat händerna och sedan ska låsa upp dörren och någon som INTE tvättat händerna varit där och fipplat. Huuuu. Då måste jag ju tvätta mina händer igen. Eller... Om man nu har smutsiga händer och träffar på en kran som man måste skruva upp och sen igen. Smutsen hoppar ju liksom på en igen när man tar i kranen.



...och jag tycker inte att jag är överdrivet känslig. ;o)

2009-11-03 @ 14:24:12
Postat av: Linda till Anna

Hehe, känner igen dilemmat! Xo)

Jag gör nog lite olika. Ibland knäpper jag först och tvättar sedan, men då har man ju "skitat ned" kläderna, så ibland står jag där byxlös och tvättar INNAN jag drar upp! :o)

Dock brukar jag nästan alltid använda pappret jag torkar mig med efter handtvätten för att vrida om lås och öppna dörren, för att sist av allt slänga det i papperskorgen. Är de då någon fler dörr därefter använder jag axel eller armbåge :o)

2009-11-03 @ 14:55:53
Postat av: marita

Vad skoj med en tripp till Jönköping o geocaching där:))

Vi var ju till gränna inte långt från där i sommras-så himla fint.

Hoppas ni hittar många.



Tvätta händerna är verkligen ett måste efter ett toabesök....hua för de som inte gör det.

Jag har alltid våtservetter med som jag kan använda efter toabesök just för o slippa eventuella sånna nedre bakterier på kranar o dörrhantag o alla ställen dessa frodas på...givetvis tvättar jag händerna först då-kanske bäst o tillägga...hehe

Våtservetten används efter jag öppnat dörren o gått ut från toan.



men jag kan få sånna där blähh upplevelser lite var stans faktiskt-ta detta med o köra en kundvagn...tänk vad allas händer som hållt i dom varit innan...knapparna man måste trycka på varje gång man betalar med sitt kort....pennor man måste låna ibland..mynt man får i sin hand....ja listan kan ju göras superlång.



Nu är jag inte bacillrädd eller så även om det kanske lät så nyss-men visst kan jag tänka o tycka ibland ändå....hehe



//Marita

2009-11-03 @ 16:31:56
URL: http://mamsensvardag.blogg.se/
Postat av: Linda till Marita

Hihi, känner också igen den där insikten som poppar upp ibland när man som du skriver, tex är och handlar och har kundvagn! Sedan är det så lätt att man kliar sig i ögonen eller något, och så är bakterierna i kroppen. Brr!

2009-11-03 @ 16:39:55
Postat av: Anna

Som lärare försöker jag att envisas med att ha en egen penna när jag går omkring och hjälper eleverna... Jag har träffat på en och annan elevpenna som varit lite tuggad på och känslan av att låna en blöt penna... Nej tack.



Hade inte tänkt så långt som att ta ett papper att spola eller vrida av kranen med...



Nu låter vi som värsta fobikerna... hehe.

2009-11-03 @ 17:19:53
Postat av: Elin

Å, cad härligt med hotellnatt igen. Håller med - det är lyx! :)



Å, vad ohärligt att inte tvätta händerna efter toalettbesöket! Usch! Hörde nånstans att stället där det samlas flest bakterier är på spolningsknappen eftersom så många spolar direkt efter att de torkat sig, och alltså innan de tvättat händerna... så efter jag hörde om det så spolar jag och sen tvättar jag händerna.



En bra sak med barn Linda, det är att du alltid har våtservetter i skötväskan :) Och jag har även en liten flaska handsprit :)

2009-11-03 @ 22:30:01
Postat av: Linda till Anna

Egen penna var ju ett måste, då eleverna själva också behövde skriva samtidigt. Men de där söndertuggade var ju ingen ovanlig syn... :oP

Hehe, typ, men det är rätt enkelt att bara torka händerna efter tvätten och sedan bara använda det för att öppna innan man slänger! :o)

2009-11-04 @ 09:03:49
Postat av: Linda till Elin

Det kan jag tänka mig, och hur många lokalvårdare tänker egentligen på att rengöra själva knappen?

Få se nu...skaffa barn för att ha tillgång till våtservetter...? Njae, något bättre får du nog komma med! ;o)

2009-11-04 @ 09:05:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0