Vår?

Fia efter att ha avnjutit resterna av min frukostfil.

Jag trodde i min enfald att våren nu var här. Senaste dagarna har jag dock frusit ungefär lika mycket som en genomsnittlig vinterdag!

IFK-ÖIS igår. Vi skulle börja 17.00, men jag hade fått ok att komma senare eftersom jag ju inte slutar förrän 17. Skyndade mig genom trafiken in i stan. Hittade inte parkering där jag hoppats, och nyupptäckta enkelriktade vägar föranledde en extra sväng i området.
Var därför lite stressad när jag kom till entrén där en väktare stod och kollade behörigheten.
Alldeles innan hade Lars påkallat min uppmärksamhet där han stod en våning upp bakom läktaren. Han hojtade lite instruktioner om vart jag sedan skulle postera mig.

Jag (käckt och glatt): - Hej! Jag ska jobba här idag. (Han måste ju ha hört och sett min ordväxling med de "på insidan")
V (väktaren utan ett leende): - Jaha, vardådå?
Jag (fortfarande leende): - Jag ska jobba för klacken som ordningsvakt.
V (tittar inte i sina papper där mitt namn ska stå, säger surt): - Vem ska du jobba för?
Jag (lite stelare leende): - Jag ska jobba för IFK, som supportervakt.
V (sneglar förstrött i pappren och säger nedlåtande): - Jaha, du är publikvärd alltså.
Jag (leendet fruset till is, och inte lika käckt och glatt): - Nej, jag är ordningsvakt och ska jobba för IFK-klacken!
Mr X som tydligen stått en bit ifrån: - Hon sade ju att hon är ordningsvakt!
V (bläddrar till slut i pappren): - ....
Jag uppger mitt namn och tränger mig förbi. 

I alla yrkesgrupper finns personer som är mindre lämpade på den platsen. Inte blir jag mera positivt inställd, när väktaren står med byxorna istoppade i kängorna och batongen fullt synligt vid midjan. Är man klädd och utrustad som en armésnubbe eller liknande, är det ännu viktigare att vara öppen och trevlig för att inte förstärka den uppfattning av macho- och maktkåta stil många tyvärr har om denna yrkesgrupp. Eller har jag fel?
Själv försöker jag alltid att se avslappnad och glad ut, och försöker till och med undvika att ha på mig handskar bara för att många anser det provocerande.

Igår var det dock omöjligt. Jag frös som en hund! Skattade min lyckliga stjärna att jag packat långkalsongerna, för någon sol existerade inte! Iskalla timmar på Gamla Ullevi, två dagar i rad! Det blir jättebra att ligga sjuk lagom till Hawaii!!
Men jämfört med i söndags och det klena publikantalet på dryga 4000, var det igår nästan 18 000. Rätt bra tryck alltså.
Jag hade dessutom glömt bältet hemma, så det var "baggystyle" på vaktLinda den kvällen! Hade onekligen sett intressant ut om någon illgärning skett och ordningsvakten hastar iväg med ett rejält grepp om byxorna! Som det var nu kunde varken ha fängsel eller batong på mig, för hade byxorna verkligen hamnat vid fotknölarna!

Vid matchens slut hade polisen, efter påskhelgens problem på utsidan, lagt upp det så att alla vi IFK-vakter tillsammans med polisen bildade dubbla led mot MAX och den sida där ÖIS-supportrarna lämnade arenan. Vakter och polis gjorde sedan detsamma där borta.
Sedan slussade vi alla bortåt för att undvika sammanstötning.
Många besökare tyckte det var larvigt, fånigt, töntigt, försökte ruscha, argumentera, bryta sig igenom.

Men när flaskor flyger och småbarnsfamiljerna måste springa och söka skydd, då är det dåligt skött, undermålig säkerhet och brist på ordning och reda.

Klockan hade passerat 22 när jag väl var hemma. En Risifrutti till middag var i minsta laget, så Oo gjorde lite mackor till mig. Sedan kunde vi på Västnytt se mig och mina kycklinggula kollegor glimta förbi där jag stått en knapp timme tidigare! Stundvis såg det ut som vi stod och tiggde kramar med våra utbredda armar, och en kollega fick faktiskt en kram! :o)

Är seg och frusen idag. Kanske känns det extra segt för att man de facto ska ha semester om tre dagar! Wee!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0