Skatås och kusar!

Så börjar ännu en helg närma sig sitt slut! Andra advent dessutom.

Vi har haft en riktigt skön söndag!
Efter vörtbrödsfrukost tog vi gulingen upp till Skatås. Jag har aldrig varit där förr, och med tanke på att det tydligen är ett av Göteborgarnas flitigast använda friluftsområde, tyckte Johan det var på tiden jag också fick gå en sväng där.
Vi promenerade runt Härlanda tjärn, där solen kikade fram till slut! Kyligt och friskt, och oj, vad mycket folk det var där! Många sneglade lite extra på oss av någon anledning, förstår inte varför! :o)

Ungefär halvvägs kände vi hur vrålhungriga vi var, så det blev en lunch i Skatås idrottsanläggning när vi kom tillbaka. Som vanligt fick man avnjuta sin måltid halva tiden i ensamhet, då Johan rensat sin tallrik på tre minuter. Men det var gott!


       

Efteråt drog vi till Ica Maxi i Mölndal och fyllde på förråden. Dessutom blev det jäst, mjöl, russin, kesella och saffran. Vad ingår det i? Just det, lussekatter! Efter hemkomsten snodde jag ihop degen som vi sedan bakade ut tillsammans. Johans kusar var såå fina! Efter några traditionella kusar började fantasin löpa iväg... Observera "Oo"-kusen! Och Johan tyckte mitt smeknamn på honom var så orättvist mycket enklare att göra än hans på mig. Planering kallas det!

   
Varma lussekatter med kall mjölk är mums i magen!
Här nere äts det ju kusar utan både russin och saffran, vad är det för sorts lussekatter? Jag vet inte ens om jag skulle kalla det för lussekatter, eller? Vetekusar på sin höjd. 

Undrar om vi ska idas göra någon middag? Planerna var pastasallad, så vi fick någon matlåda till imorgon, men är man två slöisar, så är man.

Kommentarer
Postat av: Elin

Va söta ni är! :)



Finfina lusskettare ju! Klart annorlunda! =) Lussekatter ska självklart innehålla både saffran och russin, annars är det en bulle! :)



2008-12-07 @ 20:01:11
Postat av: Linda till Elin

Hihi, tackar!



Jag håller fullständigt med! Gula ska de vá! :o)

Hoppas du haft en bra dag!

2008-12-07 @ 20:07:35
Postat av: Stefan

3 minuter? Gillade han inte maten eller tog han det ovanligt lugnt? :o)

2008-12-07 @ 21:00:29
Postat av: Marita

Vilka vackra naturbilder:))



hehe så söta ni var fru jordgubbe o herr blåbär:)



Gahhhh va du tvungen o påminna mig om att jag lovat barnen o baka lussekatter här jag med....hade förträngt den biten...får bli på torsdag det-hinner inte innan idag åker nämligen julen fram här-sen är det jobb i dagarna 2 sen en dag ledigt sen jobb ytterligare 3 sen ska det "vilas" upp en hel vecka.



ha en bra måndag//Marita

2008-12-08 @ 06:38:52
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Stefan

Hehe! Har man inte ätit på länge måste man ta det lite lugnt när man sedan väl äter! :o)

2008-12-08 @ 08:08:04
Postat av: Linda till Marita

Hihi, tackar!



Ujuj, jag vågar knappt tänka på allt som måste fixas innan jul när man har stor familj! Det är ju så fel och synd att julen, och även annan semester, för många innebär mer stress!

Du får försöka "vila" på jobbet istället! :oP

2008-12-08 @ 08:10:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0