Here we go again!

Måndag. Igen. Tidig på jobbet. Glömde passerkorten hemma (igen), men smet behändigt in tillsammans med en annan medan jag "letade" i väskan. Men hallå? Skulle jag köra hela vägen tillbaka till Lindome eller?
Ännu en helg till högen förbrukade dagar, spenderad tid, historia, dåtid. Jag gjorde ju slag i saken och körde målmedvetet till Frölunda centrum efter jobbet i fredags. Mera jobbkläder skulle inhandlas! Marscherade igenom Esprit och Mexx utan att finna större intresse av något, samma sak på MQ, Sisters, H&M och Lindex! Efter att ha tvingat mig sjävl att prova ett par byxor på Sisters, insåg jag att det faktiskt inte funkade med kostymbyxor till gympaskor. Skulle jag köpa sådana byxor, måste jag köpa passande skor också! Suck!

Skor kändes som ett enklare projekt, men ack vad man förslog sig! Svart är alltid gångbart, men klack? Snyggt kan jag tycka, men tidigare utlägga jag haft om dessa saker lämnar faktum kvar: En hel arbetsdag? Funkar helt enkelt inte.
Till slut hittade jag (genomsvettig), ett par halvhöga slätsulade stövlar som kändes ok och var ok i mina ögon. Inte lika snygga som ett par gympadojjor, men som en arbetsgivare inte kunde tänkas finna onåd i. Kan man dra av dom på deklarationen som arbetskläder tro? Det borde man banne mig!
Med lite bättre mod i ryggen tog jag tag på byxfrågan igen. Återvände till Mexx där expediten kände igen mig och min vilsna blick, och erbjöd sin hjälp. Stackars kvinna som fick en drunknande om sin hals!
Jag placerade mig i provrummet, och hon sprang med kläder. Provade ett gäng byxor med alternativa överdelar. Konstaterade efter att ha överlagt med plånboken att i den prisklass kläderna låg, fick det räcka med ett par byxor, ett linne och en överdel.

När jag ändå sitter och bekänner mina spenderarsynder (fast jobbkläder är lite ursäktade eller?), är det bara att göra en lång historia kort och erkänna att vi köpte ett Wii i lördags. .. ... Och det var kuul! Mario och Sonic at the Olympic games, Wii sports, Wii play, Mariokart, Zelda och Boom blox!
Sistnämnda var riktigt kul kan jag säga, men det kan vara bra att värma upp kastarmen lite först! :o)


Söndagen gjorde vi repris på vår veckohandling, tredje veckan i rad vi lyckats klara oss på det vi storhandlat under helgen, och vi är stolta! Det svåraste är väl att komma på maträtter som ska räcka hela veckan, och denna gång gick det trögt. Men förhoppningsvis får vi ihop tillräckligt med måltider (nudlar räknas inte, som vi åt i lördags i vår iver att komma igång med Wii).
Sedan fick vi städa och röja lite hemma. En trevlig bieffekt av att få gäster, är att självrespekten kräver en viss form av uppsnyggande av hemterritoriet. Utan besök, fullständigt förfall!
Tv:n där nere har inte torkats av sedan Trevors flickors och Emmas besök, men nu fick det vara nog! :o) Öh, ja, vi har faktiskt haft besök sedan dess, men Andreas och Elin känns lite mer toleranta till det blivande Cattz-hushållet att de inte räknas ;o) De boende har också en suverän förmåga att vid lämpliga tillfällen förtränga uppenbara städinsatser som måste till.
Hur som helst, denna gång var det Johans mormor och morbror som hälsade på, och vi fick blommor och jättefina sängkläder i satin i förlovningspresent! Mmm!
Torrkokt kyckling med potatis och sås fick de som tack...jag tyckte inte det var någon höjdare, och faran med att prova nya recept första gången när man har gäster, visade sig falla in. Brr!

(Bara så ni vet, så pysslar jag faktiskt med lite jobbärenden mellan raderna här. Man kan faktiskt ha flera fönster öppna samtidigt!)

Fått mail av Monica som fått svar från San Francisco, det verkar som kyrkan och prästen är fria andra helgen i maj, så jag tycker vi kör på det! Nina och Anders ringde i helgen och var på gång att boka flygbiljetter! :oD
När kyrka och sånt är bokat och klart, kan man sätta igång med planerna ordentligt! Eller öh...Monica kan sätta igång... :o) Jag har fortfarande förtvivlat svårt att föreställa mig själv i en vit klänning! Kan man ha gympaskor till? Om de är vita?? :o) Någon måste hjälpa mig att ta tag i dessa saker, då jag som sagt inte har några föreställningar alls. Tack och lov är Monica entusiastisk och villig att hjälpa!

Kommentarer
Postat av: Anna

Klart du kan ha gympadojor. Det är ju du.



För oss ser det tyvärr svårt ut att få ihop det med pengar till resan. Det är renovering av lägenhet som är planerad i höst plus egna resor under jul och påsk. Sorry!

2008-08-18 @ 11:33:36
Postat av: Stefan

Så illa var inte maten!

Att morsan, Johans mormor, är kinkig är tyvärr bara att leva med. Men hon tyckte den var ok också!!

2008-08-18 @ 12:42:21
Postat av: Linda till Anna

Helt förståeligt, det är ju ingen liten utgift att åka tvärs över Atlanten och det stora landet i väster! men visst hade det kanske varit liiiite coolt med vita gympadojjor? :o)

2008-08-18 @ 13:58:47
Postat av: Linda till Stefan

Tack å tack! Mina smaklökar var dock inte imponerade, så lite bättre kan jag allt prestera, kinkig ätare eller ej! :o)

2008-08-18 @ 14:07:39
Postat av: Elin

Klart du kan ha gympadpjor! Jag vet ganska många som haft "klackskor" i kyrkan för att man ska knäböja, men sen när festen tar vid så svidar de om till gympadojor så att man faktiskt kan gå runt, dansa osv! Min brors fru hade knallorange sneakers som gick färg i färg med blommorna! :) Coolt! :)



2008-08-18 @ 17:23:05
URL: http://elinapelina.blogg.se/
Postat av: Snorkfröken

Johan ska ha högklackat...

2008-08-19 @ 20:04:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0