3,8

Exakt 30,8 km stod mätaren på när jag parkerat på Volvos domäner. Och ganska precis en halvtimme tog det i den sportlovsglesa morgontrafiken.
Till min förtjusning noterade jag två saker på vägen: Det började ljusna, och en fantastisk fullmåne hukade bakom trädtopparna mot Säve till!

Helgen är över, och man konstaterar än en gång att den var alldeles för kort! Men nu har vi bredband! Johan hämtade ut det nya modemet/routern i lördags, och fick tid att koppla in det igår kväll! Jag hann bara lägga in ett par bilder i blogg.se på måfå för att kunna ha några till dagens inlägg. Får se om jag hinner lägga in fler ikväll.

Barnen får för första gången undersöka utsidan!

Fredagens vaktpass gick bra, förvånansvärt fort faktiskt, vilket kunde bero på att jag jobbade med Rolf som pratade på som sjutton, samt att Oo kom förbi efter sin after work!
Nästa gång det är dans och jobb igen, ska Scotts spela. Det är bara det problemet att Scotts varit inbokade hos "vår" arrangör redan innan de deltog i "Dansbandskampen". Nu är de ju plötsligt med i Melodifestivalen, vilkens final går samma helg, lördag som de är bokade i Möllan på fredagen!
Nu gick de till "andra chansen" som avgörs helgen innan, så först efter den vet vi om deras spelning i Möllan kommer att ställas in. Utifall de inte går till slutfinalen blir ju spelningen av, och då lär det bli mycket folk! Vi ska ha fyra vakter då, och då Staffan ska vara ledig, blir det jag och Rolf igen, vilket känns bra. Eftersom hela min telefonbok försvann i toaletten, får Rolf kolla med de två vi bedömde att vi helst ville jobba med.

Min förhoppning om turboförkylning verkar infrias. Halsont på ena sidan en dag, andra sidan den andra, snor den tredje och sedan snor plus hosta som avslutning. Nu är jag i den fasen, men mådde som dassigast på lördagen. Efter Johan spelat innebandy drog vi till Lindome för att greja där med de åtgärder homestylisten föreslagit.
Johans föräldrar anslöt efter att ha varit på Jysk och inhandlat en del av det vi behövde. Bland annat svarta handdukar, svart badrumsmatta, duk till uteplatsen och gardiner till sovrummet!
Sedan tog manfolket tag i bortkopplandet och avlägsnandet av duschkabinen, medan jag och Monica grejade med det andra.
Medan pojkarna var iväg för att köpa "plugg" för att stänga till vattenuttagen, köpte de också en svart toalettsits. Och när allt var klart var badrummet ett helt annat! Det blev skitcoolt! Duschkabinen hade verkligen tagit upp utrymmet som ett stort fult schabrak, och med de svarta detaljerna blev det helt förändrat!
Andreas och hans föräldrar kom förbi, och jag blev av med min bänkdiskmaskin som kändes onödig att slänga. Alltid bra om bra grejer kan komma till nytta!
Sedan drog vi till Ikea för att shoppa framför allt växter som behövdes både här och där. Två mattor, tavelramar och motiv, plus lite annat blev det också innan vi bjöds på thaibuffé.
Snabbt åkte vi sedan tillbaka och satte grejerna på plats. Det blev jättebra! Så mycket som små detaljer kan göra!

Lite proviantering inför kvällen blev det sedan på vägen hem, då Andreas och Elin skulle hälsa på. Tidsbrist och dålig fantasi medförde att det blev tacos, men det verkade ju gå hem! Fast tacos är ju aldrig helt fel. :o)

Och jag fick present! Som tack för jordgubbsmössorna, fick jag en massa roligheter av Elin med tema á la Linda: Jordgubbar och katter! En badkarskudde i form av en jordgubbe, badskum á la jordgubbe, jordgubbsgodis och en kökstimer i form av en katt! Haha, helcool! Tack så mycket!
Vi hade fått veta att det skulle ordna efterrätt, och då fick vi en inflyttningspresent: Chokladfondueset! Till det hade de Marabouchoklad, färsk ananas, bananer, kiwi och marshmallows! Wow! Jag hade aldrig provat det förut, så lagom till Melodiofestivalens första deltävlig körde igång, slog vi oss ned och frossade i varm smält choklad där vi doppade de olika godsakerna i! Jättegott! Så mycket frukt har jag inte ätit på månader, så jag kände mig riktigt nyttig!
Jag blev så till mig att jag först tog en bild. Sedan upptäckte jag att jag inte fått med alla jordgubbsgrejer och tog en ny, men då hade jag hunnit flytta bort andra, så det blev ingen komplett bild!

