Trögt...

Ja, det går trögt nu. Blev klar med gröna randen och påbörjade nästa svarta när något hände med garnskarven i det gröna. Jag provade att sticka dubbelt ett tag för att låta det nya nystanet "stickas in", istället för att bara börja på nytt i änen, så som vid färgbyte.
Det gick inte alls, utan ett stort hål uppträdde i randen, så det vara var att riva upp... :o(

Jag och Johan tillbringade gårdagskvällen i iskall tystnad. Jag blev besviken och frustrerad över att han verka ta Halloweenfesten med en klackspark, där jag fått vara den som tjatat för att få det vi hittills gjort genomfört. Han ska på hockey i Skåne på måndag, och fotboll (eller var det en annan hockematch?) på tisdag. Vi ska hans föräldrar på middag klockan 16 på söndag, och efter fotbollsskolan den dagen har han bokat in squash med en kompis, så han är klar vid ett-tiden.

Okej, jag kanske är nojjig, och vi är väldigt begränsade i och med att ännu en visning ska till, men jag önskar att han kunde visa lite initiativförmåga! Vad ska vi bjuda på? Ska vi ha några aktiviteter? Vad kan vi förbereda och sedan förvara undangömt under visningen? Vi har haft fullt upp med nya huset och försäljningen av hans sista veckorna, men just därför vill jag ta vara på den tid vi har. Och jag ville att vi skulle förbereda detta tillsammans. Visst, det ordnar sig, det gör det väl alltid, men det känns inte lika roligt när det blir sista minuten-panik, och man känner en risk för att allt kommer att kännas ihophafsat och halvdant.
Jag tvingade mig själv att bara koppla bort alltihop och svettades i badkaret en bra stund till en bok jag läst femtioelva gånger. Stickade framför tv:n bara för att upptäcka att jag får göra om alltihop.

Vi har slutit fred i alla fall, och jag skjuter undan stressen och rycker på axlarna. Nu får det bli som det blir, varför ska jag bry mig? Vi förbereder vid de tillfällen vi har och så blir det nog bra med det!

Hämtade gulingen imorse...6102 spänn, och tom verkstadskillen noterade att jag lagt en del pengar på bilen under den korta tid jag haft den. Jotack, jag vet! Men jag gillar min guling!
Det är nästan skrattretade när man läser vad de gör under servicen. Checklistan ser ju lång och imponerande ut, men vad menas egentligen med "Underredesbehandling: Ockulärkontroll"?
Tja, jag antar att de hissar upp bilen, kikar under och tycker att, tja, det ser väl bra ut: "Ok" i protokollet!

"Däcktryck på alla 4 däcken och reservdäcket: Kontrollera" Check. (Fyller de på om det behövs??)

"Reservdäck: Kontrollera skick, däcktryck (gjorde de väl vid förra punkten?) och slitagebild; notera mönsterdjupet " (Är inte det samma sak?) Check.

"Vindrutetorkare/-spolare: Fyll på spolarvätska"  (Om jag gjort det själv för en vecka sedan, blir det billigare då?)

3000-milaservice klappat och klart: 1414 kronor varav 28 kronor i miljöhanteringsavgift (?).
Byte av flexrör: 1524,60 kronor (10 procent rabatt!)
Arbetskostnad 3263,70
Etcetc, summa 6102 tack och hej!

Kommentarer
Postat av: Elin

Ta det lugnt med festen! Ni har mycket annat att stå i, och jag tror det blir kalaskul hos er nästa lördag! Säg till om ni behöver någon hjälp - vissa har ju LOV nästa vecka! =)

2008-10-23 @ 11:34:27
Postat av: Linda till Elin!

Ååh! Ibland saknar jag verkligen att vara lärare!! :o)

Tack, det kommer säkert bli bra, eller snarare skrämmande! ;o)

2008-10-23 @ 12:17:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0