Ännu en vecka...

...har svischat förbi! Jag är rädd att jag kommer att sakna att få vara en del av morgon- och eftermiddagspulsen den dagen jag inte längre har ett arbete att gå till! Sakna pärlbandet från Kungälv in till stan, sakna väntan på att få klämma mig in i bilflödet på Gråbovägen.
Jag hamnar utanför, blir ännu en av alla de tusentals som förlorat sina arbeten. En av Volvos större leverantörer, Plastal gick i konkurs igår. Det kommer att ge genomslag där jag sitter och hjälper inköparna. Ordrar ska läggas om, ny leverantör hittas. Det är inte det första fallet, och fler lär det bli. Men då är jag inte längre här att höra att nu även dessa ordrar måste läggas om på grund av att leverantören gått omkull i det landet. Eller det. Det blir så kliniskt, men man har i bakhuvudet alla de anställda som påverkas.
Volvos problem sprider sig med förödande kraft till underleverantörerna, och har man verkligen tagit till sig hur illa det egentligen är?
Jag har goda förutsättningar jämfört med så många andra. Jag har en utbildning i en bransch som alltid behövs - lärare. Jag har en annan utbildning som också behövs- ordningsvakt, och som nu kommer att ge mig lite extra pengar i väntan på något nytt. Om inte annat uttalade Daniel att behov finns för mer jobb om jag bara vill. 
Jag har dessutom min instruktörsutbildning som genererar någon hundralapp i månaden. Det är inte mycket. Men ändå något.
Så jag har tur.

Apropå instruktörsjobb, så gick gårdagens pass riktigt bra. Visst kändes det lite att det var tredje passet på raken, men med en fullsmockad sal glömmer man eventuella stela muskler och trötthet.
Mötte upp Johan på Frölunda torg efter jobbet. Han laddade upp inför innebandyn med en pizza medan jag satsade på gräddig pasta med kyckling och färska champinjoner. Mums! Efteråt kände det mera logiskt att åka hem och sova än att köra ett svettigt träningspass!
Får se om jag ids vara med på innebandyn imorgon. Fem pass på en vecka? Det var längesedan jag låg på den träningsfrekvensen! Kvartalen på söndag ska bli spännande dock. Alltid intressant med ny koreografi.
Imorgon ska vi till Kungsbacka och prova ut bröllopsklänningen. Jag har ju expanderat något sedan sist, så det ska bli intressant, med tanke på att den satt som ett smäck då vi köpte den! Kanske ska bibehålla fem pass i veckan ändå!?

Till kvällen blir det Melodifestivalens "Andra chans" hos Andreas och Elin. Om Scotts går vidare till final blir det inget vaktjobb på Möllan nästa helg. Men det känns som de inte har någon större chans, men å andra sidan fick de viss popularitet i och med Dansbandskampen.
Blir vaktjobbet av så lär det bli väldigt mycket folk i lilla Möllan! Vi dubblerar antalet vakter till fyra och hoppas det blir en lugn kväll.

Vi har fortfarande ingen Internet hemma. Bredbandsbolaget erkände att det var som som schabblat, och Johan var mäkta förgrymmad på dom! Nästan två veckor kan vi bli utan, så stackars Oo får spela Diablo nu istället.
Så inga inlägg i helgen tyvärr! Men innan denna dag är slut lär det väl poppa in något fler. Jag har ju lite svårt att hålla mig borta! :o)

Kommentarer
Postat av: Marita

Ja nåt mer inlägg får du allt komma med om det inte ska bli nåt under helgen...fniss..tänk på oss datanördar som är beroende av inlägg här o där...kan ju få abstinens av att inget nytt hitta här o där ju:))



är så nyfiken på din bröllopsklänning-älskar bröllopsklännningar-finns så många vackra o fräcka.



ha nu en trevlig helg....det ska jag försöka ha iallafall.



Kram marita

2009-03-06 @ 09:55:47
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja, du har faktiskt flera möjligheter til skillnad från många andra. Men jag kan tro att det är trist att bli uppsagd ändå. Hu, vad många det är som tappar sina jobb. Läskigt.

2009-03-06 @ 10:37:50
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Marita

Jag vet, visst är det läskigt? jag klickar in på "mina" bloggar som jag följer flera gånger per dag!

Jag får försöka komma ihåg att ta med kameran då! :o)

Och tack detsamma!

2009-03-06 @ 10:45:41
Postat av: Linda till Anna

Ja, det var ju ingen trevlig erfarenhet direkt, men givande ändå på ett bakvänt sätt. Allt som inte dödar en, stärker en brukar man väl säga? :oP

Men visst är det otäckt med alla varsel och uppsägningar. Det är ju så otroligt många!

2009-03-06 @ 10:47:29
Postat av: Anna

Jupps. Så är det. Gäller "bara" att se möjligheterna, precis som du gör! :o)

2009-03-06 @ 10:49:20
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Elin

Såg något om ett väktarjobb i Metro igår eller idag! Lämnade tyvärr tidningen på bussen men kom på sen att du skulle ju fått den! Ska se när jag åker hem om jag kan få med ett ex.!



Du behöver ju inte vara utan bloggen i helgen - du kan ju uppdatera hos oss ;)



2009-03-06 @ 11:25:08
Postat av: Elin

Hittade annonsen på www.metro.se från gårdagens tidning! Värdtransportöt var det visst, men som rubrik stod det: Är du väktare idag, eller har varit? Annonserna hittar du på: http://g4scash.easycruit.com/



2009-03-06 @ 11:33:14
Postat av: Linda till Elin

Hm...kanske, kanske inte. Jag har ju egentligen inte råd att vara kinkig. Jag har faktiskt jobbat som både väktare och värdetransportör, men gillade inte riktigt värdetransportjobbet just för det faktum att man hanterade så mycket pengar. Inte för rånrisken, utan just själva hanteringen av pengarna. Det var obehagligt, och jag blev nästan manisk. Tänk om något försvinner? Jag räknar fel?

Tack för tipset i alla fall, ska ge det en riktig funderare.

2009-03-06 @ 12:09:07
Postat av: Stefan

Har tanten expanderat??!!

Skall det stå 'made in Olofstorp' på t-shirten?? :o)

2009-03-06 @ 12:22:31
Postat av: Linda till Stefan

Sakta i backarna! De är vanligt hederligt fläsk som ligger bakom, ingenting annat! :o)

2009-03-06 @ 12:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0