Trött i benen...

Har precis avslutat en korv stroganoff-middag som jag fixade lagom till Johans hemkomst från GAIS-match (de förlorade visst). Trodde inte jag skulle idas laga nåt efter passet, men kände att jag behövde något ordentligt. Dessutom hade vi slut på lunchlådor.
Passet gick bra, fullbokat och bra tryck! Ylva hade fixat salen med spindelväv, ljus och spindlar, och även ordnat en läskig lilaafärgad dryck med spindlar i och sportsbars som vi bjöd på före och efter passet. Ylva hade tuperat upp håret i en galen frisyr, sprayat det rosa, målat sig svart runt ögonen och bar rödglittrande horn och svans! Anna trasade sönder en svart top och bar mask över ögonen. Vi smetade alla in oss med fejkblod och svärtade med svart penna. Och jag... tja, det får ni kanske se så fort jag får bilderna! Jag glömde ju kameran i bilen, men tjejen i receptionen hade en som hon plåtade med både före och under passet.  

Mötet i slutet på arbetsdagen ja. Galghumorn satte man lite i halsen, då man insåg att av de 40-talet personer som satt där, hade flera fått besked dagen innan att de skulle få gå. Vi var både konsulter och tills vidareanställda där, alla till IT inom de olika områdena. Vår grupp, purchasing, är den i särklass minsta, för det är bara vi tre! De övriga var betydligt fler. Det var många ord med betydelsen "det här är ingenting vi vill göra, utan måste utifrån gällande läge". Han bad de som skulle lämna företaget att tillse en ordentlig överlämning till de kvarvarande, och de kvarvarande att bita ihop och kämpa vidare, med den ökade belastningen som blir följden, då dessa nu också i många fall ska ta över de uppsagdas projekt och uppgifter.
Men han presenterade också Volvos nya miljömodeller "DrivE" som inte getts mycket utrymme i media, då de överskuggats av alla varsel och finanskriser. Han ville antagligen ingjuta hopp och  stolthet av vad vi varit med om att ta fram.
I en av hans presentationsbilder hade han alla grupper med de namn på anställda som tydligen skulle få vara kvar. Han hade dämpat den för att ha som bakgrund till några klatschiga ord till de som fick gå, men många satt nog bara och letade efter sitt namn. Jag, Helena och Cristoffer stod där alla tre.
Vad innebär det då? Om jag förstått det rätt, att vi sitter säkert till årsskiftet, tills den så kallade "matchningen" är gjord. Dvs nu ska det kollas vilka konsulter som kan ersättas av en tillsvidareanställd, så om de hittar en med samma kompetens som mig, kan göra det jag gör nu, och är Volvoanställd, så får denne ersätta mig.
Besked om detta lär vi alltså få kring årsskiftet.

Nej, nu vill jag lägga omkull mig och sticka färdigt! Det blir en grön avslutning på halsduken, då det sista svarta nystanet bara räcker till en minirand.

God natt!


Kommentarer
Postat av: Elin

Usch, vad jobbigt på ert jobb nu! Ingen rolig situation för någon där. Tråkigt för de som får gå, och ökad belastning för de som får stanna kvar är ju inte drömscenariot!!

2008-10-29 @ 09:46:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0