Strömavbrott...

...under natten. Vaknade till där någon gång och hörde fjärran muller. När Oos mobilalarm gick igång på morgonen, upptäckte vi att klockradion stod och blinkade, och säkringen som täcker bland annat datorerna hade löst ut. Friskt och skönt ute efter att regn fallit, och solen kikade fram mellan molnen.
Bankbesöket gick ganska bra. Vi blev bara lite snopna när vi kom fram till kontoret och möttes av låst dörr och semesterskylt på rutan.

Vi fick vänta 45 minuter, varav tio bestod av att en tjej i Nordeas växel ringde och jagade honom som en galning. Kåre, vår bankman hade glömt bort oss! Det kan hända den bäste, men för att redan ha så mycket minus i mina ögon, så fick han inte fler poäng efter det!
Jag har svårt för människor som är så hurtfriska och munnen går i ett, beter sig som att man vore bästa kompisar och blinkar konspiratoriskt titt som tätt. När de dessutom gör så när det är första gången man träffar människan, så drar jag öronen åt mig ännu mera.

I väntan på att han skulle återvända gick vi och tog en fika i närheten. Eriksberg är något av en gräddhylla, med nybyggda fina lägenheter med grymt läge mot hamnen och centrum på andra sidan vattnet. Jag påmindes än en gång om varför jag inte är en sådan som hänger på fik i stan. Mackorna på det första caféet vi gick in på kostade 65 spänn. En sedesam icke överdimensionerad baguette. En liten bit kladdkaka för 35 spänn. Jag totalvägrade. På det andra fiket föll jag så till föga för en ost- och skinkfralla för "bara" 25.

Till slut kom han så, och bad tusen gånger om ursäkt.
Efter kilometervis med dösnack gick vi så igenom lånen. Topplånet är ju borta nu, och vinsten från Kondi täcker också ett annat lån som hade amorteringskrav. Nu har vi alltså "bara" tre lån kvar med rörlig ränta, för närvarande på 1,59 procent. Rätt ok!

Efter en ny omgång av hans svada, fick jag avbryta och återuppta syftet med vårt besök. Oos lönekonto blir vårt gemensamma, dvs mitt lönekonto också. Vi öppnar var sitt eget privatkonto med Visakort, dit vi lägger en automatisk överföring från det gemensamma. Ränte/lånekontot ligger kvar, samt sparkontot Oo hade blir gemensamt, där vi också lägger en stående överföring från det gemensamma.
För att underlätta flytt och avslut av det jag har hos Swedbank, ska jag fixa kontoutdrag eller förteckning över det jag har hos dom och skicka till honom. Han öppnar kontona i Nordea, och ser till att vi fått våra nya kort och att allt är klart innan allting flyttas från Swedbank. Vi har ju vårt gemensamma där just nu också.
Det kändes ganska bra ändå när vi var klara.


Väl hemma orkade vi inte engagera oss i middag. Jag värmde en portionsburk med fiskbullar i hummersås. Mmmm! Oo bara rynkade på näsan, så jag fick frossa själv medan han tog en macka. :o)


Ta-daa! Jepps, det blev en bunny! Eller ja, det ska föreställa det i varje fall! När jag hade alla delarna klara och skulle börja montera ihop dom, så insåg jag att det bara inte funkade med de fötterna jag först gjort (totalfel). Jag gjorde alltså om dom igår, men inser nu också att jag stoppade kroppen för dåligt, därav det slokande utseendet.
När jag vände blad i boken, såg jag ju att det faktiskt var med en svans också, men jag fundrerar på att göra en till, fast sätta den som nos istället.



I boken är den helblå i den ljusa färgen, men garnet tog slut, och jag orkade inte vänta på att köpa nytt när jag ville fortsätta. Därför fick den bli mångfärgad! Det är ju ändå mitt första större virkverk, så då får man vara lite överseende med resultatet va?

På "armarna" syns det rätt tydligt att jag behöver virka hårdare. Det är inte så fint när fyllningen syns igenom, och jag kan inte ha mindre nål till det garnet. Alltså måste jag tänka på att dra åt garnet lite mera när jag virkar. Eller inte stoppa så hårt...

