Efter lunch

Det löste sig ganska enkelt. Tomas, Oos pappa skulle komma förbi med mer utemöbler och grejer till festen på fredagen, så då kändes det ännu mera knas för honom att då dra på fotboll. Visserligen var matchen ganska sent, så avlämningen bör vara klar innan dess, men nu blir han hemma och ser matchen på tv istället. Får se om det blir tillräckligt med ro för det! :o)

Det kan verka så enkelt, en mottagning hemma med öppet hus och bara lite käk. Enkelt? Jo tjena! Om det varit tio pers kanske. Hade vi inte haft maten på catering, så hade jag vägrat! Kom på under söndagen då hans föräldrar kom förbi med grejer: Det var ju sagt att jag inte skulle behöva engagera mig i detta. Ändå står jag nu här och ska fixa efterrätter och kollar av att vi har allting vi behöver rent praktiskt tillsammans med Monica. Pojkarna satt i soffan och kollade fotboll, och vi stod i köket och räknade tallrikar, bestick och serveringsutrustning! Vi håller koll på vad som behövs och behöver göras, medan pojkarna väntar på order. Monica tyckte vi skulle ha riktiga tallrikar och bestick istället för plast/papp, vilket jag höll med om. Eftersom det är buffé och folk kommer att gå omkring med maten, är riktig utrustning stabilare och tryggare alternativ. Ett exempel på mina tankegångar:

Ok, riktig utrustning.
1. Tillräckligt med utrustning? Fixa.
2. Tillräckligt med utrustning -> Mycket disk
3. Hur hantera mycket disk? -> 3a Stå i köket och diska alternativt 3b Diskmaskinen (tar två timmar, så 3a gäller)
4. För att inte diska behöver vi måånga tallrikar. Fixa.
5. Måånga tallrikar, mycket bestick, fullt kök av mat och andra grejor -> Hantering är ett måste -> Stå i köket
6. Stå i köket -> Rätt ok för mig, men dåligt värdinneskap
7. Skita i att diska, vi fixar tillräckligt med utrustning och diskar dagen efter -> Punkt 5 -> Punkt 6 -> ERROR!
 Fråga Oo om råd.

Oo: "-Vi köper billiga tallrikar på Ikea, fixar en stor låda med en sten i där gästerna sen kan slänga tallrikarna. Så får de lite kul också!"

Linda:
1. Billiga tallrikar -> Hur billiga? Ok, överkomligt och kul att krossa.
2. Eller var det så överkomligt? Vi måste ju ha assietter också? Eller? Ser det inte billigt ut med pappersasietter?
2. Krossa tallrikar -> Måånga krossade tallrikar, hur tar vi reda på det? Vart dumpar man det? Glasåtervinningen godtar inte porslin! -> Ny tanketråd, men sparar den till senare
3. Krossa nya tallrikar = Frun i huset ids inte diska!
4. Frun i huset ids inte diska = Divalater och dåligt värdinneskap
5. Frun i huset diskar istället för att krossa -> Meningslöst att köpa tallrikar -> Punkt 2 listan ovan
ERROR!



Inköparna börjar vilja få undan innan de går på semester, så ärendena trillar stadigt in. Själv har jag tagit på mig två combatpass i Örgryte medan Anna F, ordinarie är på semester. Jag måste alltså se till att hålla igång koreografin, som annars är så lätt att glömma.

Jag vill hem och virka!

Kommentarer
Postat av: Elin

Oj, blir ju en del folk kan man förstå när man läser här! Det ärju bra med diskmaskin men inte vid såna tillfällen där tallrikarna behövs flera omgångar! Ni löser det säkert på nåt smart och fiffigt sätt! :) Vi ses på lördag, nu ska vi till Orust igen och stanna över natten!!

2009-06-25 @ 08:04:10
Postat av: Linda till Elin

Hehe, det lööser sig! ;o)

Jovars, några stycken blir det visst... Orust, strålande sol och värme! Hoppas ni får det riktigt härligt!

2009-06-25 @ 08:33:20
Postat av: Anna

Papperstallrikar är absolut tillräckligt stabilt! Speciellt när ni är så många. Tänk så skönt att bara kunna hiva dem sen. Har man bara ordentliga bestick så brukar det gå bra. Finns det inte pappestallrikar av lite bättre kvalitet?



Jag satt på en disputationsfest för en månad sedan med en papperstallrik i knäet. Det gick hur bra som helst. Inte var det maten jag spillde på klänningen - det var vin från det stabila vinglaset I GLAS...



Tänk om, tänk rätt! ;o)



2009-06-25 @ 08:56:09
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

Haha, så typiskt! Skulle ha haft plastmuggar också alltså? :o)

Plasttallrikar hade onekligen varit praktiskt. Men känns inte det lite billigt och väl bekvämt på en bröllopsfest? Tankar, tankar! :o)

2009-06-25 @ 09:08:52
Postat av: Anna

NEJ! Skulle du rynka på näsan om du kom på en fest HEMMA HOS NÅGON med samma antalet bjudna och det BARA fanns papperstallrikar att äta på? Tror inte det va! :o)

2009-06-25 @ 09:38:29
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

Nej men, ja men, men tänk om...! :o)

2009-06-25 @ 12:32:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0