Oväder

Fy sjutton vad jag frös igår! Att jag aldrig lär mig? Gamla Ullevi må vara byggd som en tvålkopp, men den läcker som ett såll, så vinden viner in genom hela strukturen! Cirkus femton grader och kalla vindar förde inte tankarna till att man befann sig i juli! Innan den stelfrusna gulingen i sina gula kläder hoppade in i sin Guling, ringde hon hem och beordrade maken att slå på bastun.
Själva jobbet i sig blev lugnt, trots att det fanns farhågor om annat. Alla, alla visiterades utom spelarna innan de fick komma in i arenan. Jag fick snällt sträcka ut armarna och öppna ryggsäcken, och därefter bockas av från listan som näste man hade.
Det blev som sagt väldigt lugnt och god stämning. Inte så mycket publik, och Tel-Avivs supportrar stod i en liten röd klick på bortaläktaren och kämpade tappert i kylan. Jag hamnade utanför Blåvitshoppen igen, precis intill samlingspunkten för bortalagets supportrar. De pimplade öl, skrattade och sjöng ramsor, noga iakktagna av polis och andra. Vi var 50 ordningsvakter igång igår, i alla våra former, kostymer, lysmaskar (nästan militant klädda, men med neongul väst), och så vi kycklingar. Många blåvita fans passerade på väg till puben eller sina ingångar, men två stack ut. De gick fram till de röda, hälsade, pratade, skrattade, tog kort där de poserade tillsammans, en blåvit och en röd. ska det vara!
Men när två Tel-Avivare av någon anledning fått biljetter till hemmasektionens ståläktare, fick de snabbt andra platser. Inte utmana ödet!
Efteråt tillfrågades jag om ett vaktjobb ikväll på Röda sten, nåt musik- och ungdomsarrangemang. Tiderna var 16-03!! De stängde 03, dvs 03.30 minst! En gång i tiden hade jag kanske tagit det, men inte nu. Ikväll vill jag vara hemma och kramas med min man!

Klättrade på stege imorse för att ta ner vår nya men defekta klocka. Ska lämna in den i Kungsbacka efter min stund här. Gick in i butiken som också äger Internetbutiken, och de skulle kolla den och förhoppningsvis fixa! Var lite orolig att de skulle krångla och hävda att jag måste gå via Internet, då det är två ganska olika butiker, men han var väldigt tillmötesgående. Puh! Hoppas den blir bra nu då.

När jag ändå ska ner till Kungsbacka, ska jag återlämna Dan Browns "Gåtornas palats" som Oo lyssnat färdigt på, till biblioteket i Lindome. Nu ska jag hitta något nytt för honom att "läsa", men vet inte riktigt vad. Utbudet är ju inte lika omfattande på cd-boks sidan på biblioteken. Nu har han ju betat av alla Dan Browns, så kanske en till av Lee Child? 

Medan jag stod utanför shoppen ringde systeryster. Hon ska läggas in idag för operation i buken. Sedan sista graviditeten och förlossningen har hon haft smärtor, och läkarna kan inte se vad det beror på. Därför ville de öppna upp henne och se istället. Hon var väldigt rädd och orolig, och jag stod ju i sämsta tänkbara läge för att kunna lyssna, stötta och prata ordentligt, med supportrar skränandes och radioprat i andra örat.
Lite konstigt att de inte har någon aning om vad det kan vara för något, och en operation är ju ändå en operation, men jag tycker ändå att det är bra att de tar hennes smärtor på allvar och faktiskt ser efter ordentligt. I många fall brukar väl symptom som enbart smärtor skickas hem med en alvedon och klapp på axeln? Jag önskar bara att hon inte var så orolig, även om det är förståeligt. Vi får se vad läkarna kommer fram till, så slipper hon förhoppningsvis undra mera i alla fall.

Ute är det regn och blåst. De varnar för nästan stormvindar idag, men det hysteriska skyfallet de utlovade förra veckan kom ju aldrig, så vi får väl se. 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0