Onsdag

Mulet men viss värme i luften. Pular med lite ärenden till Malaysia. Jag undrar om jag är en dålig moster. En moster ska väl vara alldeles till sig i sina syskonbarn? Tapetsera med fotografier och överösa med presenter? Varför känner inte jag för något sådant? Varför sitter jag med världens svartaste samvete för att jag inte brinner sådär som alla andra verkar göra?
Jag tycker min systerson är ofantligt gullig! En blandis, femtio-femtio av min systers koreanska gener, och hennes sambos hyperariska. Hur söt som helst! Men jag efterlyser det där behovet som det känns som jag borde ha! Borde jag inte? Borde jag inte vilja ringa och gurgla med honom? Borde jag inte vilja ringa stup i ett för att höra hur han mår? Borde jag inte sörja över att jag inte kan åka upp och hälsa på titt som tätt och träffa honom? Är jag så fullständigt emotionellt handikappad?
Jag skäms för min brist på intresse. Jag skäms för att jag är sådan dålig syster, dålig moster och dålig svägerska.
Jag skäms för att jag inte stöttade min syster när våra föräldrar skrek på våningen ovanför. Skäms för att jag vände mig bort och drog täcket över huvudet när hon försökte trösta mig. Hon var ledsen och grät, men ville trösta mig. Och jag vände ryggen till.
Ändå är jag okapabel att känna den förväntade entusiasmen över hennes underbare son.

Vad är jag för människa egentligen?

Kommentarer
Postat av: Elin

Nej, du är ingen dålig moster för det! Av dina tidgare tömningar så förstår man ju varför din "familjekänsla" är så här, och jag tror inte det är brist på intresse eller känsla för systersonen utan en försvarsmekanism på något sätt (leker nu hobbypsykolog) men det är ju en person man ska ta till sig och du har ju själv skrivit att du inte kommer personer nära så lätt - och bebisar och barn är också personer. Men jag tror inte du behöver vara rädd för att det ska hända om, och när, du själv blir mamma!



Kram Elin

2009-04-15 @ 09:17:36
URL: http://narvitvablirtre.blogspot.com
Postat av: Linda till Elin

Tack! Det verkar ju mer och mer som att jag måste skaffa knodd för att upptäcka eventuella familjära gener! :o) Ack ja!



Kram!

2009-04-15 @ 14:34:51
Postat av: Tonårsliv by Leonora - Sälja eller köpa sexleksaker?

Hoppas du får en härlig dag :)

allt väl?

2009-04-15 @ 14:40:04
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Fotofix

Hoppas du får en fortsatt trevlig dag :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

2009-04-15 @ 14:40:52
URL: http://fotofix.blogg.se/
Postat av: Anna i fjällen

Du ar inte alls konstig. Avstandet gor sitt till, fullt upp med egna problem ocksa. Tror du din systeryster tapetserar sitt jobb med bilder pa dina knodds i framtiden? Man tycker om varandras barn. For det ar ens systers barn. Sen hur man visar det ar saaaa olika. Kramkram!

2009-04-15 @ 17:29:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0