Ingen bra start på dagen!

Jag är som sagt  en mönstertrafikant (?) i vanliga fall. Men när jag har en tid att passa, förvandlas jag till Medusa bakom ratten, och lägger mig i ytterfilerna vid trafikljus, bara för att tjäna någon bil och knö in mig där filerna går ihop. Jag sticker ut nosen så där stressande oförskämt bakom framförvarande i jakt efter möjlighet att köra om.

Men i morgontrafik på väg mot Torslanda, en av Göteborgs största arbetsplatser, så är det ganska svårt för Medusa att få utlopp för sina frustrationer.
Det tar fem minuter att ta sig från Igla ut till vägen. Precis innan vägen kommer Linda ihåg att hon glömt varningstriangeln i förråded, där den hamnade efter att vinter/sommardäck krävde plats där bak och hela bagaget tömdes (yxan var dock kvar!).

Oo är så snäll att han gör sig klar i ilfart och ger mig sin varningstriangel vid pendelparkeringen. Så där tjänar jag cirka fem minuter bara på att inte köra tillbaka själv.
Är på plats utanför Bilbesiktningens nya lokaler 07.22! Och bara därför får jag vänta nästan en kvart innan jag får komma in.
Hur mådde Gulingen då? Jodå, finfint, men!
Karln påpekar att jag har solfilm på framrutorna, vilket inte är tillåtet! Vill jag prova riva bort dom nu för att slippa återbesiktning? Va f-n? Jag har ju besiktat bilen två-tre gånger sedan jag köpte den, och ingen har påpekat detta! Nästan alla bilar idag har tonade framrutor, en del så man inte ens kan se föraren! Vad in i h-vete?!?

Jag hade ju inte den minsta lust att ställa mig där och försöka dra bort en solfilm som suttit hur länge som helst. Hur bra kommer det att gå? "-Värmepistol brukar behövas", säger han hjälpsamt, och jag har lust att strypa människan.

Inte blir jag på bättre humör när jag parkerar på Volvoparkeringen och ser alla bilar omkring mig med tonade rutor!

Strålkastaren må så vara. Den monterade jag i mörkret utanför en bensinmack i duggregn. Fick känna mig fram, så jag var bara glad att jag lyckades få eländet på plats!

Nej, nu måste jag härifrån! Jag ska på en skolavslutning. Till Stenungsund. Med min Guling som har tonade rutor!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0