Mulet och kulet

Syns kanske dåligt, men idag hände det igen! En bil som ställt sig utanför de markerade fickorna! Liten tröst att det inte bara är jag som är seg denna måndagmorgon.
I bakgrunden syns det höga huset (med alla tända fönster), där jag nu sitter. Vår gran är rätt fin, och när vi åkte hem genom mörkret igår, kunde vi verkligen se att julpyntet kommit upp medan vi varit borta! Det som gjorde mig glad var de företag och industribyggnader som också satt upp julgranar och belysningar. De har ju ingen skyldighet att kosta på sådant? Det måste ju vara ett åbäke att sätta upp en gran högt upp på ett tak, eller montera ljusslingor överallt. Bara en sådan detalj som en del lyftkranar har, med en ljusstjärna på toppen. En sådan liten detalj som medför extra kostnad och arbetsinsats för företaget, men enligt mig är så himla fint och gör så mycket!

Förra naprapattiden jag bokade var ju då jag har combatpasset i Sisjön. Den nya tiden vi bokade var ju på innebandytiden, men det glömde jag också bort! Nu har jag bokat om den igen, till nästa år! Jag har nämligen ingen lust att knö mig in i stan efter jobbet veckorna innan jul, plus rusningstrafiken. Trafikinformatörerna brukar be folk att inte ta bilen in till stan under denna tid, så jag tänker inte ta några risker och låta ryggen klara sig till nästa år. Dock är den rätt ond efter flygplanssittandet, men det får jag ta.

Några fler bilder från helgen, konstigt hur fjärran det redan känns! Både jag och Oo reflekterade över detta tråkiga fenomen när vi lade oss igår och känslan av att man aldrig varit borta infann sig. Är det bara vi som känner så?
När jag var på egen vandring på fredagen, passerade jag en skobutik som var så kulig. De hade bara denna typen av skor, men i alla möjliga färger, mönster, glitter och detaljer! De andra kunderna som var där var svenskar kan tilläggas.





En annan detalj jag lade märke till när jag promenerade längs strandpromenaden, var de asfalterade stråken! Perfekt för inte bara rullstorsburna, utan även de med stilettklackar? Hade ju sett kul ut med en symbol föreställande en högklackad sko också! :o)




Första gången vi gick längs La Rambla, på väg till hotellet, så lade vi märke till alla djurförsäljare i de små båsen längs gatan! Små burar som var packade av småfåglar, möss, hamstrar och till och med höns! Jag tyckte det var hemskt, men Xavier berättade att det alltid varit så, och att det var enda stället där man kunde köpa ett husdjur förr. Undrar vad djurrättsakvitisterna skulle säga om det, för burarna var verkligen packade av djur!
Bör kanske tillägga att det stora torget som bussarna stannade och utgick ifrån, stavas Plaza Catalunya, och inte Cataluña som jag först trodde. Likaså kan tilläggas att alla gatuförsäljare, inropare till restauranger och menyutdelare var riktigt jobbiga. De var överallt, och en del otroligt påstridiga. Sedan finner man tiggare också där, som man som de flesta andra försöker låtsas inte existera. Hemskt ja, men man kan inte ge till alla, och allas motiv är kanske inte heller alltid ärliga. Nej, kanske man ska hinna äta också under denna lunch!


Kommentarer
Postat av: Anna

Hm... Du hade ju kunnat köpa ett par vita skor till mig att ha på bröllopet. ;o)



Det är verkligen mysigt när alla pyntat i fönster och på gårdarna. Kanske vi skulle börja pynta redan i november nästa år.



Vilka fina bilder ni tog under resan förresten!

2009-11-30 @ 11:55:20
Postat av: Linda till Anna

Lite tunna att ha i snön kanske? :o)



Men tack! Digitalkamera är ju så himla smidigt!

2009-11-30 @ 12:33:08
Postat av: Anna

I snön? Vi pratar ju inomhusbröllop. ;o)

2009-11-30 @ 12:42:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0