Klänning!

Just det! Jag har provat klänning! Och inte vilken klänning som helst! En VIT!
Jag och Monica hade bokat in denna dag för att börja spana efter bröllopsklänning, och vi började i Kungsbacka. Den butik vi tänkte börja med visade sig ligga utanför stan, så på väg till bilen passerade vi en annan som vi dök in i.
Snacka om surrealisktisk känsla när man klev in från den blåsiga kalla gatan, till den varma lilla butiken med de vita klänningarna hängandes mitt i blickfånget! Från mitt vanliga frusna vardagstillstånd, började jag råsvettas!

Butiksinnehavaren (-haverskan?) var tillmötesgående, och sorterade snabbt ut några klänningar utifrån mina förutbestämda krav: Inget överdrivet ryschpysch, ej axelbandslöst, inget klockat (som visade sig kallas "sjöjungfru") och inget kort.
Det kändes inte som det var jag som klev i den första klänningen!
Den satt som ett smäck, och den kändes bra! Jag var visst jättefin i den enligt de närvarande, och lite motsträvigt fick jag hålla med. Expediten hämtade snabbt ett rejält strasshalsband, strassörhängen, strassarmband, silverfärgade klackskor och strass"diadem". Monica skrattade gott där jag stod och tampades med insikten att jag faktiskt skulle se feminin ut! Hallå? Bling-bling och silverfärgade skor?
När min puls kommit ned till den normala, och jag svettat ned ett antal klänningar, började jag dock inse att det kanske inte var så dumt ändå. Monica och butikskvinnan var överens om att den första klänningen var klart bäst. Så den blev det!!

Sen fick Johan hoppa i bilen och blåsa ner (var inte tänkt att han skulle vara med egentligen), för att prova stass som skulle passa till min stil. Och han blev så himla fin!  Jag hade bara min mobilkamera att tillgå, så kvalitén är sådär... Han är jättesöt i hängslen! :o)
Vi kommer nog dock att försöka hitta något liknande att hyra på plays i USA till honom. Dels verkade det inte som de hyrde ut under så lång tid (vi ska ju vara borta tre veckor!), och att köpa hela utstyrseln är ju meningslöst. Hur många gånger har man användning för den? Just det.

När jag såg honom lyckades jag precis hålla tillbaka tårarna. Han var så fin! Och så blev det liksom ännu mera verkligt. Vi ska ju gifta oss!!

  

Precis, det blev alltså den klänning jag provade först, och som ses proffsigt på första bilden i inlägget. Visst är den fin? Vi ska dock göra om den lite bak i ryggen. Butikskvinnan ska göra den djupare skuren i ryggen och sy dit två smala strassband i kors längst ned. Det blir lite roligare!
Butiken hade rea, så vi fick 20 procent på den, drygt tretusen spänn blev det då! Billigt? Dyrt? Jag tycker det är rätt ok faktiskt. Och att jag hittade en klänning med en gång! Den första jag provade!
Det var faktiskt rätt fräckt med silverfärgade skor, så det måste jag hitta innan mars, då den slutliga provningen och fixningen i ryggen ska göras. Smyckena får vi se hur vi gör. Tydligen passade jag i strassglittret, vilket jag också fick inse då jag väl vant mig, men det är ju också en sådan där utgift som känns onödig. När ska man använde det sen? Klänningen hade inte kunnat hyras så lång tid, och är svårare att fixa borta i USA, så där fanns inte så många fler alternativ. Också därför känns det så bra att det blev så pass bra pris!

Efteråt gick vi och käkade lunch på "Rumpan bar", för att sedan storhandla på Ica Maxi. Vi börjar vara riktigt haj på det där med veckohandling nu! :o)

När vi nu laddade över bilderna från Johans mobilkamera, hittade vi lite andra bilder från i sommar. Bland annat på förlovningsringarna! Det känns lite passande att visa den här. :o)
Jag tyckte asken de levererades i var så söt. Det kanske inte syns så bra, men fördjupningarna de ligger i, är hjärtformade.

Phu! En omtumlande dag, så en lugn skön kväll känns inte fel! Johan har lagt omkull sig i sängen framför tv:n, och jag ska göra honom sällskap.
Imorgon eftermiddag ska vi titta på huset igen, vilket känns bra. Sen får vi se vad som händer! :o)

Kommentarer
Postat av: Anna

Huu, vad fin du är!!! Riktigt vacker!!! Asken till förlovningsringarna har även jag kvar. Det är något extra med den. Två hål till två ringar som innebär något extra. Kul att du hittat en klänning som passar dig. :o) Kram kompis!

2008-10-04 @ 21:05:39
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

Tack vännen! Ja, känns skönt att det gick så fort och lätt! :o)

2008-10-05 @ 09:51:49
Postat av: Elin

Åååå, vad fin du är!! Klänningen är ju jättevacker. Imponerande att du hittade en på första försöket! :) Johan var också himla stilig! :)

2008-10-05 @ 10:15:22
Postat av: Linda till Elin

Tack så mycket! Ja, visst var han? De hade dock inte byxorna i shortsmodell som tur var! ;o)

2008-10-05 @ 10:24:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0