Kalla händer!

Sitter med dubbla tröjor och handledsvärmarna som Helena stickade. Fryser som en galning! Jag har visst inte tinat upp sedan vaktjobbet igår. Det var ett riktigt glidarpass, där vi bara kunde stå/sitta och vara trevliga med gästerna. Nostalgikväll med bland annat "Svenne" från "Svenne och Lotta", borgade för en publik på 60+. Det var inte som Baden eller Avenyn precis, där systempåsar kan lämnas in i garderoben. Här hängdes kryckor och promenadkäppar!
De var så söta, glada och goa! Varför ska man jobba i en dörr på en krog med obstinata besserwissers som med ofokuserad blick säger: "Ja e inte allsh full!" ?
Jag sade till arrangören att han inte behövde känna någon press på att ha oss kvar, när det nu var så lugnt, och vi faktiskt bara stod och tickade pengar av honom. Hans resonemang var dock riktigt, att han anlitat oss, och ville ha oss där, just för att han ju faktiskt inte visste vilka som kunde dyka upp.
Men när klockan passerat midnatt fick vi åka hem. Det var ganska skönt kan jag säga, då Linda var väldigt trött i ögat!
En olycka strax söder om Lindomeavfarten i Kållered, medförde att det tog mig över en timme att komma hem från jobbet! Gullige Oo hade gjort stekt falukorv med spagetti, som vi, medan vi åt, bara kunde konstatera var osannolikt gott i sin enkelhet! Sedan fick jag stressa i kläderna och styra gulingen norrut!

Trots den tidigare hemkomsten orkade jag inte innebandyn ändå, utan dammsög, körde igång tvättmaskinen, bytte sängkläder och fixade frukost lagom till Johans hemkomst istället. Nu ligger han och tar sig en tupplur medan jag knopprar här.

Jag var ju tvungen att dokumentera vår tömda arbetsplats! Antagligen håller ett gäng flyttgubbar på att just nu transportera kartonger hit och dit på hela området. Det är ingen liten uppgift de har denna helg! Jag hörde något om cirka tvåtusen pers som ska flyttas!

Det ska som sagt bli spännande på måndag!

Ikväll blir det julbord med Johans föräldrar i Jörlanda. Det ska bli smaskens! Julbordet som det bjöds på igår var inte alls frestande med sina dofter! Det blev väldigt mycket över, och vi fick äta om vi ville, men jag har lite svårt för att ta emot och äta eller dricka medan jag jobbar. Jag tycker inte det ser särskilt proffesionellt ut. Jag är ju där för att jobba. Erbjuds jag mat eller dryck, blir jag naturligtvis glad, men tar det hellre efteråt, eller går undan så inte alla ser! Många vakter har jag sett stå med en kaffekopp eller dricka i handen medan de står i dörren. Visst kan de utföra sitt jobba lika bra ändå, men det ser så nonchalant ut tycker jag.

Jaja, skit samma. Nu ska jag inte ah något mera vaktjobb inbokat förrän till våren. Denne arrangör skulle visst köra Lasse Stefanz igen till påsk, så jag får se om jag blir erbjuden jobb då igen. Jag är dock inte lika förtjust i den tillställningen, för den drar en helt annan publik, och i väldigt stort antal. Förra gången var vi fyra vakter, vilket var för lite. Får se om och hur det blir nästa år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0