Boken har knappögon, men då det inte är så barnvänligt, tänkte jag prova brodera dit ögon. Ett par slutna känns lämpligt till den trötta hållningen...

När jag var på garnaffären i Torslanda, där de inte hade särskilt mycket av det garn jag nu har till virkningen, köpte jag istället ett grått tjockt med pasande nål. Jag tänkte prova göra en mus till, men med det garnet! Kan bli intressant! Jag vill dessutom göra om formen på huvudet, då de första mössen mera liknade smutsiga snögubbar med öron eller nåt.

Men först ska jag avsluta bunny. Frågan är bara vad jag ska göra av honom sen?

Kommentarer
Postat av: marita

Så söt din första kanin blev-jag tycker du är superduktig:))



Jag virkade dukar en gång i ungdomens tid-för det vilda oxå tyckte det var superskoj....blir lite smått sugen på o testa o se om jag har talangen kvar.....men tiden finns nog inte just för tillfället...men kanske kanske...



Låter ju som en bra kontofördelning ni gjort...där båda parter känner sig nöjda...låter som nåt jag skulle kunna tänka mig ha.



Vi har allt gemensamt just nu-lönerna o andra inkomster kommer in på ett dit vi har var sitt visa kort då o som våra räknngar o så dras ifrån-sen har vi ett huskonto där sköts allt automatiskt-pengar dras från lönekonto o sen dras lånen där-vi spar en hel del per månad till det kontot oxå +att vi sparar på ett speciellt sparkonto för outförsedda händelser.



Men kan ibland sakna ett eget konto precis som du säger.



Men hur kommer ni göra med mat o så?Kommer ni dra en lika summa till era "privata" konton till maten eller kommer ni "handla"maten från ert lönekonto??

Lite snurrig fråga kanske-men hoppas du fattar vad jag menar....



ha en bra dag//Marita

2009-07-08 @ 09:09:13
Postat av: Anna

Bankmän/kvinnor är lite speciella enligt mig. Har mött några mindre bra och några bättre. Det gör ganska mycket ändå att man trivs med personen man ska prata om sin ekonomi med. Det är ju bara så svårt att be om ett byte - inom samma bank. Så man sitter där så fint och... irriteras. Kvinnan vi har idag verkar ha mer koll än de flesta iaf. :o)



Kaninen blev ju jättefin! Jag tyckte det var kul med olika färger. Såg du tipset i den lilla virkboken: att hon i efterhand "fyllde" igen hålen när stoppningen tittade fram?



Kram!

2009-07-08 @ 09:31:19
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Marita

Tack! För att vara ny på detta är jag ändå ganska nöjd :o)



Från vårt gemensamma lönekonto kommer vi betala alla räkningar, matinköp, gemensamma nöjen, husgrejer osv. Vi sätter också in pengar därifrån till låne/räntekontot, så vi ser allt gemensamt in- och utflöde från det gemensamma.



Privatkontot använder vi för helt egna utgifter. Så jag kan spontanshoppa tre par byxor till exempel utan att känna dåligt samvete! ;o) Och så ligger även mina egna räkningar där, så som CSN, Världsnaturfonden osv.

2009-07-08 @ 10:09:26
Postat av: Linda till Anna

Ja, hon vi fick på Swedbank i Lindome var ganska speciell! Men tyckte ändå hon var rätt saklig och ok. Kanske lite nedlåtande vibbar ibland kanske när jag tänker efter.

Menmen, skönt att du hittat en till slut som känns bra!



Tack! Jag får kika på det där tipset! Var det i Amigurumiboken?

2009-07-08 @ 10:11:55
Postat av: Anna

Jag tror det var den lilla turkosa amigurumiboken ja.

2009-07-08 @ 10:37:16
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Elin

Å, vad söt kaninen blev.. :)



Svårt det där med ekonomi och konton hit och dit. Vi har varsitt lönekonto men på samma bank, men har dem som gemensamma och för pengar mellan oss, och gemensamt sparkonto. Bara man har pratat igenom så att man har ett fungerande sätt som båda gillar så spelar det ju ingen roll hur man läögger upp det!!

2009-07-08 @ 22:59:30
Postat av: Linda till Elin

Tack!

Det är sant. Kommunikation, kommunikation! :o)

2009-07-09 @ 08:06:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0