Söndagsinlägg!

Tjo-hoo! Även denna helg ser jag till att prångla ut ett inlägg! Oo sitter i soffan och väntar på att få spela Runescape, men lät mig få tillträde först. Han skulle ju för övrigt kunna spela på stor-tv:n där ute om han nu skulle bli tillräckligt desperat.
Första och sista aprilhelgen 2009 går mot sitt slut. Det har varit ganska fullt upp, och därför är den (som vanligt) över alldeles för fort. Men det gör inte så mycket, när man nu har USA-resan inom räckhåll. Den 24:e bär det av!

Fredagskvällen bestod ju av vaktjobb på Möllan. Det blev faktiskt över trehundra gäster, vilekt var kul för arrangörerna! Lugnt och gemytligt, och jag kände mig verkligt sugen på att dansa! Det var ju flera år sedan nu! 

Lördagen blev rena sommardagen! Oo spelade innebandy, och drog kort därefter till Trollhättan för att spela fotbollsmatch. Han var ganska mör när han kom hem. Under tiden gick jag lös på "skräphögen" utanför huset. Det var antagligen ok matjord som förra ägarna låtit ligga. Sedan har de uppenbarligen slängt lite allt möjligt i den högen. Någon kombination av kompost och övrigt växtskräp. Allting har fått växa hejvilt, och vi rensade med sekatören för någon helg sedan, och eldade upp brötet där uppå. Jag ville dock gräva runt ordentligt för att få fin jämn jord, och slippa det hemska riset! Oo tyckte det verkade onödigt, då man väl bara kunde slänga ny jord ovanpå bara? Jag tror dock att de buskar som slagit rot där hade trängt igenom utan större problem!
I vilket fall, så insåg jag snabbt att "treklon" var verkningslös. Det var baar att ta fram spaden och början handvända jorden!
Jag kan ju meddela att jag har lite träningsvärk i underarmarna just nu! Jäklar vilka rötter det var! Kunde hålla på över en halvtimme för att få loss en "klump"!

Men det kändes gött med "riktigt" arbete i solskenet. Grannarna bjöd över mig för lite vila och fika, så där fick jag pusta lite och steka i solen på deras veranda. Vårt garage skymmer precis deras utsikt mot tjärnen! Tydligen skulle det vara lägre, men så levererades fel, vilket förra ägarna ju inte klagade över. De fick ju större garage för mindre pengar! Men visst var det dumt för våra finska grannar. Jag hade nog blivit rätt sné!

Menmen, när Oo kom hem hade jag nästan bökat igenom hela högen. Dusch, avslappning i soffan och ambition att storhandla inför söndagen och kommande veckan. Slappandet gick betydligt bättre än ambitionen kan jag ju säga!


Nudlar med en multivitamin tyckte vi var synnerligen smaskens, och flyttade oss inte många milimeter från soffan resten av kvällen.






(Lördagsmiddag á la latmaskar!)


Tyvärr bjöd denna dag inte på lika fint väder, men det gjorde inte så mycket. Vi kom oss äntligen iväg och storhandlade innan Oo fick dra till stan och premiärmatch för GAIS på Gamla Ullevi tillsammans med sina föräldrar. Under tiden grejade jag hemma. Städade, dammtorkade lite och förberedde inför Oos födelsedagsmiddag som hans föräldrar inbjudits till. Han fick en rejäl stege av dom, och en skottkärra av mig. :o) Tyckte inte det var för mycket faktiskt! Jag hade ju gömt den inne i "blå rummet", där vi nu langat in alla ouppackade kartonger och annat som ska finna sin plats så småningom. Det är överfullt! Självklart fick ju Oo för sig att tvätta fönstren där i onsdags, som tur var enbart utsidan, men jag var säker på att han sett den. Men det hade han inte! Ena delen stod nästan rakt under fönstret juh!

Av hans föräldrar fick vi också ett golvskydd för kontorsstolen jag nu sitter i. Hjulen skulle nog gå hårt åt parketten om vi inte skyddat det.

En kort sväng i snålblåsten till tjärnen, som visade sig vara full med paddor! Vi såg hur många som helst i vattnet intill stranden! Och en rejält slemfylld del visade att det kommer bli en hel del fler! Coolt!




(Hur många paddisar?)

Visst är det äckligt med alla dessa prillor som spottas överallt! Okej, det är biologiska grejer, men hur mysigt ser det ut!?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0