Helgen

Jag har inte suttit framför datorn under hela helgen! Hade en grumlig tanke att maila Renée, hon som fixade håret i Pleasanton som ville ha bilder från bröllopet, samt Mike och Tish som vi bodde hos. Så blev det inte. En liten recap i bilder:
Skjutsade Oo till Ica Maxi Mölndal, där Herrcluben alltid samlas inför avresan. Inga andra förutom arrangörerna vet vart gänget sedan ska.


Jag åkte sedan och shoppade lite garn, samt storhandlade på Maxi i Angered. Bland annat inför en efterrätt jag tänkte ha till söndagens middag så Oos föräldrar och en vän skulle komma. När jag öppnade kartongen rann marängbottnarna ut...
Det var bara att hoppa i Gulingen och köpa ny på ICA Gunnilse. Lite irriterande!



Till efterrätt hade jag alltså tänkt "Maräng-Daim-glass-tårta". Enklaste sättet att krossa Daimen: Gummiklubba (hammare fungerar också), och ett hårt underlag. Bonka på och häll sedan ut krosset!




Efter efterrättsfixande blev det dammsugning och lite allmänt plockande innan jag kunde slappna av helt. Satte mig i soffan framför "Förtrollad" och påbörjade en blåbärsmössa.
Middag blev kyckling och färska champinjoner, fräst i vitlök och grädde. Några nävar chips med dip till efterrätt. Och en bit äppelpaj...


Därefter stickade jag som en galning framför nästa film, Hancock, följt av "Cars", och innan jag visste ordet av, var klockan över elva! Jag som hade tänkt tända brasa och ljus, kanske basta, kanske läsa en bok, kanske bli rastlös!
Nej, jag stickade klart en blåbärsmössa! :o)
Oo messade under kvällen. En hemsk huvudvärk till följd av för sent födointag, lade sordin på hans festande, så jag hann inte ens äta frukost innan han ringde och meddelade att han behövde hämtning!

Vi tog det ganska lugnt innan gästerna kom. Grejade lite, plockade undan lite. Bob från England var gammal samarbetspartner till Tomas, samt god vän. Mycket trevlig herre med den mysiga brittiska accenten. De kollade på Robin Söderlings förlustmatch medan jag och Monica förberedde middagen.
När alla åkt, satte vi oss i soffan och tog det lugnt. Jag hade tidigare påbörjat ännu en blåbärsmössa, och stickade medan Oo spelade Link på NES. Det är mysigt att bara sitta och titta på när han spelar. Vi spelade lite Ice Climber också. Jag kan vara så himla spelsugen, men så är jag så kass att jag relativt snabbt ger upp!
Blev nästan klar med den andra mössan!

Tycker det ser så kul ut. Sprillans nytt vs nostalgi. Och det är det gamla vi spelar nu! Spelen är inte hundra. Tror kontaktytan korroderat, så många vill inte starta ordentligt. Grejen inuti konsolen har jag bytt ut, då det ofta är den som slits ut. Ska se om man kan putsa upp spelen lite.








Inte konstigt att man inte märker hur tiden går! Vänster är efter 23.30 igår. Höger är 06.40 imorse. Midnattssolen är fräck! Jag har nog inte riktigt insett att vi är mitt uppe i sommaren nu. Juni juh! Tor det har att göra med att vi var bortresta så länge, samt att jag nu jobbar på som vanligt. Det var liknande känsla förra sommaren. Jag har ju inget "lärarsommarlov" nu som gav den där typiska sommarkänslan.
I veckan går Stenungskolan på sommarlov. Jag undrar många gånger hur det gick för "mina" elever. Hur mår de? Hur gick det i ämnena som de hade det tufft i? Kom de in på de linjer de önskat?

Vi röstade igår förresten. Det hade inte gjort mig något om vi inte gjort det. Som en liten protest mot hela EU liksom. Men när vi ändå var i bilen efter att jag hämtat honom, så svängde vi in på skolan där vår vallokal var.
Kan man sälja sin röst? Vad är den värd? Kanske är det oansvarligt att inte bry sig, men för mig känns det faktiskt ganska meningslöst. Vet egentligen bara att jag är emot Euron, men be mig inte om några djupodlade argument. Jag erkänner att min ståndpunkt är så enkla och ytliga, som att jag helt enkelt vill ha kvar vår kära krona!

Det var lite "Ole-dole-doff" där vid valsedlarna, men tog så en som jag visste var EU-kritisk. Kryssade inte för någon person. Att ta någon för att denne var Pitebo kanske är lika ytligt och oansvarligt som att bara välja ett parti på måfå. Helst vill jag ju inte skicka någon som helst till Bryssel för mina skattepengar. Menmen. Lite kul att det bara blev 44 procent av svenska folket som röstade. Kanske säger en del?

Kommentarer
Postat av: Andreas

Demokrati bygger på att alla har vars en röst, utnyttjar man inte den så är man ju ingen direkt förespråkare för demokratin. Man SKA ALLTID rösta Linda! Meningslöst? Knappast! Din demokratiska rätt som många drömmer om och som en del av oss tar för givet.



En kan inte göra allt, men alla kan göra något, därför, RÖSTA alltid!



2009-06-08 @ 20:26:20
Postat av: Andreas

Jag är inte heller någon förespråkare av Euron, det finns många för och nackdelar, men jag tycker att dagens utformning är till nackdel för Sverige. Så vi är två nej-röstare iaf. Har man tid att sitta och diskutera vilken böj det ska vara på en sketen jävla gurka då har man inte allt för mycket att göra, det är lite min syn på EU. Byråkratins högborg! Återigen, det finns många för- och nackdelar med EU, jag tycker nackdelarna för Sverige väger tyngre än fördelarna, därför är jag förhållandevis neutral till EU men lite negativ :)



Nämn en grej som har revolutionerat min vardag genom att vi är med i EU? Nej just det, gurkan får inte vara allt för böjd. Det är nästan värt en applåd! :) (lite ironisk)

2009-06-08 @ 20:30:25
Postat av: Janne Fridén

Hej Linda.

Jag önskar Er lycka till i livet.

Alla Dina gamla elever nu i 9A blir behöriga sökande till gymnasieskolan.

2009-06-09 @ 00:25:27
Postat av: Linda till Janne

Nej men hej!

Tack!

Åh, vad skönt att höra!

2009-06-09 @ 08:08:10
Postat av: Linda till Andreas

En annan ahr lite svårt emellanåt att se poängen med demokratin vi har, när den känsla man får av de som bestämmer, är att de ska roffa åt sig så mycket pengar som möjligt...

Men en gurka kan ju inte vara FÖR böjd. Då blir den ju knepigare att skära i fina skivor! Heh.

2009-06-09 @ 08:14:16
Postat av: Marita

Mums vad gott det lät med "Maräng-Daim-glass-tårta".



Jag rösta inte alls jag-även om kan kanske skall då....;)

jag har en gång röstat nej till att ens vara med i det hela ju...

Nja politik är inget för mig....intresset är lika med noll.



Nä handla blommor är roligare o det ska jag göra nu:))

2009-06-09 @ 09:47:58
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Marita

Den ÄR mumsig! Och skitenkel att göra!



Mm, röstade också nej, men vad hjälpte det? :o)

2009-06-09 @ 10:00:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0