Blåsigt ute!

Ta-daa! Visst är den fin!? Min nya laptop!
Jag köpte en, Tomas köpte en, och hans kollega som också var med, köpte en till sin dotter. Vi fick lite bättre pris på tillbehören, så som antivirusprogram, datorväska och mus. Direkt efteråt följde jag med Oo till hans Sandénsträff på Gothia Towers, mest för att slippa åka hem själv och försöka uppbåda någon form av middag. Nu blev det en av deras "berömda" räkmackor, en "macka" som enligt mig är totalt överskattad. En tunn barkbrödsliknande skiva i botten, ett ägg, nåt salladsblad, en hög majonäs och en gigantisk driva med räkor som är sega som tuggummi. 175 spänn! 
Jag antar att det är mängden räkor som gjort "Heaven 23" baren/restaurangen och dess macka omtalad, men SÅ märkvärdig är den absolut inte! Dock hade jag ingen lust att lägga över 200 för något av de andra fåtalet alternativ som fanns. Men är man hungrig så är man. De hade dock en bra sak på menyn! Gissa vad? :o)

Utsikten från Gothia Towers topp är dock inte fy skam, och även i kvällsmörkret är det roligt att stå och betrakta staden nedanför. Liseberg har ännu inte kört igång sin julbelysning, men det var fint ändå att se ned på dess entré och isbanan.



Från en annan sida ser man klart över Korsvägen, en av de mest trafikerade knytpunkterna i stan, och en plats man helst inte ska passera med bilen under rusningstrafik! Uppe till vänster skymtar Universeum.

Vi stannade inte särskilt länge, strax efter åtta, men då var jag jättetrött. När vi strax efter nio var hemma efter att ha skjutsat hem Uffe, orkade jag inte ens packa upp min nya leksak, utan gick direkt och lade mig! Halvtittade på House och Hells Kitchen, men slocknade innan det var klart, vilket nog var första gången!
Combat idag, combat imorgon och Möllan på fredag. Om jag orkar kanske jag hinner packa upp den ikväll! Men så här ska den alltså se ut när jag släpper ut den ur sitt emballage.
Det är en Acer Aspire 5739G som kostade strax under 8000 pix. Tomas tog en som var mindre i både vikt och storlek, och mycket längre batteritid, men jag ville hellre ha bättre prestanda. Då fick jag dessutom...den där sifferpanelen till höger vad den nu kallas, som jag gillar. Däremot är jag inte så förtjust i det släta blanka tangentbordet. Ungefär som dagens mobiltelefoner så är det tydligen väldigt modernt nu, men jag hade föredragit det "borstade" matta utseendet. Fast det är väl en vanesak.
För att Oo skulle kunna ta en öl med sina gamla kollegor igår, lämnade vi hans bil på hans jobb, så jag fick skjutsa in honom idag. Det är trevligt att åka tillsammans, men är ju oftast omöjligt på grund av våra olika träningar, och det faktum att han slutar klockan fyra och jag fem.


Än så länge har jag hela fyra stycken bokade till dagens pass! Kanske det börjar ta sig så sakteliga att det i varje fall säkert blir pass varje vecka? Kul! De andra passen har också svårt att få folk, och av dom är det nog Body Pump som också nästan alltid har åtminstone någon deltagare så att passet blir av. En del vågar ju inte boka sig, utan dyker upp före passet.

Apropå gårdagens inlägg, så sade de på morgonens nyheter att ingen hade riktig koll på hur många kameror som faktiskt finns där ute och övervakar oss. Drygt 64 000 tillstånd hade de i varje fall i landet, men det sade ju ingenting om antalet kameror. Inslaget sade just inte mycket mer än det, men vad ville de ha fram? Vinkeln var dock att det skulle vara negativt och inte bra att vi faktiskt inte vet hur många kameror som finns. Och? Säger jag.
 
Sedan har jag tydligen uppenbara problem med att räkna, men igår var det vitt och brett på nyheterna att Sverige nu fått sitt tredje dödsvall i baconfebern. En man i 50-årsåldern eller något sådant. Men var det inte nån treåring som dog nyligen, som liksom borde vara nummer tre efter de två första som nu var ett tag sedan? Dvs denne herre som uppfyllde flera kriterier på riskfronten, borde väl då ha varit nummer fyra? Eller hade inte treåringen svinet? Helena hävdar att hon drabbades av baconfebern sedan hon kom hem från sin weekend i Skottland, då hon låg hemma en vecka med feber. Vad skulle det annars ha varit liksom? Tja, femtioelva andra möjliga virus eller infektioner som kan ge feber kanske? Hade inte svinet florerat som det nu gör tror jag inte hon dragit en sådan definitiv slutsats.


Kommentarer
Postat av: Stefan

3 åringen har dom väl inte fastställt att det var baconsjukan som var orsak..

2009-11-04 @ 11:12:16
Postat av: Linda till Stefan

Aha...men stora rubriker kan de göra i alla fall. :oP

2009-11-04 @ 11:40:37
Postat av: Anonym

Snygg laptop-grattis grattis till nytillskottet:))



Jo 3 åringen hade fått det hela bekräftat att det va svininfluensan-så fatta iallafall jag det som efter att ha läst här på aftonbladet att de ringde hem till föräldrarna o meddela att provsvaret visa på det.



//Marita

2009-11-04 @ 15:11:13
Postat av: Linda till Marita

Tackar! :o)

Hm...men då borde ju den där karln varit nummer fyra?



Jaja :o)

2009-11-04 @ 16:25:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0