Träskmobil!

Av våra finska grannar fick vi veta att "suo" betyder träsk på finska. SUO är bokstäverna på Gulingens registreringsskylt, så Gulingen är numera också en träskmobil! Passar ganska bra just nu, då Gulingen är så smutsig att det är hemskt! Men det är ju meningslöst att tvätta i denna årstid! Funderar dock på att dra till en gör-det-själv och svabba av den det värsta en helg. Men än så länge har det inte blivit mera än en tanke.

En lugn och trivsam kväll med matlagning och pussel blev det igår! Vi slängde oss inte bara ner framför tv:n/datorn som det så lätt blir. Johan fyllde i de ansökningar som ska till Skattemyndigheten inför giftemål: Hindersprövning och ansökan om äktenskapslicens.
Jag måste ha tag i mitt pass som ligger i Lindome, så vi kan fylla i det där ESTA, tillståndsansökan för att resa till USA som nu krävs.
Johan ska träffa en ny mäklare tillsammans med sin pappa Tomas idag, medan vår nuvarande lägger in en ny visning nästa vecka. Vi får se huruvida vi byter mäklare eller inte.
Det är alltså lite papper som behöver fixas när man ska gifta sig utomlands (kanske inte så stor skillnad som att göra det hemma?):

- Pass
- Intyg om hindersprövning och vigsel
- Blankett för kyrklig handling/vigsel som beställs i kvinnans hemförsamling
- Till kyrklig välsignelse medtages vigsel- eller partnerskapsbevis
(Från Svenska kyrkans hemsida)

Jag har ingen aning om vad som menas med den där blanketten för kyrklig handling, och hittar inte heller på nätet. Så jag får ta reda på vilken som är min hemförsamling och fixa en sån där blankett då.
Sen får vi inte glömma att visa Skattemyndigheten vigselbeviset när vi är hemma igen, för att det ska registreras i Sverige. Skulle ju vara likt oss att glömma en sådan sak! :o)

Johan pratade med Trevor nu på morgonen, och bil är ordnad till oss som vi kan använda under vår vistelse!
Likaså så fick vi veta vilket hotell vi ska ha middagen och boendet på, på vår bröllopsdag! Det var ju inte det billigaste precis! Svit och 20(!?) rum har han ordnat som gentjänst av hotellet för de tjänster hans företag gett dom!
Dessutom får vi välja var sin spabehandling! Är det mig och något jag ska uppleva som jag skriver om?? Bröllopsresan till Hawaii är ju redan klar med flyg och boende, också ordnat av Trevor!

Jag lovar att jag inte ska vara den tråkiga, sängliggande, och gråtmilda Linda jag var när han och hans flickor hälsade på i våras! Deras besök sammanföll ju så olyckligt med mitt sammanbrott på Stenungskolan...usch vad jag skäms för mitt värdelösa värdinneskap då!

Jag var förbi elektronikaffären nu innan jobbet och fixade ett motsvarande relä till takbelysningen i köket. Så nu kan vi prova och eventuellt utesluta reläet som felkälla. Killen var ju ingen elektriker, och kunde inte svara på mina frågor, som hur reläet fungerade, eller varför man hade ett sådant till en vanlig belysning.
Jag kände mig som värsta proffset där jag briljerade med "parallell-vs-seriekoppling",hur spolen skulle generera magnetfält så reläet slog till, impulsström, slutna kretsar och "nollan". :o) Det enda han kunde säga var att han inte förstod vitsen med relä till vanlig inomhusbelysning. Poängen med relän var visst i alla fall, att de bara behöver en liten strömimpuls för att "släppa fram" den stora (230V)?

Jaja, i vilket fall, så kom jag på vägen hem igår, på det ord jag letade när jag skrev gårdagens "Jag = Mamma?"-inlägg.
"Jag tycker verkligen inte om att känna mig klumpig och ur form." Det ord jag sökte som istället blev "klumpig och ur form", var hjälplös! Fysiskt hjälplös, ungefär på samma sätt som jag känner mig när jag trippar omkring på höga klackar på stan! Det där med stolthet och klara sig själv ni vet...Det undermineras när jag inte känner ordentlig fysisk trygghet. Knepigt att förklara, och låter säkert helvrickat.

Nåväl, idag kommer vi båda hem sent, då jag har mitt combatpass och han har innebandy. Men svisch sade det, och så var det nästan helg igen! Johan hade nån after work med kompisar imorgon, och pokerkväll hos oss på lördag. Jag ser en möjlighet att jobba rejält med jordgubbsmössorna!

Ha en bra dag!


Kommentarer
Postat av: Elin

Vilket hotell! Låter ju lyxigt värre, men det ska man väl ha när det är bröllopsdag och allt.. :)



Blir det för grabbigt med pokerpojkarna får du komma hit på lördag! Jag kommer nog sitta hemma i soffan med en film eller nåt och inte göra så fasligt mycket mer än så! :)

2009-01-29 @ 21:03:29
Postat av: Linda till Elin

Ja, det ser ju inte så dumt ut på deras hemsida i alla fall! :o)



Man tackar! Kanske det? Träna lite på sin sociala förmåga och inte somna i soffan efter fem minuter? Fast vi kanske båda somnar efter två? :o) Kan ta med pågående jordgubbsmössa!

2009-01-30 @ 07:46:21
Postat av: Oo

Liten korrigering... det är bara 10 rum beställda, dubbelrum, så 20 gäster.



Puss

2009-01-30 @ 10:30:14
Postat av: Linda till Oo!

Phu, ok! Då behöver jag inte oroa mig för alla låtsaskompisar jag tänka packa ned för att fylla rummen! :o)

2009-01-30 @ 11:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0