Kö för publicering...

...är det tydligen på blogg.se. Inläggen står på kö för att publiceras, så vi får väl se hur lång tid det tar för detta att komma ut.

Under tiden kan jag lägga in ännu en bild på Fia när hon sover. Hon är inte riktigt som andra katter.

Denna dag har gått fort! Jag är öm i halsen efter att ha tjötat konstant i tre timmar, pausat för lunch, och sedan tjötat tre till! Grundkursens första del är avklarad för de nya inköparna.
Jag hade fruktat en samling bittra veteraner som fått välja mellan sin nya placering eller sparken, men det var två goa grupper som kämpade väl för att hänga med i mina genomgångar.
Imorgon är det andra och sista delen, men den tar kanske, förhoppningsvis inte lika lång tid, dvs min röst behöver inte helt försvinna från mig om jag har tur! Det var i varje fall riktigt kul, och jag kände igen den där roliga, givande känslan från lärartiden i skolan.

"-Tänk er att denna ofärgade artikeln är pappa-artikeln (pekar på duken), och till den hör hans färgade barn (stora svepande rörelser). Oavsett vilken artikelnummer man söker på, så dyker hela familjen upp!" (Linda förklarar skillnaden mellan färgade och ofärgade artiklar, och hur de hänger ihop...) För att vara inköpare som lämnat grundskolan för över 20 år sedan, måste jag säga att de tog min pedagogik riktigt bra!

Nu har vi frossat i kycklingfilé med fetaostsås och pennepasta, och Johan sitter och lyssnar på Frölundamatchen på webbradion. Jag ska fortsätta med stickningen när detta skriveri är klart. Jag avslutade Rylees jordgubbsmössa igår, och startade upp den ena av Elins tjockgarnade jordgubbe. Som vanligt blev jag osäker på antal maskor och storleken. Inför varenda en av de senaste mössorna har jag tänkt att jag skulle skriva upp hur många maskor jag lade upp, och sedan hur stor den färdiga mössan blev, men har jag gjort det? Nej! Därför blev Isabellas mössa för stor första gången, så jag fick göra en till. Därför satt jag igår och velade över maskantalet. När mina grymtningar blev för högljudda, hämtade Johan papper och penna och skrev upp det antal och garntyp jag till slut startade på! Nu får vi se hur stor den blir, och så ska jag skriva upp det!

Men besöket i garnaffären igår resulterade i ett gäng nya röda och gröna nystan i det tjockare garnet, samt nya färger i det tunnare till Jennys flickor!
Hon ville ju ha en plommonfärgad och en i gammelrosa, men då blev jag lite osäker. Den mörkare kändes spontant som mera gammelrosa, och den andra mera vanlig ljusrosa. Men den första kunde kanske vara lite för mörk, så jag köpte båda, och så får vi se vad beställaren tycker! :o) De var fina allihopa tycker jag, och tillsammans också! Den ljusare kanske skulle bli mera en Linnéablomma istället för ett bär? Och den mörka ett hallon?
Nickes Anna ville ha en vitsippa, vilket borde kunna fixas rätt lätt med ett vitt garn!

Som man kan se är garnet från "SvartaFåret", och vet ni var de har sitt lager? Här i Lindome!
Jag kan inte låta bli att tänka på en gul med brun topp...eller en brun lurvig med grön topp! Tänk att gå omkring med en kiwi på huvudet! Kanske det blir en sådan stickad en dag bara för att jag måste!


Billig humor från Sälen. Vi har lämnat liften och ska välja backe:
Jag: Ska vi ta Lisa?
Oo: Jag gillar Lisa!
Jag: Jaså, du gillar Lisa?
Oo: Aa, hon har så bra glid!
Jag: Då kanske jag ska ta Adam istället då!

Jag sa att den var billig!

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag tycker du ska sticka en hudfärgad som man kan rulla upp lite sådär som Johan hade det - som vi

pratade om när vi skulle på Jul på Liseberg :O)



Ååå, en Linneablomma skulle jag också vilja beställa om du kan göra sådana? Linnéa ska ju få jordgubbsmössan jag beställt, men en Linneablomma vore ju självklart också! :) Kommer du på mönster eller hur du nu gör med det så vill vi ha en sån oxå! :)

2009-01-13 @ 20:44:40
Postat av: Linda till Elin

Hahaha, ja det vore ju något att ha på sig på stan! :oD



Eftersom det lutar åt att jag kommer att använda den mörkare rosafärgen till Jennys tös, skulle den ljusare passa som Linnéafärg. Perfekt med tanke på hennes namn också! :o) Då kan den också funka som vår/sommar eftersom det är tunnare garn. Om du nu inte vill ha linnéan i tjockt? Det fanns ljusrosa i det tjocka också! :o)

2009-01-13 @ 21:59:11
Postat av: Elin

Nej, då blir det perfekt med en ljusrosa i tunt garn... :) Så kan hon ha jordgubbsmössan nu, och så en lite större variant till sommarn i det tunna garnet för då är hon ju lite större.. :)



2009-01-14 @ 09:52:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0