I brist på soffa, fick flickorna de tillgängliga sittalternativen, strategiskt med fonduen intill. Vår gamla uppblåsbara madrass fick pojkarna dela, vilket de verkade ganska nöjda med! Maja tyckte att den kattallergiska Andreas var bekvämt underlag att ligga på!

Igår grejade vi lite hemma innan det var dags för födelsedagsmiddag hos Johans mormor i Stenungsund. Varje gång jag kommer  upp dit, slås jag av hur mysigt det är där! Det kändes lite vemodigt att se skolan, gamla lägenheten, gatorna där jag cyklat, promenerat och åkt inlines. Ett helt annan liv...

Under kvällen stickade jag färdigt björnbärsmössan. Den blev för stor!!! Abern är ju att man först när den nästan är halvvägs klar som man riktigt kan se hur stor den blir!


Dessutom tycket jag inte riktigt att det blev hundra att ha gröna frön. Ett björnbär har ju egentligen inga "frön" på utsidan så som jordgubbar har. När jag nu googlar på björnbär, så ser jag ju att de faktiskt är mera svarta än lila dessutom! Jag kanske borde ha kollat upp innan jag började! :o)

(Daisyblommorna sjunger! "-Det är måndag, det behövs för att komma igång!")

Först var jag inne på att välja en annan färg på "fröna", men nu blir det nog en slät á la plommon istället. Okej, garnfärgen stämmer inte alls med ett äkta plommon, men de brukar ritas lila! :o) Kanske jag helt enkelt får låta betraktaren bedöma...

Så idag blir det en ny tripp till garnbutiken för mera lila och grönt garn. Men jag tror jag börjar med den gammelrosa nu. Frågan är ju då vilket bär det ska bli! Varken hallon, smultron eller åkerbär har frön, utan på sin höjd något "hårliknande" litet utskott i liknande färg. Kanske jag provar att köpa en annan nyans att göra "frön" med. Får se vad det finns för färger!

Johan har innebandy ikväll, hockey han ska se imorgon, innebandy på onsdag och hockey på torsdag igen. Tyckte han sade så i varje fall, och så tycker han att han inte hinner eller orkar göra de "praktiska" göromålen! Hm, undrar varför? :o)
Själv ska jag försöka ta det lugnt, snora färdigt och påbörja en ny mössa med färre maskor än den föregående! Frågan är bara hur många färre!



Efter alla fina bärbilder, måste jag bara lägga in den jag tog efter att ha dragit av det långa dammsugarmunstycket. Ni vet, för att komma åt i hörn och liknande. Jag tyckte något stack ut, och konstaterade att "mini-me" placerat sig i röret!

Jag dokumenterade inte det jag plockade ut därifrån, men jag tror skiten hade lite lättare att ta sig genom slangen efteråt!

Kommentarer
Postat av: Oo

Vet inte vart du har fått att jag ska spela innebandy på onsdag, det var något nytt för mig. :)



Puss

2009-02-09 @ 09:39:22
Postat av: Oo

Missade jag varför det heter 3,8 som titel? Är det för att det är 3,08 mil till jobbet?



Puss

2009-02-09 @ 09:40:56
Postat av: Marita

Mums lät riktigt smarrigt med chokladfondue....har jag aldrig testat o inte lär jag kunna testa på bra länge heller-men nån gång ska jag nog få smakat det jag med.



Härligt att ni fått bredband på nya stället nu.



Ha en bra dag//Marita

2009-02-09 @ 10:08:05
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Oo!

Ojdå, var det fotboll istället? Tennis? After work? Eller kanske det var "Kramas"!? :oD



Öh, jaja, 3,8 eller 3,08, en nolla är ju ändå inte värt något som gamla elever kunde säga! XoP



2009-02-09 @ 10:14:02
Postat av: Oo

Tror onsdagen var inboka för att hinna med det jag inte hinner med annars! :) Eller vad tror du?? Klar, där ingår ju kramas! :)



Puss

2009-02-09 @ 10:36:45
Postat av: Linda till Oo!

Det tycker jag låter som en ypperlig idé!



Puss!

2009-02-09 @ 10:48:37
Postat av: Elin

Hehe, är tacksam för att du inte valde kortet på mig framför chokladfonduen... hehe, såg nog mer ut som en strandad val där! :)



Skönt att du håller koll på Johan och hans aktiviteter, eller iaf nästan! :)

2009-02-09 @ 12:10:46
Postat av: Linda till Elin

Hihi, jag tyckte du såg gravid ut! Lite halvkokt kanske av bastun bara! ;o)



Hehe, ja det är inte alltid lätt att hålla kolla på honom! Xo)

2009-02-09 @ 16:07:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0