Vit lögn?

På vägen hem igår svängde jag in på ICA i Gunnilse. Två flickor dök på mig med sina majblommor.
"-Tack, men jag har redan köpt", flög det ur mig, och slank med skammens rodnad in genom dörrarna. Kan man kalla det för en vit lögn? Jag har ju inte köpt någon, vill inte köpa någon, och kommer inte att köpa någon. Men det är lättare att säga så än bara nej rätt upp och ned i tösabitarnas ansikten.

Den rackarns blomman är ju för en god sak. Det är alla andra organisationer också! Men jag är med i WWF, och häromdagen dumpade jag en proppfull kasse med kläder i en sådan där hjälporganisationskontainer. Där hade jag bland annat ett par Nikebyxor för flera hundra som jag använt en handfull gånger och en "kofta" från GAP jag aldrig använt (present). Har jag inte gjort en liten insats då?? Även om den inte hamnade till de fattiga svenska barnen denna gång...


Kommentarer
Postat av: Marita

Tycker inte du ska ha dåligt samvete för din vita lögn.

Sånna drar jag ofta...tycker inte om detta säljandet som barnen ofta gör via skolor eller föreningar.



Mina barn har fått sålt än det ena än det andra under åren o ska jag vara helt ärlig....jag skänker hellre en slant till vad de än ska göra i skolan/föreningen än o håller på o sälja dessa saker som pins,bakverk,bröd,toapapper,godis o gud vet allt vi varit med o sålt.



I slutändan är det ändå vi föräldrar som får köpa majoriteten av sakerna(alltså kunde jag redan från början skänkt pengen direkt...hehe)

Många ggr köper man ju brödet eller bullarna man bakat själv oxå....



Det sägs ju att barnen ska lära sig genom o jobba ihop pengen det har jag fått till mig under åren då jag vid några tillfällen kommit med mitt briljanta förslag där om att istället lägga en peng direkt....men så blir det tyvärr aldrig att barnen fixar allt detta jobb själva-visst baka kan de själva få göra men när man bor som vi gör kan de inte komma sig iväg o sälja utan vår hjälp-våra stackas få grannar här vill inte köpa de flesta är bönder o äldre....





Så det blir oftast vi själva o nån stackars släkting som vi i vår familj iallafall prackar på dessa varor....hehe....



För mig är tid viktigt den ahr jag ont av-så JA jag är en väldig förespråkare för att istället lägga pengen direkt än o sälja saker:))



2009-04-22 @ 12:14:17
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Daniel

Man kan inte understöda allt å alla.

Ibland måste man få dra en vitlögn.. annars skulle man vara ruinerad med alla 100 tals organisationer som finns. Välj ett eller flera! Inte 100

2009-04-22 @ 12:21:06
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Linda till Marita

Heh, jag insåg där efter något år som lärare, hur dumt det ju faktiskt var med fikaförsäljning, kakburkar osv som familj och vänner ändå bara fick köpa själva! Nej, jag håller med dig där att jag också hellre skulle lägga pengarna direkt och låta ungarna jobba av dom...och helst att de också skulle göra det! :o)



Men så de stackars familjer som faktiskt inte har råd att köpa/lägga pengar?

Nej, de där klassresorna (och övrig försäljning)var ett aber minns jag, som är ännu en sak jag inte saknar med lärarjobbet!

2009-04-22 @ 12:37:14
Postat av: Linda till Daniel

Phu, håller med! Och ska jag vara krass, så bidrar jag hellre till djur och natur än människan!

2009-04-22 @ 12:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0