3404

 
Sådärja, vart tog dagen vägen? Är hemma igen efter ett väldans flängade till och från Hallands län. 
Efter min intagna delikata risgrynsgröt, styrde jag min mycket smutsiga guling till OKQ8. Radioreklamen har tragglat in att de minsann har nyrenoverade "Gör-det-själv"-hallar! När jag kommer till Kållered är deras stängd - för renovering!
Frölunda eller Kungsbacka? Jag drar till Kungsbacka, då deras ligger intill Johans jobb, dvs känns närmare och lättare att hitta till.
Känns gött att äntligen få skrubba av gulingen ordentligt och få ordning i bagaget. Det var lite trixigt att byta vindrutetorkaren, men skam den som ger sig!
När jag är klar ringer jag frisören i Kållered: Har de tid om en halvtimme? Nehej, då får det bli klockan fyra istället, så avslutar jag dagen med klippningen. Åker hem och byter om och kör tillbaka till Kungsbacka igen, nu med skinande gul bil och slutdestination Kungsmässan istället.

Jag har en definitiv sak på shoppinglistan: Svarta jobbyxor.
När jag hängde upp tvätten efter biltvättshemkomsten, upptäckte jag att mina svarta jobbarbyxor/finbyxor gått sönder igen. Efter ett vaktpass på Spekeröd kom jag hem och upptäckte att byxorna spruxit där bak. Rejält! (Hur länge hade de varit trasiga egentligen??) Fram med nål och tråd och tråckla ihop, ta-daa! Men nu har jag alltså ventilation där bak igen. De byxorna har verkligen gjort rätt för sig! Minns inte ens när jag köpte dom, men har för mig att de följde med ner från Umeå! Jag tänkte dock försöka laga dom igen, för jag gillar dom verkligen! Det är de enda svarta finbyxor jag har, och har haft dom på jobbet, på vaktjobb och när jag ska vara finklädd i allmänhet. Så de har som sagt verkligen gjort rätt för sig!
Dock kan ett par extra aldrig vara fel, vilket också hittades ganska snabbt på Sisters.

Sedan tja...Jag gillar inte att handla kläder, är helt hopplös på att se vad som är snyggt eller inte på mig själv. Allt som oftast slutar det med att jag kommer hem med ett par svarta träningsbyxor, eller en stickad tjocktröja. Jag vill helst se alla kläder på en docka så jag kan se hur de ser ut. Hängande på en galge är det ju sketassvårt! Men när jag väl bestämt mig kan det rulla på ganska bra. Tur att det inte händer så ofta!
Nu har jag ju tidigare uttryckt mitt gillande över en del av modet idag: Just de stickade tröjorna! Och att de är stoora och låånga! Me like it! Jag frossade bland sådana, och vill avhålla mig från att bara titta på svarta!

Som bilden i början avslöjar, så hittade jag en del:
Ett par svarta tights
Ett par grå tights
Lång grå tröja (bilden)
Brett läderbälte (bilden)
Låång tjock härlig "koft-cardigan-med-huva" (bilden)
Svarta fin/jobbarbyxor
Ett par hotpantstrosor
En svart polotröja
En mörkgrå polotröja
En ljusrosa polotröja
Fyra pocketböcker till priset av tre
Julkort, där en del av priset gick till Cancerfonden
Julklapp till Aron
Julklapp till ... inte Johan!
Julklapp till ... inte heller Johan!

Summa summarum: Detta inläggs rubrik!
Dyrt? Inte dyrt? Jag tyckte faktiskt jag fick rätt mycket, och bra för den summan. Jag har återupptäckt H&M! Och det är bara att inse: Jag gillar svart och grått!
Polotröjorna är bra basplagg att ha under alla mina stickade koftor och sådana liknande till höger. De andra bas"under"tröjorna jag har är öppna i halsen, vilket denna årstid inte är så behagligt.
Det var jättesvårt att avhålla sig från att kika på kläder till Johan! Det är ju mycket roligare!

Jag tog en matpaus på McDonalds, och satte mig så jag hade utsikt över de förbipasserande. Det är lite småkul att iaktta folk och föreställa sig deras tillvaro. Halvvägs igenom mina malda och friterade kycklingbitar upptäcker jag att en sushi"drop-in" öppnat mitt emot! Typiskt!

Klippningen är klar på en halvtimme.  Skillnad mot för Kristoffer i Stenungsund! Ok, han var väldigt bra, till och med mycket bra, men dubbelt så dyr och fyra till fem gånger så långsam! Nu i efterhand fattar jag inte hur jag kunde ägna så mycket tid åt att sitta där och vänta,  för det fick man göra en hel del på grund av att han nästan alltid hade två kunder samtidigt! Jag vet. Ibland är man en idiot.

Böckerna jag köpte var:
"Innan jag dör" - Jenny Downham
"Tröstaren" - Karin Wahlberg
"Förhäxad" - Björn Hellberg
"På slaget tolv" - Nora Roberts

Så nu är jag ganska sugen på att börja läsa någon utav dom. Samtidigt vill och behöver jag sticka!
Tredje tvättmaskinen är igång där nere, jobbar på att få bort Fias intorkade spyor. Just det. Har ju fortfarande inte tagit bort den på klösbrädan.

Ha en trevlig kväll!


Kommentarer
Postat av: Marita

Men va mycket du handlat o nix jag tycker inte det va dyrt utan alldeles överkomligt.

Du fick ju jättemånga plagg ju:))



Vad härligt att få klippa sig-det ska jag roa mig med på torsdag-hade tänkt att ett par decimeter av mitt hår ska ryka då-känner nämligen för en radikal förändring denna gång.Vi får se hur det blir.



Idag ska ljusstakar o julgardiner upp här hemma bäst o sätta fart kanske...



ha en bra söndag//Marita

2008-11-23 @ 10:09:02
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Elin

Wow, vilken shoppingur! :) Den grå med det svarta bältet var riktigt snygg! Gillar också detta stickade långa modet, och en del kan man ju ha även nu! =) Har iaf en gråsvartrandig lång stickad som jag kan ha, och den är finfin! :) H&M har bra basplagg, och de är ju bra i pris också! Sen är kvaliten på det också bra faktiskt, och det håller sig snyggt länge =)



Nu ska jag baka, sen ska tvätten från igår städas undan!

2008-11-23 @ 10:10:24
Postat av: Linda till Marita

Tack, ja, det känns alltid gött att få gå till frisören, även om man bara toppar det. Känns fräschare! :o)

Ja, det blev en hel del plagg, som jag dessutom är nöjd med! nu lär det dröja till nästa gång i alla fall!

2008-11-23 @ 12:32:47
Postat av: Linda till Elin

Tackar! Ja, det blev ju lite mer än jag tänkt, men då alla plaggen är så användbara, kändes det ok.

Jag har länge varit skeptisk till H&M klädesmässigt, kanske för att när jag väl varit där har det varit så rörigt, trångt, kläder kastade överallt och på golvet. Underkläder har funkat, men inte mer. Nu fick de alltså en ny chans, och basplaggen var som sagt inte alls dumma! :o)

2008-11-23 @ 12:35:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0