Vår!

Ja, visst måste det vara vår nu? I varje fall så har denna påskhelg bjudit på underbart vårväder!
Oos svensexa i torsdags blev rätt lugn. Han skjutsades till Josef där också Göran och någon till väntade. Så skulle han identifiera ett visst antal whiskeysorter. Det var jättebra för en Oo som inte ätit annat än en limpmacka sedan lunch!

Efteråt drog de in till stan och käkade middag för att sedan grogga vidare. Han ringde efter ett någon gång, rejält  på lyran och ville att jag skulle komma och hämta honom.
Väl hemma fick jag muta/hota/lirka i honom två glas vatten innan han slocknade i sängen (och snarkade!).
Fredagen tillbringade jag i trädgården, där jag körde med mossrivaren på hela framsidan. Mycket mossa blev det! Jösses! Men nu ser det ju faktiskt ut som en gräsmatta! Jag trodde inte det skulle göra sådan stor skillnad som det faktiskt gjorde.
Oo sov.
Jag bjöds över till vår andre granne, de längst in. Ulrika visade sig vara väldigt trevlig, och erbjöd sig att hjälpa oss med katterna när vi var borta. Nu hade jag ju redan hunnit fråga våra andra grannar, men kunde de ta posten och blommorna vore det snällt, vilket inte var några problem!

När kvällningen närmade sig började Oo vakna till liv, och kom ut och krattade lite. Det blev en lugn kväll där jag kände hur solen fått fylla mig med energi!

Lördagsmorgonen drog Oo och spelade innebandy. Jag tog det lite lugnt på hemmafronten innan det var dags att styra Gulingen till stan. Många ordningsvakter, värdar och annan eventpersonal gav en insikt om vilket arrangemang det egentligen handlade om. Vi vakter som jobbade för IFK fick nya kläder som passade påsken väldigt bra. Gul pikettröja, gul, sweatshirt, gul jacka och svarta byxor. Sedan stod vi där som ett gäng glada kycklingar när Djurgårdens svartklädda ordningsvakter med sammanbitna miner marscherade förbi! :o)

Eftersom denna typ av vaktjobb var helt nytt för mig, och jag dessutom aldrig upplevt en fotbollsmatch mer än på en lugn läktare, kändes det ganska spännande. Jag var faktiskt lite nervös!
Vi placerades ut vid var sin "hemmaingång", och det var bokstavligen så nackhåren reste sig, när man hörde de mäktiga ramsorna skalla utanför arenan. Djurgårdens supportrar var på väg, vi kunde se rökbomberna genom den bortre entrén, och hörde på radion att det var lite problem. Vår entré var dock lugn, men trycket blev ganska stort, när det visade sig att alla inte skulle hinna in innan matchen började!
(Inte populär här hemma!)


Efteråt fick jag höra att IFK-klacken skött sig riktigt bra inne på arenan. Vi hade ju haft det riktigt gott där i solen! Det vi inte gillade dock, och som antagligen är omöjligt att åtgärda, är att ståläktaren är smockfull. Det finns ingen fri gång någonstans, så skulle någon bli sjuk eller liknande mitt inne i högen, måste man armbåga sig fram. Hur populärt kan det vara i en skränande berusad klack som inte förstår vad det handlar om?
Tömningen gick smidigt och jag kunde komma hemåt i god tid för att hinna duscha och byta om för Oos föräldrars påskmiddag uppe på landet.
Sedan fick vi ju höra att det varit allt annat än lugnt efter matchen.
God mat bjöds vi på innan vi tog Tomas bil tillbaka hem, för att på söndagen åka till Ikea och inhandla skrivbord och lite annat smått och gott. Vi ska förlänga mitt hörnskrivbord så vi får ett enda stort som vi båda kan sitta vid.
Väl hemma igen beslöt vi att intre stressa ned till Lindome och lasta bokhyllor som planerat, utan istället chockerade jag mina vintervita ben med shorts. Vi lekte lite i solen innan vi invigde skottkärran och rensade i jord/stenhögen på gården.

Trerättersmiddag på Vivaldi. Mums! Riktigt gott var det, och kostade oss cirka 40 spänn med dricks eller nåt sånt! Tack home! :o) Vi fick sedan en välbehövlig promenad i solen (och jag slängde mig ned bland blommorna i Vasaparken), innan vi förväntansfullt intog biosalongen och "Män som hatar kvinnor". Och båda blev vi ganska besvikna. Det var lite som "Harry Potter"-filmerna, där man fick sitta själv och fylla ut luckorna, och störa sig på det de utelämnat eller ändrat. Men de dryga två timmarna gick ändå fort, och det är ju ingen lätt uppgift att göra bokläsarna helt nöjda.

Idag hängde vi bokstavligt talat på låset till Ikea. Oo upptäckte att vi saknade en del för att få ihop skrivborden. Sedan lastade vi Volvon full i Kondi, lastade av i Igla och blåste till Kondi igen för att ta byrån när vi ändå hade tillgång till kombin.
Tillbaka hemma igen upptäckte vi fjädrar på golvet, och insåg direkt att en fågel kommit in! Vi lämnade skjutdörren lite på glänt för att katterna skulle kunna gå in och ut, och troligtvis hade någon av dom fatt tag i en fågel och tagit in den för att visa upp eller leka! Det var olycksbådande mycket fjädrar och dun här och var i huset. Oo hittade den, en talgoxe intill spisen. Otäckt smack när den försökte flyga ut genom fönstren uppe vid taket, och landade på stengolvet där Fia snabbt var framme! 
Oo plockade snabbt upp den i en handduk, och vi var rädda att den brutit nacken.

Dock verkade den bara bedövad och slutkörd. Uppenbarligen kunde den ju flyga, trots alla fjädrar den förlorat, mestadels stjärtfjädrar. 
Oo lyckades få i den lite vatten, och efter jag suttit med den en stund, flög den upp och satte sig i närmsta träd. Phu!

Nu är Oo på GAIS-match, och jag har grejat i ordning i "skrubben" och fixat med mina kläder. Fått en del bortsorterat, stuvat undan vinterkläderna och plockat fram sommarmotsvarigheten, dammsugat och satt på en tvättmaskin. Oo tyckte argt att jag inte skulle jobba en massa medan han var borta. Men hur kan man låta bli, när man ser allt som behöver göras? Tycker dock jag är ganska duktig som sitter här nu och bloggar!
Han ska montera färdigt skrivbordet (nej, jag ska inte göra det!), när han kommer tillbaka, men så behöver vi också storhandla för resten av veckan.

Imorgon är det ju tisdag! Jag ska köra Ylvas combatpass tillsammans med henne, så jag får inte glömma att packa träningsväskan! Jag kommer ju att vara helt inställd på måndag imorgon! Kanske säkrast att packa den genast...


Kommentarer
Postat av: Elin

Härligt med vår! :)



Synd att ni blev besvikna på filmen, men tror att ni läste boken för tätt inpå - då har man ju koll på allt som ska hända och blir besviken om det saknas. Jag läste ju boken för 1,5 år sen (?) och A hade inte läst den alls, så då blev vi inte besvikna alls.. :)

2009-04-14 @ 11:16:11
Postat av: Linda till Elin

Du har nog rätt i det. Inte bra att ha boken för färsk när man ser filmen! :oP Man ställer ju onekligen orealistiska krav på filmskaparen.

2009-04-14 @ 13:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0