Glatt värre!

På gatorna idag! Inte Johan alltså på denna bild...
Hagel/snöblandat/regn hade producerat en rejäl isskorpa över landskapet under natten. Goldie gled iväg på sina sommarsulor, medan jag var glad att vinterdäcken satt på!

Det tog mig 50 minuter att knö från Torslanda till Kungsmässan igår! Det är så skumt att det vissa dagar flyter på hur bra som helst, medan antalet bilar verkar tredubblats till en annan! Utan synbar anledning, som en olycka eller liknande. När jag flängde från Stenungsund var det Tingstadstunneln som var den stora flaskhalsen. Nu är det påfarten till E6:an från Söderleden vid Astra Zeneca som är värst. Två filer ska ihop till en. Strax därefter kommer ännu en fil från höger som ska ihop, för att slutligen slussas ut på motorvägen.
Strax innan Frölunda brukar det vara trögt också, samt E6:an mot Kållered. Sikten igår var riktigt kass också. Jag måste nog göra som Johan säger och byta även vindrutetorkarna fram.

Varför utsätta sig för jobbig trafik i mörker och regn ända ner till Kungsmässan då direkt efter jobbet? Jo, Johan hade bestämt sig för att shoppa kläder till sig själv, så det fick man ju inte missa! Byxor var det främst som gällde, då de snygga gamla finbrallorna han hade, tyvärr pajat i blixtlåset. Förundrade var vi båda över att det var så lite folk i köpcentret! Var var alla stressade julklappsjagare? Antagligen är det inte tillräckligt nära julafton för den rusningen.

Det var inget imponerande utbud på byxfronten, och började känna oss lite missmodiga innan vi kom in på MQ. Nästan tiotalet tänkbara alternativ dök plötsligt upp, marsch in och prova! Ett par föll på våra kritiska läppar, men Johan hade spanat in ytterligare ett par vi missat, som verkade lovande. Storleken fanns inte. Nähäpp. Eller jo, i Frölunda.
Vi kikade på varandra, kikade på klockan. Hur ambitiös var han egentligen i jakten på de perfekta brallorna?
Minuterna senare körde jag hemåt där jag lämnade bilen och hoppade i goldie. På motorvägen blev det middag i form av fyra bitar sushi var som vi inhandlade innan vi lämnade Kungsmässan!
En kvart innan MQ på Frölunda torg stängde, kom vi in, hämtade byxorna de lagt undan och provade. Finfint! Av bara farten blev det också en jättefin skjorta plus ett bälte!
Man kunde tydligt se hur trötta och less expediterna var. Så gott som tomt i butiken och inget att göra, men frågade inte om vi behövde hjälp, och glömde ge oss kvittot när vi sedan betalat. De på Kungsmässan var visserligen en timme fräschare, men trevliga och tillmötesgående.
Nya kunder som kommer in i sista minuten och ska prova och ha sig, är väl inte vad en trött expedit hurrar för, men hallå, försök hålla i servicemasken de sista minutrarna och se inte ut som om det är vårt fel att du inte sitter hemma i soffan med ett glas vin!

Klockan var närmare halv åtta innan vi var hemma, och vi var helt slut! Det kändes som klockan var närmare tio när jag borstade tänderna och kröp ned under täcket klockan åtta! Johan somnade med kläderna på (inte så ovanligt).
Stackars oss, pallar inte en hel arbetsdag med efterföljande shopping!

Idag ska jag också iväg direkt efter jobbet - till gynekologen. Eller säger man barnmorskan? Men jag är ju inte gravid så det låter ju lite fel med barnmorska. Gynekologen låter ju inte så rätt heller, men det är ju bara för att jag inte gillar det ordet över huvudtaget. Jepps, det är återbesök för att få nya piller eller kanske p-plåster. Sist hade jag ju för högt blodtryck för att få prova de där plåstren, så jag fick en annan sorts piller och en ny tid.
Förhoppningsvis är blodtrycket nu ok, för de piller jag knaprar nu verkar ju visserligen göra sitt jobb, men har dessutom förmågan att stimulera akneproblem!
På blodcentralen bad jag dom kolla trycket, och då var det helt ok, men sedan kanske de har andra riktlinjer för p-piller. Det lär ju visa sig.

Kommentarer
Postat av: Elin

Då var vi ju på Frölunda Torg samtidigut igår... 18.45-18.50 knallade jag in, precis i tid! :)



Jag hade cerazette som minipiller, var bra för högt blodtryck också har jag för mig.... funkade kanon på mig och den enda bivrkningen var att jag inte hade några blödningar överhuvudtaget! :) Gjorde inte så mkt.. När jag slutade med dem kom allt igång gen på 14 dagar!



Ha det gott!

2008-12-04 @ 09:58:19
Postat av: Linda till Elin

Hm, det märket känner jag inte igen, och jag trodde jag betat igenom de flesta! Och en sådan biverkning är verkligen inget man klagar över! :o)



Haha, vilken tur att du inte såg oss, för så stressade som vi var hade vi säkert missat dig och verkat råsnobbiga! :o)

2008-12-04 @ 10:10:15
Postat av: Anonym

Det är ett minipiller men har samma funktion som p-piller liksom. Minipiller får man ju bara "missa" i 3 timmar, men detta har samma verkan som p-piller på det sättet! Men man äter dem hela tiden som med minipiller och har inget uppehåll!



Hehe, hade nog uppfattat er som snobbiga! ;) Eller kanske stressade!

2008-12-04 @ 11:02:36
Postat av: Linda till Elin

Va? Marginaler på tre timmar? Jag som brukar behöva ett dygn ibland! :o)

2008-12-04 @ 12:46:58
Postat av: Elin

Jag vet! Men Cerazette funkar så med ett dygn som vanliga p-piller gör.. men blir ju osäkrare hur längre det går, precis som annars liksom!



Men rekommenderar dem, har funkat super för mig.... och jag hade slutat med dem innan Tjallä kom in i magen så du behöver inte fundera på säkerheten ;)

2008-12-04 @ 13:37:45
Postat av: Marita

Här har du en som inte heller gillar o köra i regn o mörker-tycker det är superjobbigt-ser ju ingenting jo det gör jag väl...lite överdrivet kanske men jag blir så ruskigt bländad när jag har mina brillor på-måste ju ha dom då jag kör i mörker o regn är ingen bra kombination med glasögen.



P-medel då...här är det hormonspiral som gäller-hur bra som hellst-ingen mens i stort sett alls-nån pytteblödning en gång i halvåret-men behöver då inte ens använda mensskydd de få ggr så lite är det:))



Nä nån nytta måste nu bli gjord-är hemkommen från en dyr inköpsrunda nere i storstaden Götet....ligger efter med min städning då jag inte hann allt för mycket i förmiddas...sen ska det lagas lasagne till middag tar en stund det med...o så vill jag ju sitta här...;)



ja ja får ägna kvällen här vid datorn istället-efter kevin somnat....



Ha en fin torsdags eftermiddag/kväll



//Marita

2008-12-04 @ 14:37:50
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Elin

Läste på pillerkartan när jag kom hem, gissa vilka jag äter! Cerazette! Hahaha! Jag har verkligen koll!

2008-12-05 @ 07:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0